- Nyd vores destination og grib de mange muligheder

Enjoy Limfjorden

Loading...
  Eksempler på oplevelser
   Lemvig by- og kulturmiljø Først i 1800-tallet begynder Lemvig rigtig at vokse. Fremgangsperioden kom, da der blev ”slået hul” på Limfjordstangen. Købmændene købte skibe, der kunne sejle til England og Hamborg. Det gav bønderne mulighed for at købe nyt tøj og ting til hjemmet hver weekend, hvilket var af stor betydning for byens økonomiske fremgang. Senere hen kom også jernbanen, der forbandt Lemvig med Vemb – og derfra Esbjerg. Jernbanen findes endnu og forbinder i dag også Lemvig med Thyborøn på Limfjordens vestligste spids. Byen har og havde et rigt kunstnerliv med digteren Thøger Larsen, billedhuggeren Torvald Westergaard og malerne Niels Bjerre, Kristen Bjerre og Jens Søndergaard. Du kan opleve byens historie på mange måder Besøg Lemvig Museum, hvor alle disse historier er bevaret og genfortalt, besøg de bevarede historiske bygninger som for eksempel Gjellergaard og Bovbjerg Fyr eller tag med på en guidet tur rundt i byen med Lemvigs Vægterlaug eller Lemvig Museum. Købstaden Lemvig er skildret i tegneserien ”Livets gang i Lidenlund”, skabt af tegneren Henning Gantriis. Lokale beboere fra 50'erne og 60’erne vil kunne genkende begivenhederne, mennesketyperne og replikkerne gengivet i de satiriske strimler.  Inden tegneren Henning Gantriis’ døde i 1989 erhvervede Lemvig Museum en samling på 100. Museet overtog også Gantriis’ arbejdsbord og tegnesager. Tegneserierne er suppleret med fotografier, så du kan se, hvor Gantriis har hentet inspiration – for eksempel det karakteristiske kirketårn, Torvet og Vestergade, havnen, Lystanlægget og Musiktribunen. Du kan tage på vandring ”I Gantriis fodspor”, hvo du kan opleve Lemvigs historiske kulturmiljø, fine gamle bygninger, værthusgade, gågader, kærlighedssti og havn. I alt 17 steder markeret med skilte formet som tegnerens ”gadespejl” og tegneskeristriber på murene. Du kan downloade folderen ”I Gantriis fodspor” her. Turforslag Se på kort
   Thyborøn Hotel

  Thyborøn Hotel er et nyrenoveret hotel, beliggende i centrum af den hyggelige fiskeriby Thyborøn og med det skønne Vesterhav lige baghaven.

  Hotellet har 15 dobbeltværelser indrettet i moderne skandinavisk stil. Alle værelser har eget toilet og bad. Dobbeltværelserne ligger på første sal, hvor der er udgang til en skøn terrasse med borde og stole.
  Der er fri parkering i baggården.  Den hyggelige og autentiske fiskeriby Thyborøn har Vesterhavet til den ene siden og Limfjorden til den anden.
  Thyborøn Hotel ligger kun 200 meter fra den skønneste sandstrand. Om sommeren er livreddertårnet bemandet - så du kan trygt bade i Vesterhavet. Benyt ferien til at tage på besøg på for eksempel Sea War Museum, Kystcentret, JyllandsAkvariet, Sneglehuset, Ravhuset og Bovbjerg Fyr og den smukke klint. Her er et hav af aktivitetsmuligheder for store som små pg helt unikke naturområder, hvor det at oplagt at tage på opdagelse - hvad enten det er til fods eller på cykel.

  Book dit værelse på Thyborøn Hotel online her. Receptionens åbningstider:
  Mandag - søndag kl. 8-17.00  

   

  Se på kort
   Gammel Havn P: Gammel Havn (N 56° 48.781', E 8° 58.715')
  L: 0,6 km
  Markering: Grøn Havnen fra 1911 blev lukket i 1956 på grund af tilsanding. I et tidligere bundgarnshus findes en lille udstilling om havnen, fjorden og Limfjordsfiskeriet.   
  Vandrestier Se på kort