- Nyd vores destination og grib de mange muligheder

Oplev Limfjorden - et unikt farvandI 2010 blev Limfjorden blev kåret til ”Europas bedste sejlerfarvand” af læserne af det tyske sejlsportsmagasin ”Segeln”. Noget af det, der kendetegner Limfjorden, er afvekslende sejlerfarvand og det varierede naturlandskab. Limfjorden, der skærer sig igennem den nordlige del af Jylland, er, som overskriften fortæller, et område, der er en sejlerferie værd. Mod vest møder man sundene mellem Thy og øen Mors, og længst mod vest ligger udsejlingen til Nordsøen Thyborøn Kanal. 

Ved Limfjorden er man noget særligt. Ikke kun som turist, men som gæst. Ved Limfjorden oplever man med hele kroppen. Stille, roligt og helt tæt på. Med højt til himlen og plads til at puste ud.

Oplev Limfjorden og lad dig forføre af den storslåede natur og stilhed i Limfjordslandet. Tag på en vandretur, sælsafari eller nyd Limfjordens mange havne, som byder på unikke søkorts fortællinger. 

Ved Limfjorden kan du også opleve ”Limfjorden Rundt”, som er en af de største regattaer i Norden for ældre brugsfartøjer eller kopier deraf, som har forbindelse til Danmark. 6 dage med sejlads og havnefest i hyggeligt samvær i Danmarks smukkeste farvand, Limfjorden. 

Find inspiration til oplevelser, der sker i og omkring Limfjorden og alle dens havne. 

Velkommen til Limfjorden!Ved Limfjorden er man noget særligt. Ikke kun som turist, men som gæst. Ved Limfjorden oplever man med hele kroppen. Stille, roligt og helt tæt på. Med højt til himlen og plads til at puste ud.

Eksempler på oplevelser
 Jættestuen i Ginnerup Plantage I Ginnerup Plantage og tæt ved landevejen ved Over Ginnerup finder man en samling af store, velbevarede gravhøje fra perioden 2500-2000 f.Kr. Blandt højene er Sallings eneste tilgængelige jættestue. Jættestuen indeholder et velbevaret kammer og gang. Jættestuen blev i 1910 undersøgt og restaureret. Så i dag kan man kravle ind i den - hvis man tør!

En afmærket sti fører fra P-pladsen ved vejen ind til højen.

Kilde: "Spøttrup - turist information". "Rundt om Spøttrup - ture i Viborg amt". "Kulturhistoriske interesser - forhistorisk tid", Viborg amt.


Naturoplevelser Se på kort
 Limfjorden Ved Limfjorden leves livet i pagt med det storslåede fjordlandskab og de imponerende udsigter.  De natur- og kulturhistorisk interesserede kan dykke ned i limfjordsområdets mange kulturskatte, for eksempel ved Doverodde på Thy, som var en vigtig handelsplads med korn- og kvæghandel og en ugentlig afgang til London i 1800-tallet. I dag rummer stedet et spændende oplevelsescenter. Fra siloen får du en storslået udsigt over stedet og Limfjorden. Limfjordsbyerne Lemvig og Thisted byder på hyggelige havnemiljøer med liv på og ved havnen og et aktivt handelsliv i byens gågade. Besøg den hyggelige Handbjerg Marina – og tag bare børnene med! Her er badestrand, legeplads, sansesti, shelters, restaurant og iskiosk samt mulighed for at leje havkajakker, fiskenet og krabbestænger om sommeren.  De travle småfærger sejler lokale og turister frem og tilbage mellem Limfjordens øer og fastlandet og er en oplevelse i sig selv. Limfjorden er kendt for sine skaldyr. Der er kort fra fjord til bord i Limfjorden, som både har østers og muslinger i verdensklasse. Og glem ikke de berømte limfjordshummere.  Hvert år i uge 37 kan du nyde det betagende syn af gamle træskibe, der glider hen over vandet på deres tur ”Limfjorden Rundt”, når de besøger Løgstør, Thisted, Struer, Nykøbing Mors, Fur og Skive. Når de lægger til kaj, modtages de af begejstrede tilskuere, som kan få lov til at gå ombord og få et indblik i livet ombord med tovværk og tjære.           Vandoplevelser Se på kort
 Grillhytten - Vinderup I GrillHytten Vinderup serverer vi mad, der er lavet af de bedste råvarer. Pølser og bøffer er fra Steff Houlberg. Pindebøfferne er skåret af oksefilet. GrillHyttens menukort består af et alsidigt udvalg af grillretter.   Ukategoriseret Se på kort