Nordsjælland - Den danske riviera

Loading...
Eksempler på oplevelser
 Fisketur med kok i Helsingør Kom med en tur på havet med fiskestang, egen kok og nyd en lækker frokost, der bliver tilberedt af din egen fangst - suppleret med lidt ekstra fra Spisehusets køkken.  Spisehusets køkkenchef Mike Brown er med ombord på Havstrygeren og han vil rundhåndet uddele tips og tilberede små fiskeretter af den friske fangst, der vil udfordre dine sanser og smagsløg. Mike Brown er en erfaren sushikok og han vil også fermt demonstrere, hvordan man fileterer en fisk. Under fisketuren vil kokken tilberede frokost til alle af den friske fangst, og der kommer forhåbentligt både torsk, fladfisk og sild på krogen. De små retter indtages af deltagerne, i den fart Mike kan lave dem. Der er rig mulighed for, at snakke om både fangsten, maden, filetering og få et par fif fra kokken. Lidt om Kokken:
Mike Brown er født i Australien, han bor i Hornbæk med sin danske hustru. Mike har bl.a. arbejdet som underviser på den australske kokke-skole, været privat kok på en meget stor yacht og arbejdet som sushikok på Restaurant Nobu i London.

Program:
Kl. 12.00: Afgang fra Helsingør med Havstrygeren – Kongekajen tæt ved Kulturværftet
Kl. ca. 17.00: Lægger til ved kajen Husk at medbringe:
Eget fiskeudstyr (kan lejes ombord)
Varmt og passende tøj (det er altid koldere på vandet)  Pris:
Fra 350 kr. pr. person (max. 30 personer) 
Inklusiv en let frokost ombord.
Spis godt Se på kort
 Knud Rasmussens Hus I dette hus arbejdede Knud Rasmussen mellem sine mange og lange ekspeditioner. Huset er beliggende tæt på Spodsbjerg Fyr i udkanten af Hundested med en fantastisk udsigt over Kattegat. I godt vejr kan man se helt til Hesselø, som ligger ca. 26 km væk. Husets rum blev i 2012 genskabt med de originale farver og udtryk fra Knud Rasmussens tid. Polarforskerens intime ”arbejdshule” med pejs og varme farver blev for første gang åbnet for publikum. Der er med andre ord god grund til at spadsere en tur i det storslåede landskab og kigge indenfor i det usædvanlige og stemningsfulde arbejdshus. Bemærk venligst, at entréen til Knud Rasmussens Hus er 60,00 kr. (børn og unge u. 18 år gratis). Til gengæld er det en fællesbillet, der også kan benyttes til Krudtværksmuseet i Frederiksværk i juni, juli og august samt efterårsferien. Fællesbilletten er gyldig en uge. Lad børnene gå på opdagelse i polarforskerens anderledes og spændende hus. Det store åbne naturområde rundt om huset og den imponerende varde inviterer til leg og nærhed til den fantastiske natur.


 
Topattraktioner Se på kort
 Naturlegeplads på Sankt Helene Fold hele familien ud, der er virkelig lagt op til hygge og samvær i skønne omgivelser. I 2003 byggede Sankt Helene naturlegepladsen for fantasifulde familier. På over 1 hektar af Sankt Helenes marker er der nu oplevelser for børn og barnlige sjæle i alle aldre. Hele 4 fantastiske temaer med leg, kreativitet, oplevelser og aktivitet i hovedsædet. Området er også ideel til en gåtur, som en æstetisk oplevelse for voksne, som blot vil nyde en kunstners ”leg” og kreativitet med en motorsav. Aktiv i naturen Se på kort