Sejlerparadiset Fyn

Sejlerparadiset FynAssens, Middelfart, Nordfyn, Kerteminde og Nyborg har meget, at tilbyde vores sejlende gæster og glæder os til at byde jer hjertelig velkommen.

Vi har et bredt udvalg af aktiviteter at tilbyde vores gæster. Naturen er mangfoldig og smuk her på Fyn - her er der aktiviteter som vandreture i den smukke natur, leg i sandet på de børnevenlige skønne strande og en mængde kulinariske oplevelser. Søges der kulturelle aktiviteter byder området på en række meget unikke museer: Museum Vestfyn, CLAY – Keramikmuseum Danmark i Middelfart, Kartoffelmuseet på Nordfyn og Johannes Larsen Museet i Kerteminde. Byerne er også hjemsted for mange kunsthåndværkere så bliv inspireret i vore mange gallerier...

Vi ønsker jer endnu engang velkommen på vores skønne byer, og hvis I ønsker yderligere information, som ikke kan findes her, så besøg vores hjemmesider.

Velkommen til Vestfyn | VisitAssens

Tæt på alt | Visitlillebælt

Ferie på Nordfyn | VisitNordfyn

Kerteminde Haven ved Havet | VisitKerteminde

Danmarks Riges Hjerte | VisitNyborgCharmerende landsbyer, velholdte købstader og havnebyer, der vender sit venlige og nysgerrige ansigt ud mod kysterne og den store verden

Eksempler på oplevelser
 Baagø/Bågø Bågø er en lille ø beliggende i Lillebælt, ca. en halvtimes sejlads fra Assens. Bågø kan være forblæst og har til tider et barskt klima om vinteren, men en idyllisk ø, når foråret melder sit komme.
Der er masser af natur, der kan give ro og harmoni til naturelskeren, der sagtens kan få flere dage til at gå på Bågø. Find sejltider og priser for Baagø færgen her.

Bågø ligger i et EF-Fuglebeskyttelsesområde og Ramsar område, hvor der er gode muligheder for at studere fugle. Der er i foråret 2003 oprettet 2 fugleskjul, hvor fra man kan studere dem.
Der er både mulighed for gode vandreture og cykelture på Bågø. 
 
Cykler udlejes ved selvbetjening på havnen.
Der er 30 cykler til voksne og 20 til børn.
Læg pengene i kassen, tag en cykel og aflever den igen samme sted.
Pris: 20 kr. pr. cykel, trailer 5 kr.
tlf.: +45 64 71 25 27.

På Prinsehøjsvej nr. 8 i Bågø by findes et lokale kaldet ”Hestestalden”,  hvor man kan spise sin medbragte mad. Der kan købes kaffe og is m.m.
Der kan være 80 personer i lokalet.
Der er åbent fra 1. april til 1. november.
Der er skiltet ved vejen og over døren.
Lokalet huser et lille egnsmuseum med gamle landbrugsredskaber brugt
på Bågø, og der er vekslende udstillinger på væggene.
For yderligere information kan du kontakte Poul Nielsen tlf.  +45 64 71 25 27.

Guidet tur rundt på Bågø:
Varighed ca. 2 timer.
Pris pr. person: kr. 20. Minimumspris: kr. 350.
Tur med traktor og vogn kan bestilles hos Poul Nielsen tlf. +45 64 71 25 27.
Der kan transporteres 30-35 personer pr. tur.

Overnatning på Bågø:

Camping:
I Bågøs smukke natur ligger foreningsdrevet campingplads med 50 pladser 75 m. fra havnen.
Campingpladsen er åben fra 1. marts til 1. november.
Toiletter og bad er fælles med havnen. Ved ankomst tilmeldes i kiosken.
For mere information skal man henvende sig ved Søren Bertelsen på tlf.:  +45 20 43 85 11 eller ved Dick Prebble på tlf.:  +45 20 13 82 63. 

Bågø Naturcenter: Vores tidligere naturskole på Bågø er blevet til et moderne naturcenter. Naturcenteret kombinerer en stribe funktioner med appel til naturelskere i alle aldre - skoleklasser, foreninger og turister. Bågø har med ombygningen af den gamle skole fået en nyskabende kombination af natur(lejr)skole, konferencecenter og vandrehjem - supergode faciliteter til leg, læring, aktivitet og afslapning. Børn og unge får unikke rammer for deres lejrskoleophold på den lille naturskønne ø i Lillebælt. Firmaer/organisationer, foreninger og private kan leje lokaler til møder og konferencer. For private er der nu mulighed for at leje fire spritnye ferieværelser, med plads til fire gæster i hver. Kan bookes her: BOOK
v/ Naturvejleder Christian Heller
Mobil: 2490 4464
Email: naturvejledning@assens.dk
Hjemmeside: www.assens.dk/naturcenter

Forsyninger på Baagø:
I kiosken kan man købe forsyninger, og der kan bestilles morgenbrød.
Der kan desuden købes souvenirs og postkort fra Baagø.
I Baagø havnekiosk kan der også lejes sengetøj og linned/håndklæder.

Kiosken har åbent fra: 
Juni - august. 
Derudover ring og hør på tlf.  +45 30 34 76 54.

Transport til Bågø
Man kommer til Bågø med færge fra Assens, og turen varer 30 min. Færgen kan udover ca. 50 passagerer have et lille antal biler med.
Husk pladsbestlling på  Bågø færge: tlf.:  + 45 64 71 41 42.
Find færgetider her
Se billedpræsentation fra Bågø:  Tour to the Island of Baagø Denmark (By Rony Zmiri)            
Naturoplevelser Se på kort
 Knit Sisters' Studio Knit Sisters Studio er grundlagt med en glødende passion for lækkert garn og kreativ farveleg i smukke mønstre skabt på strikkepinde. Og vi elsker at dele den passion med dig - uanset om du er en helt grøn ny-strikker eller sidder inde med livslang erfaring. Gennem hele året kan du deltage i kurser og events hos Knit Sisters Studio. Nogle gange med det formål at lære noget nyt - andre gange med et klart socialt formål.  Udvalget i netbutikken er blot et udpluk af sortimentet i den fysiske butik.   Shopping Se på kort
 Vandtårnet på Dronningens Bastion Vandtårnet på Dronningens Bastion Besøg Vandtårnet på Dronningens Bastion.  Vandtårnet på Dronningens Bastion er opført i 1899 efter tegninger af arkitekt Emil Swanenflügel fra Odense. Det er et unikt eksempel på datidens industrielle byggeri. Vandtårnet blev fredet i 1997 og unikt derved, at vandinstallationerne stort set er intakte.  Så vidt vides er det det eneste vandtårn i Danmark med en bevaret vandtank i sammennittede stålplader. Vandtårnets højde fra terræn til toppen af taget er 22,40 m. Målt indvendig fra bunden til taget er det 24 m. (Rundetårn er 36 m). Der er på udvalgte dage gratis adgang til vandtårnet. Dette oftest i forbindelse med de kunstudstillinger, der afholdes i vandtårnet, og som du kan læse mere om i de pågældende omtaler. Seværdigheder Se på kort
Kerteminde - haven ved havet