- Nyd vores destination og grib de mange muligheder

Oplev Limfjorden - et unikt farvand

Primære fanebladeI 2010 blev Limfjorden blev kåret til ”Europas bedste sejlerfarvand” af læserne af det tyske sejlsportsmagasin ”Segeln”. Noget af det, der kendetegner Limfjorden, er afvekslende sejlerfarvand og det varierede naturlandskab. Limfjorden, der skærer sig igennem den nordlige del af Jylland, er, som overskriften fortæller, et område, der er en sejlerferie værd. Mod vest møder man sundene mellem Thy og øen Mors, og længst mod vest ligger udsejlingen til Nordsøen Thyborøn Kanal. 

Ved Limfjorden er man noget særligt. Ikke kun som turist, men som gæst. Ved Limfjorden oplever man med hele kroppen. Stille, roligt og helt tæt på. Med højt til himlen og plads til at puste ud.

Oplev Limfjorden og lad dig forføre af den storslåede natur og stilhed i Limfjordslandet. Tag på en vandretur, sælsafari eller nyd Limfjordens mange havne, som byder på unikke søkorts fortællinger. 

Ved Limfjorden kan du også opleve ”Limfjorden Rundt”, som er en af de største regattaer i Norden for ældre brugsfartøjer eller kopier deraf, som har forbindelse til Danmark. 6 dage med sejlads og havnefest i hyggeligt samvær i Danmarks smukkeste farvand, Limfjorden. 

Find inspiration til oplevelser, der sker i og omkring Limfjorden og alle dens havne. 

Velkommen til Limfjorden!Ved Limfjorden er man noget særligt. Ikke kun som turist, men som gæst. Ved Limfjorden oplever man med hele kroppen. Stille, roligt og helt tæt på. Med højt til himlen og plads til at puste ud.

Eksempler på oplevelser
 Gæstgivergården Phønix - bygningsværk I 1904 blev den gamle gæstgivergård i Holstebro opkøbt af Niels Chr. Breinholt og bygget om til den bygning, der står der i dag. I en prioritetsvurdering fra 1905 står der bl.a.: "25 alen lang, 15 alen dyb, 1 etage med frontspids, 1½ stens mur, 16 fag i tagværket, dækket med cementtagsten til gaden og teglsten til gaarden. Indrettet til 2 lejligheder. Fra gaden er der indgang til restauranten. Et baghus opført for ca. 10 aar siden, 37 alen lang, 12 alen bred, 1 etage, 1 stens mur, 24 fag i tagværket. Teglstenstag" Her er der 1 lejlighed, et værelse, køkken, stald og vognport, et værelse, tørverum og 3 retirader. Gården er brolagt. Alt vel vedligeholdt. I alt 8 kakkelovne, 3 komfurer og 2 grukedler, en pumpe og afløb til kloak." Ved en senere vurdering i 1921 skrives: "... pga. sin store gaardsplads særlig besøgt af et stort landbopublikum". I 1927 kan læses: "En af byens ældste Gjæstgivergaarde med beliggenhed til hovedgaden Sønderland. Huset er til dels nyopført". (Kilde: Her var engang - Henrik Hoffmeyer) Her kan du læse Dagbladet Holstebro-Struer artikel om Phønix. I dag fungerer Giestgivergaarden Phønix som en historisk restaurant i det gamle Holstebro. I 1868 åbnede beværtningen, som gæstgiveri for støberiet, med en masse tørstige støberiarbejdere, som lå̊ lige på den anden side af gaden. I dag kan man nyde en lækker middag i de hyggelige gamle lokaler med samme hyggelige atmosfære, som dengang.   Kulturmiljøer Se på kort
 Stubber Kloster - Søkortforklaring Der er en ganske særlig stemning over Stubber Kloster og Stubbergård Sø. En fornemmelse af enkelthed og afsondrethed, som er i tråd med hele klostertraditionen. Den enlige bygning, der er bevaret i dag, er kun en lille del af det oprindelige firfløjede klosteranlæg.Oprindeligt har bygningen raget to etager op over jorden, men størstedelen blev revet ned i 1800tallet og tidligere. Det første skriftlige vidnesbyrd om klostret kan spores til 1268, hvor stedet benævnes Claustrum Stubbetorp. Det er uvist, hvilken orden klostret har tilhørt. Om nedmaningen af spøgelset Knud Gyldenstierne, der huserede på Stubbergård, fortæller afdøde Kirstine Hofmansen fra Trandum: ”Han, Knud Gyldenstierne, fandt ingen hvile i graven, hvorfor han hver nat stillede på Stubbergård, hvor han plagede dyrene, så de ”brølede i vilden sky.” Ingen magtede det uhyggelige spøgelse, og det rygtedes, at præsten, der skulle udføre uddrivelsen, ikke skulle være født på normal vis. Da sendte man bud efter Bertel Ufødt i Vridsted. Han var, som man dengang sagde, skåret ud af sin moders side. Den nat han mødes med Knud Gyldenstierne, forlanger han, at ingen andre må være at finde på gården udover en ”ren mø”. I midnatstimen begynder dyrene at brøle, og præsten begiver sig af sted. Forinden har han placeret et nøgleknippe på bordet hos møen: når han mødes med spøgelset, vil de starte med at vandre over bordpladen. så længe knippet holder sig på bordet, skal møen intet foretage sig; om de så dingler helt ude ved kanten, men dratter de på gulvet, må hun skyndsomt forlade gården, for da har Gyldenstierne taget magten. Det blev en hård brydekamp, og spøgelset havde flere anklager mod præsten, bl.a. at han havde forrettet gudstjeneste uden først at have vasket sig. Præsten spyttede derpå tre gange i næverne og gned dem rundt i ansigtet, hvorpå den bagatel var ude af verdenen. Nøglerne susede rundt på bordpladen inde hos møen, indtil de pludseligt lagde sig til ro på midten af bordet. Præsten sejrede – Gyldenstierne var manet i sin grav.” Se på kort
 Vestkystruten - turforslag Rudbøl - Skagen 560 km Ingen anden nationalrute i Danmark rummer så store kontraster som Vestkystruten. I syd den rige flade marsk, i nord de stejle klitter. Vestkystruten er en fortælling om mennesket og havet. En 560 km lang fortælling om livet på naturens betingelser. Kært barn har mange navne, og derfor hedder Vestkystruten også Nationalrute 1, Vestkyststien, Nordsøruten og North Sea Cycle Route. Det engelske navn skyldes, at Vestkystruten indgår i EuroVelos rute nr. 12. Når du søger information på nettet om ruten er det klogt at tjekke, om der står noget under et af de andre navne. Ca. 70% af ruten løber på asfalt, men der er lange strækninger med sand og grus. Vi anbefaler solide dæk.

Se mere ved at klikke her
Turforslag Se på kort