Hundested for fuld skrue

Hundested Havn

De verdenskendte Hundested motorer

I årene 1928 - 1990 fremstillede man i Hundested ikke færre end 2.512 motorer. Det var én af de mest populære motorer, da fiskeriet gik fra sejl til maskinkraft. 

I weekenden den 1. - 3. september 2017 afholdes Hundested Motor Træf for fartøjer med Hundestedmotorer. Den tætpakkede havn vil uden tvivl vække skønne minder fra en tid, hvor Hundestedligesom de øvrige danske havne var fulde af aktivt erhvervsfiskeri.

Skipperhistorier og motorkoncert
Gæsterne på havnen får mulighed for at høre fantasifulde skipperhistorier ombord på fartøjerne, der på faste tidspunkter henover weekenden alle vil starte deres motorer og give fælles "koncert" med den helt særlige dunkelyd, der kendetegner en Hundested motor. 

Den første motor
Plakaten til  Hundested Motor Træf 2017 viser et herligt foto fra 1928 af kutteren RUTH, der fik den allerførste Hundestedmotor. 

Historien om Hundested Motorer
En udstilling med plancher på værftsbygningen på Søndre Beddinsvej, Hundested Havn, fortæller historien om Hundested Motorfabrik og det senere Hundested Propeller A/S.

Udstillingen er lavet af Fiskeriet og Havnens Hus i samarbejde med træffets arrangører og Poul Erik Jensen. Sidstnævnte står bag bogen "Hundested for fuld skrue" og har et solidt kendskab til den verdenskendte motor. Poul Erik startede nemlig på Hundested Motorfabrik i 1951 som arbejdsdreng, blev lærling, svend, værkfører, driftleder og sluttede som formand for bestyrelsen i 1998. Bogen "Hundested for fuld skrue" er udgivet af Fiskeriet og Havnens Hus og kan købes i Meny og Kop & Kande i Hundested. 

Program
Download programmet her for Hundested Motor Træf 2017 

Hundested Havn
Kommer I sejlende til Hundested Havn kan I læse om havnens faciliteter på linket her.

  • Dansk
  • Deutch
  • English