Fjordens Dag på Fyn, d. 10. september 2017

Fjordens Dag er et af Fyns største naturarrangementer og en aktivitetsdag for hele familien. Dagens mange aktiviteter tager udgangspunkt i 4 temaer, natur, miljø, sundhed og kulturhistorie, og er hovedsageligt samlet på 4 forskellige lokationer omkring Odense Fjord.

Boels Bro         
I Kerteminde Kommune foregår dagen primært ved Boels Bro i Munkebo.

Ved foden af Munkebo Bakke ligger den idylliske havn, Boels Bro. Herfra kan du se Lindøværftets gigantiske kraner, opleve gamle, maleriske fiskerhuse eller gå på oplevelse mellem de mange aktivitetstilbud. F.eks. vil Fjord&Bælt under overskriften ”klap en krabbe” fortælle om dyrene i fjorden, og de lokale jægere inviterer på smagsprøver. Du kan også tage med på bi-safari eller lære at brygge din egen dram.

Som noget nyt i år vil der være færgesejlads fra Boels Bro til Klintebjerg. Desuden vil turbåden ”Kristine” sejle en tur omkring det nye havneanlæg og industriparken med fortælling om det store udvidelsesprojekt. 

Kunst og kultur

For de kunstinteresserede vil der være kunstudstilling i galleriteltet og vinderen af Fjordens Dags plakatkonkurrence vil få overrakt præmien på 10.000 kr. Herefter vil det være muligt at købe en signeret plakat.

Derudover vil der være forskellige kulturhistoriske aktiviteter for hele familien. Du kan også dyrke tegneglæden sammen med dyretegneren Jens Olesen, kendt fra DR’s børneprogrammer og P1’s Natursyn. Medbring evt. din egen blok og tegneredskaber.

Mød Ternen Teodor og Troldmanden fra Samsø

Fjordens Dags maskot, Ternen Teodor, kommer forbi på dagen, og han glæder sig til at se alle de mange børn, som forhåbentlig er klar til at give ham en krammer.

Troldmanden fra Samsø optræder i Cirkus Fyr og Flamme med alle sine dyr, både grise, hunde og rotter, og du kan hilse på dem efter forestillingerne i cirkusteltet.

Andre udflugtsmål

Vikingemuseet Ladby sætter alle sejl for at kunne tilbyde en sjov og spændende dag med gratis aktiviteter for hele familien. Museet vil summe af liv fra kl. 10.00-16.00.

Fjord&Bælt i Kerteminde giver i dagens anledning 20% rabat på entréen. Så kom forbi og se deres flotte udstillinger.

For andre lokationer, læs mere her på hjemmesiden for Fjordens Dag

  • Dansk
  • Deutch
  • English