Farvandene omkring Sjælland samt Smålandsfarvandet

Sjælland, Lolland-Falster og Møn 

Farvandene omkring Sjælland kan også byde på store sejleroplevelser. Smålandsfarvandet, mellem Sjælland og Lolland har både øde strandenge, skovomkransede herregårsmiljøer og stille vande mellem fjorde, sunde og småøer.

Og turen gennem Bøgestrømmen hører helt sikkert også til blandt de mere mindeværdige, ligesom en tur gennem Guldborgsund er en stor oplevelse. I det sydøstlige hjørne af Sjælland har man Præstø Bugt og Feddet som gode turmål.

Isefjorden, der ligger i Nordvestsjælland, er også et dejligt lystsejlerområde med mange muligheder. Blandt andet ligger byerne Nykøbing Sjælland, Holbæk, Roskilde, Frederikssund, Frederiksværk og Hundested alle direkte ud til fjorden, der i øvrigt er godt forsynet med ankerbøjer for dem, der er på udkik efter fredelige overnatningssteder. Fjorden har udløb i Kattegat mellem Hundested og den lille hyggelige by Rørvig, der er sommeren byder på ægte havne- og sommerferiestemning. Isefjorden dækker et område på mere end 300 km2, og består i virkeligheden af flere fjorde med selvstændige navne, nemlig Lammefjorden, Holbæk Fjord og Roskilde Fjord.

Læs Sejleroplevelser ved Vestsjælland

Læs Sejleroplevelser ved Smålandsfarvandet / vest

Læs Sejleroplevelser ved Østsjælland 

Læs Sejleroplevelser ved Isefjorden 

 

Læs mere tekst: 
Se havne på Sjælland, Lolland-Falster og Møn
  • Dansk
  • Deutch
  • English