Lillebælt - Nyd nærværet

Lillebælt

Destination Lillebælt

Loading...
Vælg oplevelser
  Eksempler på oplevelser
   Intersport Som verdens største sportskæde tilbyder vi et bredt udvalg af de bedste sportsmærker og vores personale står altid klar til at yde en seriøs rådgivning.

  Så uanset om du mangler skitøj til skiferien, fitnesstøj til den daglige træning eller de perfekte fodboldstøvler til weekendens kamp, så hjælper vi dig med at finde det helt rigtige til netop din sport.
  Shopping Se på kort
   Julemarked i Middelfart Middelfart gågade oser af julehygge når det årlige julemarked løber af stabelen. 
  Her kan du opleve smukt pyntede juletræer, købe din juledekoration, gode tilbud, julemusik, Julle og Tulle – de lokale nisser, juletoget, varme dig ved en kop glögg, nyde æbleskiver og andre julegodter.

  Kom og vær med når julehyggen spreder sig over Middelfart.

  OBS: Ved ønske om en stand på julemarkedet, så kontakt Middelfart Handel på mail@middelfart-handel.dk eller 8832 5962 Åbningstider i Middelfart Handel Mandag- torsdag  9.30/10 – 17.30 Fredag 9.30/10 – 18.00 Lørdag 10-14
  Kulturoplevelser Se på kort
   Skamlingsbanken Skamlingsbanken har med sine 113 meter over havet en smuk udsigt, Skamlingsbanken er det højeste punkt i Syd- og Sønderjylland.

  Skamlingsbanken udgør et smukt naturområde, hvorfra der er en pragtfuld udsigt over hele egnen mellem Kolding og Christiansfeld. Der er også udsyn over Lillebælt til Fyn og mod vest langt ind i Sønderjylland. Landskabet fremtræder frodigt med småbakkede marker, bøgeskove, levende hegn langs veje og markskel. I området er der rig mulighed for gåture der går igennem det smukke landskab - tag for eksemple turen helt ned til Binderup og Grønninghoved Strand og tilbage igen.   
  Skamlingsbanken er især kendt for de folkefester, der blev holdt i årene 1843-59 til støtte for den danske sag i Sønderjylland.
  På Højskamlingen står en 16 meter høj støtte lavet af 25 granitblokke til minde om den danske sags forkæmpere i Slesvig. Støtten blev rejst i 1863, sprængt i luften af preusserne i 1864 og rejst igen i 1866. Genrejsningen var mulig, fordi folk på egnen havde opsamlet og gemt stenene. I nærheden af støtten findes seks andre mindestøtter og en talerstol af store kampesten. Rundt om talerstolen står der fem grupper af træer, der symboliserer de fem nordiske landes uadskillighed. Træerne er: Bøg (Danmark), birk (Sverige), gran (Norge), ene (Finland) og røn (Island).
  Efter befrielsen i 1945 indrettedes en mindelund for de faldne fra den sønderjyske modstandsbevægelse.
  I dag er Skamlingsbanken et populært udflugtsmål. Ved Skamlingsbanken er der opholds- og parkeringsplads, en lille udstilling om Skamlingsbankens historie samt en restaurant. Er I interesseret i en guidet rundvisning, så se mere på: www.turistfoerer.dk/1864-graensen 
  Naturoplevelser Se på kort