Sejlerparadiset Fyn

Sejlerparadiset Fyn

Loading...
Eksempler på oplevelser
 Assens/Mariendal strand Assens/Mariendal strand
Mariendal er beliggende i Lillebælt ved Assens red, i den nordlige del af Assens. Der er parkeringsmuligheder ca. 100 m fra stranden. Der er på adgangsvejen fra parkeringspladsen til stranden, opsat skilte omkring badeforhold og vandkvaliteten og der findes ligeledes et toilet der.

Stranden er ca. 250 m lang og ca. 20 m bred. Strandbredden og havbunden består primært af sand. Badeområdet er lavvandet og der er opsat to badebroer. Der er i forlængelse af stranden et grøntområde, hvor det er opsat borde og bænke, og hvor der er mulighed for at grille.
Naturoplevelser Se på kort
 Lillebæltværftet

Det nuværende bådebyggeri blev grundlagt i 1855 af Mads Illum Petersen, broder til Hans Illum Petersen "Sølyst". Her blev der bygget "lillebæltsjoller", smakkejoller på 19-23 fod, der bl.a. blev brugt til marsvinfangst, fiskeri og lodseri, samt fra slutningen af 1890èrne hoved- og slæbejoller til det fremvoksende bundgarnsfiskeri.

Her kan du bl.a. også se den gamle Bloksav fra 1905, der stadigvæk bruges til opskæring af planker, bedding fra 1915, skibsbygningshallen blev bygget i 1949. I 1997 overtog foreningen Lillebælt-Værftet stedet og siden er stedet drevet som et kombineret museumsværft med søfartshistorisk center og ikke at forglemme et funktionsdygtigt skibsværft.

Mødelokale på 1. sal med udstilling om værftet, havnen, fiskeri, søfart og både.

Lillebæltværftet rummer også to jollehuse, hvor man i det ene hus kan opleve udstillingen om områdets maritime historie. Værfter er stadig i drift med reparation, restaurering og nybygning af træfartøjer og samtidig er det en aktiv kulturscene i sommer månederne.

Jollehusene er åbent ved arrangementer på værftet og ellers ved henvendelse på værftet.

Historie Se på kort
 Cafe Banken i Assens Café Banken ligger på Torvet i Assens. Vi har en skøn udendørs terrasse og en dejlig gårdhave med udsigt til Vor Frue Kirke. Vi har også et selskabslokale. Udover vores klassiske a la carte cafémenu, som også kan bestilles til take away, leverer vi mad ud af huset tilpasset dine behov.

Cafeen er åbent fra kl. 10.00.
Køkkenet er åbent kl. 11.00 - 21.00

Længere åbningstider ved arrangementer i byen.
Restauranter Se på kort
Kerteminde - haven ved havet