Lillebælt - Nyd nærværet

Lillebælt

Destination Lillebælt

Loading...
Eksempler på oplevelser
 Kongebro Havn
Sejl til Kongebro Havn og få en oplevelse i pagt med naturen, udover det sædvanlige. Havnen ligger med en imponerende udsigt til både den gamle og den nye Lillebæltsbro. 
Stedet har en lang historie, først som overfartssted for kongen og hans følge i år 1584, siden som gæstgivergård og i dag som et sted med luksushotel og en hyggelig havneoplevelse.
Gode faciliteterHavnen råder over 48 pladser, og da stedet er meget besøgt, bliver havnen hurtigt blive fyldt op. Vanddybden er 2 meter. Der er adgang til strøm på broerne, vandforsyning, toiletter og bad.
TankningDer er mulighed for at tanke diesel i en dunk, 3 km fra havnen.
Ture indenfor rækkeviddeBlot 100 meter fra havnen ligger den idylliske Kongebro Dyrehave, hvor der er sat borde og bænke op til grill og her finder I grillbrænde og krydderurter til fri afbenyttelse. Nyd maden eller gå en tur i dyrehaven, med udsigt til den store bestand af hjorte og omkringliggende skov.
Lidt luksus på turenSide om side med Kongebro Havnen ligger det femstjernede luksushotel Comwell Hotel Kongebrogaarden. Her ligger den kendte Restaurant Dannebro, et spisested i særklasse.
UdflugterI kan følge stien lands med bredden af Lillebælt hele vejen ind til Middelfart bymidte, en smuk spadseretur på blot 15 minutter, der fører jer igennem Sildemarken og Gammel Havn.
Besøg et keramikmuseum. I Middelfart finder I CLAY Keramikmuseum Danmark med et underjordisk skatkammer, hvor I kan opleve unikke genstande fra de seneste 235 års dansk design- og industrihistorie. Her kan du opleve Flora Danica, fajance og stentøj fra de hæderkronede danske fabrikker.
Gå på en bro. Bridgewalking på den gamle Lillebæltsbro er en populær attraktion for både store og små. Mærk suset i 60 meters højde og oplev en storslået udsigt over bæltet.
Lillebælts havne Se på kort
 Café CLAY Lækker mad i historiske omgivelser Det er svært at finde en café med en bedre udsigt og en bedre historie end Café CLAY i Middelfart.
Cafeen er indrettet i havestuen i den gamle villa, Grimmerhus, der i dag også danner ramme om CLAY Keramikmuseum Danmarks reception og museumsbutik. Grimmerhus blev bygget i 1856-57 som enkesæde til Hindsgavl Slot. I det meste af 1900-tallet var her pensionat, og det er nemt at forestille sig, hvordan gæster har siddet her i havestuen og nydt udsigten, hvor et enkelt blik indkapsler både keramisk kunst, Kongebroskoven og Lillebælt. Cafeens køkken lægger vægt på gode råvarer og samarbejde med lokale producenter. Menukortet byder bl.a. på en lækker tapas-tallerken, salater og sandwich. Det er også muligt at købe kaffe og kage eller måske nyde en smagfuld is fra Skarø i Skulpturparken? Det er ikke nødvendigt at løse billet til museet for at besøge café eller butik. Der kan reserveres plads i cafeen for grupper på min. 8 personer. Henvendelse vedrørende reservation: Gæste- & arrangementschef, Helle Tengstedt: Helle@claymuseum.dk Da der kræses om maden, kan der være lidt ventetid. Køkkenet lukker ½ time før museet lukker.
Madoplevelser Se på kort
 Smag på Lillebælt - Strib Vær med til en hyggelig familiedag på stranden med fokus på alt det der kan spises – og det er ikke så lidt! Sammen med naturvejlederen samler, fisker og tilbereder vi lækre strandsnacks. Medbring en pose eller en kurv hvis du vil have noget med hjem – resten af udstyret sørger naturvejlederen for. Strib har været et vigtigt færgested lige siden 1651 og med jernbanens indtog blev byen nærmest knudepunkt imellem landsdelene. Dampfærge til Fredericia blev indsat i 1872, overfartstiden var ca. 25 min. Flere og flere færger blev indsat og havnen blev udbygget til 3 færgelejer for at kunne klare trafikken. Konturerne af færgehavn anes stadig, ligesom materialerne afslører havnens tilhørsforhold til jernbanedrift. Fra havnen er der en flot udsigt over bæltet til den nye Lillebæltsbro, og på stille sommeraftener kan man desuden ofte se marsvin boltre sig i vandet. Lørdag d. 2. juni: Galsklint Strand, Galsklintvej 11, 5500 Middelfart Søndag d. 3. juni: Varbjeg Strand, P-pladsen ved Feddet 6, 5464 Brenderup Lørdag d. 18. august: Vejlby Fed, Stranden nedfor p-pladsen ved Antaresvej, 5500 Middelfart Søndag d. 19. august: Søbadet, Søbadsvej, 5500 Middelfart Søndag d. 2. september: Båring Ege Strand, For enden af Skyttevej, 5466 Asperup Arrangør: Naturvejlederne, Middelfart Kommune Pris: Gratis Naturoplevelser Se på kort