Sejlerparadiset Fyn

Sejlerparadiset Fyn

Loading...
Eksempler på oplevelser
 Gl. Brydegaard - Restaurant Gl. Brydegaard - Vi er noget for os selv!   Gl. Brydegaard er blevet optaget i Whiteguide 2016 som en af de 24 bedste restauranter på Fyn, og 331 bedste i Danmark.  Se link her: http://www.whiteguide.dk/nyheter/her-er-danmarks-331-bedste-restauranter    Charmerende beliggenhed Allerede når man nærmer sig Gl. Brydegaard får man oplevelsen af at være i et helt unikt scenarie, hvor naturen udfolder sig i al sin pragt. Her er vi tæt på skov og strand - og feddets store åbne vidder ligger lige for vores fødder. Autentisk mad I køkkenet på Gl. Brydegaard bager, sylter og braser vi selv. Maden er lavet helt fra bunden og årstidernes friske råvarer er et ”must”. Vi serverer ærlig mad, og vi har fokus på lokale råvarer, økologi og dyrevelfærd. Uformel atmosfære Rammerne på Gl. Brydegaard er enkle og smukke med plads til unikke ting, som f. eks stjernebadet og  vores tipier. Vi hylder det moderne men respekterer samtidig historien.   Hos os er der højt til himlen og ingen TV på værelserne, så du kan komme ned i gear og slappe helt af. Samtidig elsker vi at pirre din nysgerrighed og de bedste stunder er når latteren indimellem overdøver stilheden. Åbningstid: 12:30-21:00 Restauranter Se på kort
 Kløversti sort - 15 km Kulturøen - Strib

Vælger du den sorte kløversti i Middelfart cykler du langs kysten og oplever Lillebælt på nær hold. Du kommer tæt på den Nye Lillebæltsbro og hvis der er heldig kan du spotte marsvin. Stop ved Strib Fyr og nyd udsigten over til Fredericia. I Strib kan du tage en afstikker til Strib Automobil Museum og stille sulten ved den lokale Slagter og bager. Du kan også vælge at slutte turen af på en af Middelfarts Caféer eller restauranter.

Længde på ruten: 15 km
Underlag: Asfalt Se rutekort under Links.
Turforslag Se på kort
 Statue af Peter Willemoes Statuen er udført i bronce og står på kogehusmolen i et omrids af linieskibet 'Prins Christian Frederik', 
hvor  Willemoes fandt sin død i slaget ved Sjællands Odde 1808.

Peter Willemoes var dansk søofficer og særligt berømt for sin heltemodige indsats i Slaget på Reden ud for København i 1801. Han blev født i Assens i 1783, og døde i kamp med den engelske flåde som 24-årig i 1808.
Der er rejst en statue af Willemoes på havnen i Assens, og hans fødehjem er museum. Peter Willemoes (1783-1808) blev født i Assens, hvor faderen Christen Willemoes var amtsforvalter. Som 4-årig blev han indskrevet som søkadet og som 12-årig, kom han på Akademiet, hvor kommandør H.C. Snedorff blev ny chef for akademiet. Forholdet mellem Snedorff og Willemoes blev mere og mere spændt, men i august kunne Willemoes endelig forlade Akademiet uden at være knækket af Snedorffs jernhårde disciplin. I det følgende år udviklede uoverensstemmelserne sig mellem Danmark og England. England sendte en svær flåde mod Østersøen, men måtte besejre den danske flåde for at have ryggen fri. Det førte til Slaget på Reden 2. april 1801, hvor en overlegen engelsk styrke angreb den endnu ikke udrustede danske flåde. Willemoes blev indkaldt til krigen, hvor han i en alder af kun 17 år blev udnævnt til chef for Flådebatteriet Nr. 1. Det førte 24 kanoner og havde en besætning på omtrent 150 mand. Willemoes kæmpede under Slaget på Reden mod selveste Admiral Nelsons admiralskib ”Elefanten” i forsvarslinjen på Kongedybet. Willemoes var kendetegnet ved raskhed, stort mod og strålende humør, som aldrig svigtede i forsøget på at holde modet oppe hos sin hårdt prøvede besætning. Til sidst ligefrem hagede han sig fast til ”Elefanten”, som på grund af dets størrelse ikke kunne ramme Flådebatteriet, da dette lå alt for lavt i vandet og kunne affyre en række grundskud mod det store skib.
Seværdigheder Se på kort
Kerteminde - haven ved havet