- Nyd vores destination og grib de mange muligheder

Oplev Limfjorden - et unikt farvandI 2010 blev Limfjorden blev kåret til ”Europas bedste sejlerfarvand” af læserne af det tyske sejlsportsmagasin ”Segeln”. Noget af det, der kendetegner Limfjorden, er afvekslende sejlerfarvand og det varierede naturlandskab. Limfjorden, der skærer sig igennem den nordlige del af Jylland, er, som overskriften fortæller, et område, der er en sejlerferie værd. Mod vest møder man sundene mellem Thy og øen Mors, og længst mod vest ligger udsejlingen til Nordsøen Thyborøn Kanal. 

Ved Limfjorden er man noget særligt. Ikke kun som turist, men som gæst. Ved Limfjorden oplever man med hele kroppen. Stille, roligt og helt tæt på. Med højt til himlen og plads til at puste ud.

Oplev Limfjorden og lad dig forføre af den storslåede natur og stilhed i Limfjordslandet. Tag på en vandretur, sælsafari eller nyd Limfjordens mange havne, som byder på unikke søkorts fortællinger. 

Ved Limfjorden kan du også opleve ”Limfjorden Rundt”, som er en af de største regattaer i Norden for ældre brugsfartøjer eller kopier deraf, som har forbindelse til Danmark. 6 dage med sejlads og havnefest i hyggeligt samvær i Danmarks smukkeste farvand, Limfjorden. 

Find inspiration til oplevelser, der sker i og omkring Limfjorden og alle dens havne. 

Velkommen til Limfjorden!Ved Limfjorden er man noget særligt. Ikke kun som turist, men som gæst. Ved Limfjorden oplever man med hele kroppen. Stille, roligt og helt tæt på. Med højt til himlen og plads til at puste ud.

Eksempler på oplevelser
 Brandmonumentet Udenfor Giestgivergaarden Phønix i Sønderlandsgade står Brandmonumentet. Det er egentlig bare en stor sten, men hugget ind i den er en række skæbnehistorier. "Holstebro er flere gang brændt ned til grunden, og i 1986 var der en skulptør, Eigil Westergaard, som lavede en monument for at mindes de mennesker og bygninger, der er gået til", forklarer turistguide Ruth Lovmand Rasmussen. "Efter den sidste store brand, som var i 1700-tallet, blev det besluttet, at kirkeklokken skulle ringen hver aften kl. 10. - Det var for at fortælle borgerne, at nu skulle de slukke deres ildsteder og gå til ro", fortæller Ruth Lovmand Rasmussen. "1986 var 250-året for storbranden den 22. juli 1733. Brandmonumentet fortæller om de store brande, som fra 1552 til 1794 flere gange lagde Holstebro hen i aske.” Tag med Ruth eller en af andre turistguider på en gratis byvandring til kunsten i Holstebro om onsdagen kl. 11.00 i juli og august med start fra Kvinde på Kærre. De guidede byrundur går blandt andet forbi Kvinde på Kærre, Borgerne fra Holstebro og Metalsvinet.     Turforslag Se på kort
 Jegindø Havn Limfjordens havne Se på kort
 Thyborøn Kanal

  Indtil da havde Limfjorden været lukket i vest. Den nye kanal gjorde, at købmændene i Lemvig købte skibe, således at de bedre kunne handle i England og Hamborg. Thyborøn Kanal havde således stor økonomisk betydning for udviklingen i Lemvig. Hvis naturen fik lov at bestemme, ville kanelen dog hurtigt lukke igen, da den stærke strøm flytter nemlig årligt mange tons sand ind i fjorden. Eksistensgrundlaget i Thyborøn er i høj grad fiskeri og havneindustri, hvorfor kanalen er essentiel for byen.

Se på kort