Sejlerparadiset Fyn

Sejlerparadiset Fyn

Loading...
Eksempler på oplevelser
 Kløversti, Nyborg, start Velkommen til Kløverstierne i Nyborg.

Alle fire ruter starter her. Tag en folder eller find ruterne på Endomondo til både Android og iOS. Vi glæder os til at vise dig spændende og anderledes oplevelser i Nyborg inden for såvel kultur som natur. Ruterne er fra ca 2,5 til godt 33 km. Flere af ruterne kan også kombineres, så de bliver længere eller kortere efter behov. God tur.

Turforslag Se på kort
 Marsvinfangst Marsvinfangst tilbage i tiden I Lillebælt blev der i flere århundreder drevet organiseret jagt på marsvinet. Det vides ikke præcist hvor lang tid, men historien spores tilbage til 1500-tallet. Sporet er en regnskabsbog hvor der er anført en levering af marsvineflæsk fra Middelfart. I 1520 vides det, at Hindsgavl Slots lensmand har leveret marsvin til kongen. I Lillebælt jagede man i århundreder verdens mindste hval – marsvinet. Det var marsvinjægernes laug på 30 mand, der stod for den omfattende jagt. Siden 1959 har byen haft et laug, der værner om den enestående historie. Marsvinjægerne sejlede i deres 10 både ud fra Middelfart for at indtage deres kendte positioner efter et gennemprøvet system i Lillebælt syd for Fænø og ved indløbet til Gamborg Fjord. Når marsvinene som regel i småflokke på 3-5 dyr kom op gennem bæltet fra Østersøen, varskoede de første både de øvrige både. Marsvinjægerne slog med grene i vandet for at skræmme de lydfølsomme dyr til at fravige deres kurs. Bådene tvang herefter marsvinene hen mod fjordens munding øst for Fønsskov Odde. Her lå andre både parat, samtidigt med at nogle af de første både deltog i forfølgelsen. De opskræmte marsvin blev tvunget ind på lavt vand med Svinø, hvor jægerne ved hjælp af et langt garn omringede dyrene og trak dem ind mod strandbredden. De døde marsvin blev læsset i bådene og sejlet til Middelfart. Her udvandt man olie fra marsvinets spæklag, som blev brugt til lampeolie. Marsvinet Middelfarts historie er knyttet tæt sammen med marsvinene. Marsvinet lever i Lillebælt, og de observeres ofte i farvandet mellem Strib og Fredericia, under Den Nye Lillebæltsbro og hen mod Den Gamle Lillebæltsbro. Marsvindagen Marsvindagen er en tilbagevendende event med fokus på historien om marsvinet. Kom til Middelfart denne dag i maj, og hør historien, se optoget gennem byen, og se den smukke marsvinbrønd i Middelfarts gl. bydel. Hvalsafari/marsvintur I dag er hvalsafari en popælær attraktion i Middelfart. Det er en dejlig oplevelse, hvor I er på vandet i 3 timer. Fortællingen om marsvinene og marsvinfangsten er spændende, og naturen fantastisk. På hvalsafari turene bliver historien netop fortalt, og både AVENTURA og MIRA3 har lytteudstyr ombord, så du som gæst kan høre marsvinets særlige klikkelyde. Kundeudtalelse om hvalsafari "Stor ros til Aventura for en super oplevelse. Der er ikke lovet for meget når I reklamerer med oplevelser i topklasse. Yderst venlig og børnevenlig behandling, samt en god information! Vi så masser af marsvin, omend på afstand, men det gjorde absolut ikke wow effekten mindre:-). Det er jo skønt at se dyrene i rette element!! Tak for det, vi anbefaler dette varmt:-) Venligst Joan" Historie Se på kort
 Delecykler i Middelfart - lej, lås og betal via app Brug for en pause i naturen, men glemt cyklen derhjemme? Fortvivl ej - du kan nu leje delecykler i Middelfart når det passer dig. Om du er bosat i Middelfart, er på besøg fra en anden by eller kommer som turist, så er der en cykel til dig!  Middelfart Kommune har fået opsat 20 delecykler fordelt på Middelfart Station, KulturØen og Strib Bådehavn, og alt du skal bruge for at leje en cykel er din smartphone - det er da nemt. For at leje en cykel skal du hente gratis app'en 'Donkey Republic', hvorfra du både lejer, betaler og låser cyklen op og i. Det eneste du skal sørge for, er at levere cyklen tilbage tll det samme sted inden lejeperioden ophører.  Lokationer Middelfart Station, Jernbanegade 39, 5500 Middelfart.
Breddegrad: 55.501884 Lændgegrad: 9.734035500000005 Strib Bådehavn, Strandvejen 271, Strib, 5500 Middelfart
Breddegrad: 55.538701 Lændgegrad: 9.763225000000034 Priseksempler for leje af 1 cykel: 2 timer: kr. 40,-
6 timer: kr. 56,-
12 timer: kr. 68,-
1 dag: kr. 80,-
2 dage: kr. 144,-
3 dage: kr. 192,-
Udlejning Se på kort
Kerteminde - haven ved havet