- Nyd vores destination og grib de mange muligheder

Enjoy Limfjorden

Loading...
Eksempler på oplevelser
 Tarok Museet Tarok Museet er et autentisk museum, som hylder travhesten Tarok, “Dannebrog på fire ben”. Museet er bygget op i den eksisterende filmkulisse i stalden på Hagenshøj – det tidligere Stald Kima. Stalden og områderne omkring Hagenshøj blev brugt i forbindelse med optagelserne til filmen “Tarok – Grib drømmen mens du kan” Udstillingen fortæller i ord, lyd og billeder om Tarok, Stald Kima og familien Laursens fantastiske liv og arbejde med heste. I udstillingen kan du blandt andet opleve Taroks originale boks, filmboksen, Tarok-hjørnet, farfars kontor, derbyboksen og farmors stue. I de to børnebokse kan de yngste finde inspiration til aktiviteter ude som inde. Snyd ikke dig selv for at gå en tur på Tarok vandreruten, som leder dig forbi gravhøjen, hvor Tarok, Elisabeth og Karl Laursen er stedt til hvile. Pluk en buket af markblomster og hils på hestene i folden. Følg de blå pile og du kommer forbi Taroks yndlingsfold og helt ned til strandkanten ved Skive Fjord. Prøv undervejs at scanne QR koderne som sidder på infostanderne, og du vil opleve et filmklip fra nøjagtig det sted du står. Vil du læse mere om filmen "Tarok - Grib drømmen mens du kan", læs mere her.  Medbragt mad må gerne nydes ved museets borde/bænke. Der skal betales entré ved besøg i stalden. Voksne 30,- kr. Børn (3-14 år) 10 kr. Du kan betale kontant eller med Mobilepay. Anvisningerne på stedet følges.

Oplev Tarok Museet
Tarok Museet er en oplevelse for hele familien og kan opleves på egen hånd eller som en guidet tur efter aftale.  Guidet rundtur efter aftale: Rundvisning af Jørn Laursen:
Rundvisningens varighed ca. 2 timer. Kr. 500,- efter aftale. Mobil: 4072 1892   Ud over prisen på rundvisning betales almindelig entre pris på kr. 30,- pr. voksen. Børn (3-14 år) 10 kr. pr. barn.  
Naturoplevelser Se på kort
 Thyborøn by - kulturmiljø Thyborøn må siges at have haft vokseværk siden 1879, dengang da 9 huse udgjorde det man kaldte Thyborøn. Det hyggelige lille lokalsamfund, der ligger ude på spidsen af Harboøre Tange, har udviklet sig meget siden da. I dag er det et sted der hvert år tiltrækker mange, både udenlandske og danske, turister. Byens største indtægtskilde stammer fra havne- og fiskeindustri. Noget de har formået, på bedste vis, at kombinere med turisme. Hvert år afholdes der Fiskedag i Thyborøn. I 2017 vil det angiveligt være for 40. gang. Fiskedagen er en stor byfest, hvor alle er velkomne. Her kan du, når entreen er betalt, spise dig mæt i diverse smagsprøver på lækker fisk og nyde musikken, der blandt andet bliver leveret af Tørfisk. Tørfisk er et lokalt band fra Thyborøn, og traditionen tror spiller de hvert år til Fiskedagen. Bandet er nationalt kendte for specielt sangen VLTJ – sangen om den jernbane, der kører fra Vemb over Lemvig til Thyborøn. Om sommeren summer byen af liv. Glade gæster besøger de mange seværdigheder og attraktioner. Besøg blandt andet Sneglehuset, Rav-Aages Hus, Kystcentret og JyllandsAkvariet. De to sidstnævnte tilbyder også guidede rundt i Thyborøn, på Fiskeauktionen eller ved Thyborøn Fæstningen.   Kulturmiljøer Se på kort
 Vandretur: Planetstien i Lemvig - en vandring i solsystemet. Planetstien er en skalamodel af solsystemet, der angiver solsystemets planeten fra Solen til Pluto, i størrelsesforholdet 1:1 milliard. Stien fører dig fra Lem Vig til Nissum Bredning, en strækning hvor Limfjorden tager sig virkelig flot ud. På stien står skulpturer i granit og bronze. Der er minimum en skulptur som repræsentation for hver planet, men nogle af planeterne er der flere skulpturer for. Fx Pluto, hvor der er tre skulpturer - en for Pluto i sin inderste bane, en for Pluto i middelafstand fra solen og en for Pluto i sin yderste bane. Større grupper, der ønsker en guidet omvisning på planetstien, kan på forhånd henvende sig til Lemvig Museum. På Lemvig Museum kan man også finde mere information om stien og digteren Thøger Larsen, der bl.a. skrev mange digte om solen, månen og stjernerne. Det er muligt at downloade en folder over planetstien herfra siden, og ellers kan du hente folderen på turistkontorerne i Lemvig og Thyborøn. På Lemvig Museum samt på Lemvig Turistkontor kan man desuden købe en bog om planetstien med oplysninger om hver enkelt planet, suppleret med Thøger Larsens digte.

Vandrestier Se på kort