- Nyd vores destination og grib de mange muligheder

Oplev Limfjorden - et unikt farvandI 2010 blev Limfjorden blev kåret til ”Europas bedste sejlerfarvand” af læserne af det tyske sejlsportsmagasin ”Segeln”. Noget af det, der kendetegner Limfjorden, er afvekslende sejlerfarvand og det varierede naturlandskab. Limfjorden, der skærer sig igennem den nordlige del af Jylland, er, som overskriften fortæller, et område, der er en sejlerferie værd. Mod vest møder man sundene mellem Thy og øen Mors, og længst mod vest ligger udsejlingen til Nordsøen Thyborøn Kanal. 

Ved Limfjorden er man noget særligt. Ikke kun som turist, men som gæst. Ved Limfjorden oplever man med hele kroppen. Stille, roligt og helt tæt på. Med højt til himlen og plads til at puste ud.

Oplev Limfjorden og lad dig forføre af den storslåede natur og stilhed i Limfjordslandet. Tag på en vandretur, sælsafari eller nyd Limfjordens mange havne, som byder på unikke søkorts fortællinger. 

Ved Limfjorden kan du også opleve ”Limfjorden Rundt”, som er en af de største regattaer i Norden for ældre brugsfartøjer eller kopier deraf, som har forbindelse til Danmark. 6 dage med sejlads og havnefest i hyggeligt samvær i Danmarks smukkeste farvand, Limfjorden. 

Find inspiration til oplevelser, der sker i og omkring Limfjorden og alle dens havne. 

Velkommen til Limfjorden!Ved Limfjorden er man noget særligt. Ikke kun som turist, men som gæst. Ved Limfjorden oplever man med hele kroppen. Stille, roligt og helt tæt på. Med højt til himlen og plads til at puste ud.

Eksempler på oplevelser
 Karolinehuset på Store Torv "Det halve Vestjylland mødtes i Holstebro, når høsten var i hus, eller kartoflerne havde bragt til rede penge til huse. Bedre eller anderledes end vareudbudet i Holstebro kunne ingen forestille sig det, og indkøbende blev grundigt forberedt. Det kunne være til bryllup, hvor der ikke måtte spares på udstyret, og alt skulle være af prima sort for at sikre en datters opbrud og standsmæssigt ankomst til sit nye hjem. Mange års sparsommelighed erstattedes af en køberus, og Karolines Konditori på Torvet i Holstebro forvandledes ved den slags lejligheder til en veritabel kommandocentral. Der blev sendt bud og modtaget beskeder, konerne havde ved den slags lejligheder situationen i deres hule hånd, for det var dem, som forstod sig på, hvordan det gik for sig mellem bedre folk. Det var lige før, manden i huset måtte overdrage konen sparekassebogen.
Konerne ruttede i forhold til det sædvanlige, men det gjaldt her som ellers om ikke at overspille situationen. Toneangivende familiemedlemmer eller naboer blev indkaldt og gjort til en slags gidsler, når der var taget ting hjem på prøve. Om de syntes det var for meget? "En vil jo så grumme nødigt hovmode sig!"" - Sådan skriver Hans Edvard Nørregård-Nielsen, knægten fra Sønder Nissum, i sin erindringsbog "Mands minde" Karolinehuset blev bygget i 1904 af Marius Fjelsted. Gotiske trappegavle, pyntelige sprossevinduer og hvide dekorationer i facaden. i 1925 kom Karolines forretning ind og i 1934 blev Karoline ejer af bygningen. I tidens løb er der sket mange ændringer af huset. Det blev sidst ombygget i slutningen af 1980'erne af Holstebro Arkitektkontor, der førte meget tilbage til det oprindelige. (Kilde: Her var engang - Henrik Hoffmeyer)
Kulturmiljøer Se på kort
 Dragonmuseet - Jydske Dragonregiments Historiske Samling

Dragonmuseet, Jydske Dragonregiments Historiske Samling, blev officielt indviet under stor festivitas i april 2013 efter at have resideret på Holstebro Museum. Adgang via hovedvagten. Følg vejvisningen herfra.

Museet rummer historiske effekter fra De Randers Dragoner og til i dag med hovedvægt på perioden fra 1953, hvor Kasernen blev bygget i Holstebro.

Kom og lyt til det nedlagte Trompeterkorps og se historiske eskadron- og enhedsfotos, regimentets anetavle, historiske radioer og telefoner, uniformer og hovedbeklædninger, historiske udrustningsgenstande, historiske våben, billeder og film på interaktive trykskærme, mærkesamling, gamle dagbøger, dele af regimentets internationale tjeneste og køb soldaterrelaterede souvenirs.

Entré: Kr. 20 for ikke-medlemmer. Børn gratis. MobilePay.

Museet er åbent fredage kl. 13.00 - 15.00. Dog lukket Langfredag, Bededag, juli og de sidste to fredage i december.

Herudover åbne Dragonmuseet for grupper efter nærmere aftale. Kontakt dramus@outlook.dk eller Kristian Klinkby på tlf. (+45) 6126 5980.

Se mere på Dragonmuseets hjemmeside.    

 

Turforslag Se på kort
 Surfspot | Gjellerodde Nordstrand Om Gjellerodde Nordstrand Gjellerodde Nordstrand er Lemvig egens mest besøgte spot i blandt lokale windsurfere og kitesurfere. Gjellerodde ligger ligger ca. 6 Km nord for Lemvig by. Gjellerodde Nordstrand har gode adgangsforhold, gode parkeringsmuligheder og en dejlig strand småsten. Det høre til sjældenhederne at der opstår tang og knivmuslinger.  Sejlladsforhold Gjellerodde Nordstrand tilbyder windsurfere og kitesurfere sejladsforhold i verdensklasse. Gjellerodde Nordstrand bliver benyttet i stort set alle vindforhold og vindretninger. Den mere erfarne windsurfer udnytter dets potentiale i alle årets måneder. Spottet benyttes bl.a. til freestyle og slalom, samt hårdvindssejlads i perioder, hvor vesten og nordvestvind opnår stormstyrke. Da spottet er tilbyder en betydelig dybde, er spottet også vel egne til disciplinen foil og formulasejlads.  Faciliteter på stranden Gjellerodde Nordstrand er et spot der udmærker sig ved, at ligge i et uspoleret naturskønt område. Det omkringliggende område tilbyder en unik fauna og benyttes af mange turister til gåture og ikke mindst strandbadning. Naturstyrelsen har opsat Shelters med bålplads ved Gjellerodde Nordstrand, blot 100 meter fra standen. Der findes også et primitiv offentlig toilet på stedet.   Bespisning:
Ingen Koordinater: Breddegrad: 56.5900| Længdegrad: 8.2980 Vindretninger:
Nord: 3, Nord-Øst: 4, Øst: 4, Syd-Øst: 2, Syd: 1, Vest: 5, Nord-Vest: 5;
Vandoplevelser Se på kort