- Nyd vores destination og grib de mange muligheder

Enjoy Limfjorden

Loading...
  Eksempler på oplevelser
   Morsø Sejlklub og Marina Mors er en naturperle i den vestlige del af Limfjorden, som er verdensberømt for sine Morsø-brændeovne og det specielle ler – kaldet Moler.
  Morsø Sejlklub & Marina er beliggende på den østlige side med udsigt til Fur. Havnen blev anlagt i 1788, og fungerer i dag både som erhvervs- og lystbådehavn. Byen Nykøbing Mors med gågade, turistkontor, cykeludlejning ligger i gåafstand (500 m). Der er flere spisesteder på havnen. Ligeledes i byen.
  Historisk undergrundDet specielle Moler er kiselalger, der blev aflejret, da landskabet var dækket af hav. Det gemmer på fossiler af planter og dyr, som levede på stedet for 55 mio. år siden. Mange af de fantastiske fund kan opleves hos Fossil- og Molermuseet. Moler har en unik varmeisolerende evne, og bruges til isolering af ovne og skorstene.
  Børn om bordMors byder på masser af oplevelser for børn. Blomsterparken Jesperhus ligger blot 6 km fra havnen og byder bl.a. på Junglezoo med farvestrålende dyr, Danmarks længste vandfald og gigantisk vandland.
  Højriis Slot er Mors’ eneste slot. Her inviteres børn og voksne til at lege Sherlock Holmes og løse en gammel mordgåde. Du finder mekanik hos Traktormuseet, og på Landbrugsmuseet Skarregaard kan I opleve ægte Morten Korch-idyl og maskiner fra dengang farfar var dreng. Mors byder også på sælsafari, fantastiske badestrande og mange gode sejleroplevelser.
  FaciliteterVed marinaen ligger Sejlklubbens hus, der siden 1990’erme er udvidet med faciliteter for gæstesejlere. Her finder I en moderne servicebygning, legeplads, hyggelige grillsteder, klubhus og sejlerkøkken. Bad, vand, sejlerrum med køkken er inkl. i havnepenge og der er adgang med et TallyCard.
  Shopping & proviantering i NykøbingSupermarkeder, havnekøbmand, slagterbutik og gågade med et væld af butikker findes i gåafstand. Det samme gør busterminalen, der er gratis busser på Mors, hvis du ønsker at tage på udflugt, uden for byen. Nykøbing er en købstad vis oprindelse kan dateres til 1200-tallet. Byen blomstrede og fik velstand på grund af øens landbrugsjord og fiskeriet i Limfjorden. 
  Du kan besøge Dueholm Kloster, Dansk Støberimuseum, Aksel Sandemoses Hus, Nykøbing Kirke og Morsø Kunstforening. Indbyggertallet på Mors er godt 20.000, heraf 9.000 i Nykøbing, og der er masser af små, autentiske byer på øen.
  SkaldyrsfestivalDen første weekend i juni skyder Skaldyrsfestivalen hvert år turistsæsonen i gang. Det er en mærkedag, hvor øens skatkammer er på menuen. Østers, linemuslinger (blåmuslinger) og rejer tilberedes af dygtige kokke, der får Nykøbing Mors Havn til at dufte, så fuglene synger, og du inviteres til at smage.
  Brug båden som sommerhusMorsø Sejlklub & Marina tilbyder, at båden kan ligge gratis og at I kun betaler for overnatninger i båden, dog gælder det, at: 
  -        Fra tirsdag den 1. januar til søndag den 30. juni, betaler du for min. 8 overnatninger i båden-        Fra mandag den 1. juli til søndag den 4. august, betaler du for min. 10 overnatninger i båden-        Fra mandag 5. august resten af året, betaler du for minimum 8 overnatninger i båden 
  Du vil få anvist en pæleplads, hvor størrelsen passer til båden. Det er naturligvis betinget af, at der er frie pælepladser, og først til mølle princippet vil være gældende. 
  Du skal kunne dokumentere, at båden er ansvarsforsikret i den periode du anvender pælepladsen.Kontakt havnechef Søren Olsen, der kan træffe individuelle aftaler og stille yderligere betingelser.Havneafgiften er efter gældende takstblad afhængig af bådstørrelse.
  OBS! Tilbuddet gælder ikke for bådejer med bopæl i Morsø Kommune.
  Havnechef Søren OlsenTlf. 2120 6260, E-mail: Havnechef@mail.dk
  Limfjordens havne Se på kort
   Bøf & Brøl - Nørre Vosborg Nørre Vosborg  og Hedevang Outdoor inviterer til gastronomi og natur i absolut særklasse. Skovens kronede konge – Kronhjorten – er i centrum og Klosterheden Plantage danner rammerne for en smuk aften i den Vestjyske natur. Nyd en aften i en stor samisk lavvo, flot pyntet med levende lys og kronhjorteskind, midt ude i Klosterheden hvor aftenen byder på en smags oplevelser af lokale råvarer fra lokale leverandører.  Se programmet og book din billet her   Velkomstdrink 4-Retters menu Vine under middagen Aftenkaffe med sødt Rundtur i Klosterheden med guide Pris pr. person kr. 1.295,- Ukategoriseret Se på kort
   Østerssafari Kom i nærkontakt med helt friske østers og få gode råd om tilberedning samt den nyeste viden – og få en forståelse for det dyreliv, som eksisterer lige uden for vores dør! Vi mødes på Dansk Skaldyrcenter og ifører os waders, hvorefter vi finder et spændende sted ved fjorden, hvor vi går på østersjagt. Mon vi finder både stillehavsøsters og europæisk fladøsters? Der vil også blive givet gode råd til, hvordan man åbner og tilbereder delikatesserne. Der findes en verden af forunderligt liv i Limfjorden, så du vil helt sikkert også møde andre spændende dyr på turen, som vi vil fortælle om. Arrangementet afsluttes på Dansk Skaldyrcenter, hvor vi kan nyde dagens fangst naturel, samt et dejligt glas vin. Der vil også blive udleveret smagsfulde opskrifter. De østers du har samlet, må du selvfølgelig tage med hjem! Varighed: ca. 2 timer Praktisk information: Vi mødes på Dansk Skaldyrcenter hvor vi ifører os waders – vi råder over waders i mange forskellige skostørrelser. Kom iført tøj der passer til vejret. Det er desuden en god idé at have et håndklæde og lidt skiftetøj med, da det tøj man har på, kan blive en smule vådt. Minimumsdeltagerantal: Der skal minimum være 14 personer tilmeldt for at turen gennemføres. Hvis der ikke er nok tilmeldte til arrangementet vil I blive kontaktet af Morsø Turistbureau.
  Skulle der være opblomstring af giftige alger, vil arrangementet blive aflyst. Prisen inkluderer lån af waders, spand, net mm. et glas vin + opskrifter og en masse østers, som du selv har samlet. Arrangementet bookes gennem Morsø Turistbureau  
  Vandoplevelser Se på kort