- Nyd vores destination og grib de mange muligheder

Oplev Limfjorden - et unikt farvandI 2010 blev Limfjorden blev kåret til ”Europas bedste sejlerfarvand” af læserne af det tyske sejlsportsmagasin ”Segeln”. Noget af det, der kendetegner Limfjorden, er afvekslende sejlerfarvand og det varierede naturlandskab. Limfjorden, der skærer sig igennem den nordlige del af Jylland, er, som overskriften fortæller, et område, der er en sejlerferie værd. Mod vest møder man sundene mellem Thy og øen Mors, og længst mod vest ligger udsejlingen til Nordsøen Thyborøn Kanal. 

Ved Limfjorden er man noget særligt. Ikke kun som turist, men som gæst. Ved Limfjorden oplever man med hele kroppen. Stille, roligt og helt tæt på. Med højt til himlen og plads til at puste ud.

Oplev Limfjorden og lad dig forføre af den storslåede natur og stilhed i Limfjordslandet. Tag på en vandretur, sælsafari eller nyd Limfjordens mange havne, som byder på unikke søkorts fortællinger. 

Ved Limfjorden kan du også opleve ”Limfjorden Rundt”, som er en af de største regattaer i Norden for ældre brugsfartøjer eller kopier deraf, som har forbindelse til Danmark. 6 dage med sejlads og havnefest i hyggeligt samvær i Danmarks smukkeste farvand, Limfjorden. 

Find inspiration til oplevelser, der sker i og omkring Limfjorden og alle dens havne. 

Velkommen til Limfjorden!Ved Limfjorden er man noget særligt. Ikke kun som turist, men som gæst. Ved Limfjorden oplever man med hele kroppen. Stille, roligt og helt tæt på. Med højt til himlen og plads til at puste ud.

Eksempler på oplevelser
 Dueholm Kloster Morslands Historiske Museum blev grundlagt i 1901 og har sit hovedkvarter i Nykøbing Mors på Dueholm Kloste. Klosteret blev opført som hospital af Johanniterordenen i 1369 på en holm et godt stykke udenfor Nykøbing Købstads bygrænse. Der var kloster, kirke, hospital og mølle.

Efter reformationen blev klosteret kongeligt len og siden herregård. Det har været udstillingssted for Museet siden 1909. Det er Morsingboernes nationalmuseum med historiefortælling og kulturarv i særklasse. Der er bl.a. en smuk billedsamling, en stor arkæologisk udstilling, fajance fra 1770'ernes Morsø Fabrik, søfartens historie, fjordfiskeri med muslinger og østers, køkkenets historie, legetøjssamling og arkiv.

Der vises mange spændende udstillinger året rundt. Der er bl.a. urtehave og museumsbutik. Der er ialt 5 udstillingsbygninger i klosterkvarteret, som i dag ligger midt i Nykøbing.

Dueholm Kloster er en del af Museum Mors. Når entre billetten er betalt kan man, indenfor året, komme gratis ind på: Dansk Støberimuseum, Fossil- og Molermuseet og Skarregaard. 
Kulturoplevelser Se på kort
 Kvinders aftryk i Holstebro - guidet tur Holstebro Kommunes Guidekorps inviterer til en interessant guidet tur under festugens tema ”Generationer – Transformationer”. Turen går især forbi kunstværker og bygninger, hvor kvinder har sat deres aftryk på byen Holstebro. Vi vil gå forbi kunstværker af Astrid Noack og Hanne Warming samt byens kvinde: "Maren" (Kvinde på Kærre af Alberto Giacometti). Turen fortsætter forbi Smør-Maries hus, Karoline Poulsens bygning, og den skægge historie om Jomfru Maria i kirken vil blive fortalt. Vi hører om Astrid Noacks "Kvinde med klæde" og "Anna Ancher". Turen slutter på Holstebro Kunstmuseum med fortælling om Astrid Noacks studiesamling og Giacometti-udstillingen ”Paris sans fin”. Tid: Tirsdag den 9. juni, onsdag den 10. juni, torsdag den 11. juni og fredag den 12. juni. Alle dage kl. 14.00 - 15.30. Sted: "Kvinde på Kærre", foran Det Gamle Rådhus, Nørregade 25, 7500 Holstebro. Turen slutter på Holstebro Kunstmuseum. Pris: Kr. 50 pr. person. Turen gennemføres ved minimum 6 deltagere. Køb din billet her. Vandreturen er en del af Holstebro Festuge, Generationer – transformationer, som finder sted i perioden 6. – 14. juni 2020 i hele Holstebro Kommune. Se programmet her.   Turforslag Se på kort
 Brug for autohjælp? Har du bilen med på ferie, punkteret og er uheldet ude... Autoværksteder:
Bilhuset Citroën Lemvig  +45 97 82 17 22 
Lemvig Autoteknik +45 97 82 02 13
Thyborøn Autohandel +45 70 26 26 66  Biludlejning: One2Move +45 70 20 88 04 
www.one2movebiludlejning.dk Vejhjælp:
Redningsringen Lemvig +45 97 82 04 11
Falck +45 70 10 80 90 & +45 70 10 20 30
Tophjælp: +45 44 74 73 72 
Dansk autohjælp: +45 70 10 80 90  Tyskere med ADAC-medlemskab kan også kontakte ADAC og blive viderestillet til Falck, da de to har et fint samarbejde.  Bil problemer: 
+49 8922 2222 Ved sygdom og personskade:
+49 8976 7676 Mobil telefon nummer:
+45 4593 1708
Ukategoriseret Se på kort