Sejlerparadiset Fyn

Sejlerparadiset Fyn

Loading...
Eksempler på oplevelser
 Hvalsafari fra Fredericia På en hvalsafaritur på Lillebælt kan du sammen med din familie møde marsvinet, som er en af verdens mindste hvaler.

Ombord på skibet inddeler man udsigten som en urskive, og så gælder det om at være vågen og være den første, der ser et marsvins rygfinne, når den dukker op af vandet. Så råber du: "Marsvin klokken 12!". På den måde har alle ombord et ansvar for holde udkig - hvem får først øje på flest?

Ud over at du kan få marsvinene at se, vil du også kunne lytte til dem, hvis forholdene er til det, og høre marsvinene "snakker" med hinanden nede i vandet. I styrehuset kan du som rorgænger sammen med skipperen prøve at sejle det store skib og føre alle passagererne sikkert gennem bølgerne. Skipper vil lære dig, hvordan du styrer skibet ud fra hans kommandoer.

Hvalsafari sejles med turbåd fra Fredericia Gl. Havn: AVENTURA, som er en gammel ålekvase. Marsvinudstilling
Når du booker en Hvalsafaribillet med AVENTURA, er det incl. adgang til marsvinudstilling på Henner Friisers Hus i Middelfart.
Her kan børnene bl.a. hygge sig med det særlige interaktive marsvinspil.
Turforslag Se på kort
 Hindsgavl Voldsted
Gammel Slot, ved det store voldsted i engen vest for det nuværende Hindsgavl Slot, er resterne af det oprindelige Hindsgavl Slot, der blev anlagt som kongelig borg, formentlig af Kong Erik Klipping, i ca. 1260. Men først i 1295 bliver borgen nævnt i forbindelse med, at den norske konge, Erik Præstehader, og den danske konge, Erik Menved, slutter fred her. 
Borgen fungerede i krig og fred som overvågningssted af passerende skibe og værn mod fjendtlig indtrængen fra Jylland.

Det bestod i middelalderen af en borggård, vindebro med port og en lille ladegård ved stranden. I 1600-tallet blev der tilføjet nye fløje af Kong Christian IV, men i 1657 - 1660, under Svenskekrigen, blev slottet hærget af svenskerne, og i 1692 skred en del af tårnet og fruestuen i havet under en storm.

Herefter blev slottet solgt til en privatperson, og i 1784 blev det nye Hindsgavl Slot opført.

Man finder Hindsgavl slots ruin således: man går gennem parken til man kommer til lågen. Derfra går man ud på engen.

Naturoplevelser Se på kort
 Oplev Kertemindes natur på cykel Vil du med på en fantastisk cykeltur syd om Kerteminde Fjord? Med start i Kølstrup går turen bl. a. forbi Ulriksholm Slot videre til Herregårtden Selleberg og til Birkende, hvor Hans Tausen er født. Vi skal til det fredede Urup Dam med en sjælden flora og unik natur, hvor Folmers australske Murray Grey kvæg bruges til naturpleje. Med held ser vi også mange forskellige fugle her. Frokosten, økologisk selvfølgelig, er henlagt til Nørremadegaard, hvor Dorte Daugaard vil vise rundt på gården og fortælle om hendes økologiske frilandsgrise. Vi stopper selvfølgelig flere steder undervejs og får fortalt og oplever naturens og historiens vingesus!. Samlet pris for turen, incl frokost, er kr. 300,- pr. person - dog 200,- for børn mellem 7 og 15 år. Turen er ca. på 20 km, og tempoet er, så alle gerne skulle kunne følge med. Vi starter og slutter på p-pladsen overfor Kølstrup forsamlingshus! Vi mødes kl. 10.00 og forventes retur senest ca. kl. 14.00 Evt leje af cykel: Kontakt Visitkerteminde. Spørgsmål? Kontakt Tonny - Tlf. 2685 3619 - Mail: tjn.natur@gmail.com Ukategoriserede Se på kort
Kerteminde - haven ved havet