Sejlerparadiset Fyn

Sejlerparadiset Fyn

Loading...
  Eksempler på oplevelser
   Kerteminde Minigolf Kerteminde Minigolf er god underholdning for hele familien. Med en perfekt placering ved strand og marina og kun få minutters gang fra centrum. I 2007 åbnede Kerteminde Minigolf med 18 helt nye, spændende og udfordrende baner. ​Kerteminde Minigolf er en moderne og spændende bane for både børn og voksne. Åbningstider April: kl. 11.00 - 20.30​ Maj: kl. 11.00 - 22.00​ Juni: kl. 11.00 - 23.00 Juli: kl. 10.00 - 23.00 August: kl. 11.00 - 22.00 September: kl. 11.00 - 20.00​ (OBS! Der kan være lukket ved dårligt vejr i april og sept.)​ Priser for minigolf
  55,- for voksne
  35,- for børn (Under 13) Sæsonkort:
  350,- for voksne
  200.- for børn  
  Se på kort
   Koldkrigsbunker Kerteminde Koldkrigsbunker Kerteminde er en helt unik tidslomme fra den kolde krig. En hemmelig underjordisk Atomsikret kommandocentral KERTEMINDE KOMMMANDOCENTRAL: Koldkrigsbunker Kerteminde.
  Mange biler og gående har hver dag siden 1968 passeret direkte forbi, uden at vide at her var noget ”HEMMELIGT” under jorden. Kommandocentralen under Byskolen blev bygget og taget i brug i 1968, hvor Den kolde Krig mellem øst og vest rasede. Kommandocentralen husede ledelsen af det civile beredskab i Kerteminde kommune. Tilstedeværelsen af dette anlæg var en beredskabshemmelighed og var ikke noget der skulle omtales i offentligheden. Et civilforsvars beredskab, der med kort varsel skulle træde til i tilfælde af f.eks. et WAPA angreb på Danmark eller NATO. I det ABC-sikre anlæg under skolen kunne de udvalgte specialister fra beredskab, politi og kommune koordinere rednings- og hjælpeindsatsen i kommunen, så den nødvendige assistance og hjælp fra politi, CF Korps, brandvæsen, ambulancer og specialister blev sendt ud til de steder i Kerteminde kommune, hvor der var brug for den. Kerteminde KC var en del af et stort hemmeligt netværk af Kommandocentraler og andre overordnede krisestyrings anlæg/bunker over hele Danmark, der var bygget over 100, de 9 af dem lå på Fyn. Disse hemmelige anlæg kunne i løbet af få timer gøres klar og bemandes, hvis Danmark blev angrebet af kampstyrker fra Østblokken. Kerteminde KC er lidt over 200 m2 stor og er en unik historisk tidslomme der står helt originalt og funktionsdygtig.
  Bunkeren var selvforsynende med egen nødstrømsforsyning og vandforsyning. Man kunne filtrere luften ren, hvis der blev brugt Atomare- Biologiske- Kemiske våben. Bunkeren havde et stabsrum og signalrum, desuden opholds rum og toiletter.
  Det var fra denne bunker, at der blev trykket på knapperne til sirenerne, der lød hver onsdag Kl 12 i Kerteminde frem til 1993.

  Skoleklasser og uddannelses institutioner er meget velkommen.Gratis.
  Endelige åbningstider foreligger dog ikke endnu. Museet drives af frivillige folk. Dog er det mulig at bestille guidet rundvisning (min. 5 personer) Entre 30kr.
  Kontakt Jens P Sørvin 26376044.Kun 25 gæster ad gangen. Adgangen til den underjordiske bunker kan være en udfordring for folk der er dårligt gående
  Seværdigheder Se på kort
   Butik Unik Tekst under udarbejdelse Shopping Se på kort
  Kerteminde - haven ved havet