Det Blå Østjylland

Loading...
Eksempler på oplevelser
 Fårup Sø Den øvre Grejsdal syd for Jelling med Fårup Sø, talrige kildevæld, vidtstrakte skove og åbne afgræssede enge og overdrev, er rammen om et spændende landskab med en stor naturrigdom. Fårup Sø er en af områdets dybeste søer, og størstedelen af søens vand kommer fra kilder i og ved søen. Grejs Å har sit udspring i de mange kilder i og omkring Fårup Sø, og åens kraftige strøm er gennem historien blevet udnyttet af mindst 15 vandmøller.  

Ved søen vil man ofte kunne se toppet lappedykker og gravand, og man kan være heldig at opleve isfugle eller fiskeørne.  

En del af sommerhalvåret ligger det imponerende vikingeskib ”Jelling Orm” på søen. Det 15 meter lange og 3 meter brede skib, blev bygget i 1980erne af en lang række frivillige fra den gamle vikingeby Jelling.  

Ved østenden af Fårup Sø er der udlejning af vandcykler og robåde, kiosk og gode fiskemuligheder. Det er ikke tilladt at sejle i egen båd på søen.

I området findes også campingplads og kro med mulighed for overnatning. Afmærkede stier fører rundt i området ved Fårup Sø.

Hærvejsvandreruten krydser også området, ligesom de regionale cykelruter nr. 34 og 35. 

I Jelling Skov ligger friluftsgården Abrahamsens Gård med parkering, borde/bænke, toilet og åbent madpakkested.
Vandrestier Se på kort
 Højlandsruten ved Skibet - lokal cykelrundtur 4 Nyd turen forbi den flotte Haraldskær Hovedgård og langs Vejle Å ad Bindeballestien, inden ruten tager dig over Vejlevej og op ad bakken mod Kærbølling Mark. På toppen kan du nyde udsigten mod Vejle og Vejlefjordbroen, inden turen går videre mod Fårup Sø.

Nyd også udsigten fra Jellingvej over Fårup Sø. Ved søen er det i sommerhalvåret muligt at leje robåde og sågar udskifte de to hjul med en vandcykel. Mod Rugballe ad rute 34 byder Højlandsruten på et fint kig udover Grejs Ådal. Før Høgsholt går ruten af Sleldevej, videre ad Østengaardvej og Knabberupvej tilbage til Skibet.

Download ruten til GPS
Cykelruter Se på kort
 Grønbjerggård Strand / Strandhuse Strand Grønbjerggård Strand/Strandhuse Strand er en lang sandstrand på sydsiden af Juelsminde. Stranden er delt op af kystsikringsanlæg og har et stort opholdsareal med græs. Der er tilkørsel fra Petersmindevej samt parkeringsplads. Se på kort