- Nyd vores destination og grib de mange muligheder

Enjoy Limfjorden

Loading...
  Eksempler på oplevelser
   Kunstskolen Sønderbygaard

   

  På kunstskolen vil du møde os i det store hus. Du kan se atelierne, møde kunstnere som arbejder og gå en tur i haven og i landskabet omkring gården.

  På væggene hænger malerier af kunstner Christina Kjelsmark. Motiver af blomster, vestjyske landskaber og billeder fra Afrika, Canada og Færøerne. Christina Kjelsmark er professionel kunstner og tilknyttet bl.a Midtjyllands Kunstcenter i Bryrup. Denne weekend kan hun mødes på hjemmebanen, hvor hun fortæller om sin kunst og viser, hvordan hun maler de store billeder. Begge dage kl 13 og kl 15.

  Mød også arbejdende kunstnere og kursister fra kunstskolen som vil male i galleriet i løbet af dagene. 

  Vi glæder os til at møde dig og fortælle om vores malekurser om vores online kunstskole Art Academy, hvor kunstnere fra flere lande modtager undervisning over nettet.

  Der er kaffe på kanden og hygge i stuen. Vi ses til åbne døre.

   

  Læs meget mere om åbent hus dagene på hjemmesiden

  www.ArtAcademy.dk og på www.Kunstognatur.dk  

  Kulturoplevelser Se på kort
   Thyborøn Kanal

  Før 1862 var Limfjorden lukket i vest. Dengang var Harboøre og Thyborøn landfast med Thy. I 1862 brød havet imidlertid igennem tangen ved Thyborøn og skabte det vi i dag kender som Thyborøn Kanal – Limfjordens udmunding til Vesterhavet.   Indtil da havde Limfjorden været lukket i vest. Den nye kanal gjorde, at købmændene i Lemvig købte skibe, således at de bedre kunne handle i England og Hamborg. Thyborøn Kanal havde således stor økonomisk betydning for udviklingen i Lemvig. Hvis naturen fik lov at bestemme, ville kanelen dog hurtigt lukke igen, da den stærke strøm flytter nemlig årligt mange tons sand ind i fjorden. Eksistensgrundlaget i Thyborøn er i høj grad fiskeri og havneindustri, hvorfor kanalen er essentiel for byen.

  Se på kort
   Kvinde på Kærre Kvinde på Kærre-skulpturen af Alberto Giacometti står foran Det Gamle Rådhus. Folkeviddet omdøbte hurtigt skulpturen til 'Maren å æ woun'. "Borgmesteren og kommunaldirektøren brugte 210.000 kroner på at købe en lille skulptur af en tynd kvinde. Jamen, der var jo et ramaskrig", fortæller turistguide Ruth Lovmand Rasmussen. Så mange penge for sådan en bette en, lød reaktionen tilbage i 1966, hvor der også blev lagt madpakker ud til Maren, så hun kunne tage lidt på. "Med tiden har borgerne i Holstebro dog taget hende til sig, og hun er nu symbolet på al den kunst vi har", siger Ruth Lovmand Rasmussen. Kvinde på Kærre er i dag så mange millioner kroner værd, at hun hver aften sænkes ned i jorden for at kunne sove trygt. Hun kan ses dagligt fra Kl. 10 morgen til 21 aften. Læs mere. Tag med Ruth eller en af andre turistguider på en gratis byvandring til kunsten i Holstebro on onsdagen kl. 11.00 i juli og august med start fra Kvinde på Kærre. Turen går blandt andet forbi Borgerne fra Holstebro, Metalsvinet og Brandmonumentet. Turforslag Se på kort