- Nyd vores destination og grib de mange muligheder

Enjoy Limfjorden

Loading...
Eksempler på oplevelser
 Sundby Havn Sundby Havn er helt nyrenoveret i 2013. 
Havnen ved Sundby på Vestmors er opført i det gamle færgeleje, som blev overflødiggjort med indvielsen af Vildsundbroen i 1936. I dag er havnen et velbesøgt område med lystbådehavn og masser af aktive sejlere, roere, dykkere og andre gæster, der nyder den gode stemning. 

Den gamle færgekro på havnen er et populært spisested og med en nyetableret lejeplads i umiddelbar nærhed er der også aktiviteter for børnene, mens de voksne endnu sidder og nyder deres mad og drikke. Op til havnen ligger en af Mors’ skønne Blå Flag badestrande og vandet omkring havnen er kendt som et godt sted at dykke, fordi det er så rent og klart.
Ukategoriseret Se på kort
 Lemvig Marina Lemvig Marina er beliggende ca. 1 sømil nord for Lemvig by. Der er knap 2 km at gå ind til byen, og "Planetstien" fører ind til centrum. Planetstien består af en række planeter, hvor målestokken er 1:1 milliard. Den første planet, Saturn, møder man lige vest for Lemvig Roklub, hvor adgangsvejen til roklubben møder Strandvejen. Følger man planetstien ind til byen møder man de resterende planeter frem til solen, der står i svinget i Vesterbjerg, hvor der i øvrigt er en flot udsigt over Lem Vig. Når man går med normal hastighed svarer det til ca. 3 gange lysets hastighed i planetstiens målestok. Tilsvarende flytter jorden sig i sin bane om solen ca. 2,5 m i døgnet. På turen kommer man forbi Museet for Religiøs Kunst, der foruden en fast Bodil Kaalund udstilling, viser skiftende udstillinger af anerkendte kunstnere, ligesom man i Vesterbjerg kommer forbi Lemvig Museum, der bl.a. rummer Thøger Larsens arbejdsværelse, et lille stjernerum samt tegneren Gantriis' arbejdsværelse (kendt fra Livets gang i Lidenlund). Der er toiletter og gratis bad ved sejlklubben indrettet som familierum. Skal man have lidt til ganen, er der 100 m til campingpladsens butik. Klubben har nogle gule gratis cykler, som man gerne må benytte. Ved feriecentret lige ved havnen er der en legeplads for de mindste. Byens badestrand er beliggende lige nord for havnen. Tager man en travetur nordpå langs med stranden havner man ved Gjeller Odde, hvor der er et fint cafeteria og hvor der lige vest for cafeteriaet i 2014 er åbnet en klatrebakke m.v. Er man til golf ligger Lemvig Golfklub ved Strandvejen på vej ind til byen. Mange sejler ind til Lemvig Havn og handler, idet man her kan ligge helt tæt på gågade og forretninger. Der er i årene 2011 - 16 brugt små 100 mill.kr. på Lemvig Havn til bl.a. ny dækmole, nye pontoner, højtvandsværn (der er prisbelønnet). På østhavnen ligger en prisbelønnet skaterbane. Lemvig er kendt som en god handelsby med mange mindre butikker i et afslappende gågadesystem, der netop er renoveret. Mest kendt er Damernes Magasin skråt over (sydvest) for kirken. Limfjordens havne Se på kort
 Vandretur: Planetstien i Lemvig Planetstien i Lemvig.

På stien langs Limfjorden fra Lemvig til Nissum bredning står en række granitsokler med store eller små bronzekugler på toppen. Kuglerne angiver solsystemets planeter fra Solen til Pluto, og afstanden mellem dem er
i samme målestok - 1:1 milliard.

På Lemvig museum samt på Lemvig turistkontor kan man købe en folder om planetstien med oplysninger om hver enkelt planet, suppleret med Thøger Larsens digte.

Turen starter på Lemvig Museum med lidt forhistorie om Thøger Larsen.
Vandrestier Se på kort