- Nyd vores destination og grib de mange muligheder

Oplev Limfjorden - et unikt farvandI 2010 blev Limfjorden blev kåret til ”Europas bedste sejlerfarvand” af læserne af det tyske sejlsportsmagasin ”Segeln”. Noget af det, der kendetegner Limfjorden, er afvekslende sejlerfarvand og det varierede naturlandskab. Limfjorden, der skærer sig igennem den nordlige del af Jylland, er, som overskriften fortæller, et område, der er en sejlerferie værd. Mod vest møder man sundene mellem Thy og øen Mors, og længst mod vest ligger udsejlingen til Nordsøen Thyborøn Kanal. 

Ved Limfjorden er man noget særligt. Ikke kun som turist, men som gæst. Ved Limfjorden oplever man med hele kroppen. Stille, roligt og helt tæt på. Med højt til himlen og plads til at puste ud.

Oplev Limfjorden og lad dig forføre af den storslåede natur og stilhed i Limfjordslandet. Tag på en vandretur, sælsafari eller nyd Limfjordens mange havne, som byder på unikke søkorts fortællinger. 

Ved Limfjorden kan du også opleve ”Limfjorden Rundt”, som er en af de største regattaer i Norden for ældre brugsfartøjer eller kopier deraf, som har forbindelse til Danmark. 6 dage med sejlads og havnefest i hyggeligt samvær i Danmarks smukkeste farvand, Limfjorden. 

Find inspiration til oplevelser, der sker i og omkring Limfjorden og alle dens havne. 

Velkommen til Limfjorden!Ved Limfjorden er man noget særligt. Ikke kun som turist, men som gæst. Ved Limfjorden oplever man med hele kroppen. Stille, roligt og helt tæt på. Med højt til himlen og plads til at puste ud.

Eksempler på oplevelser
 Vandretur: Lemvig Sødal Lemvig Sødal - på opdagelse i istidens fodspor Lemvig Sødal er en såkaldt tunneldal. Dalen strækker sig fra byen til de flade hedesletter i syd. Tunneldalen er dannet af smeltevand fra sidste istid for ca. 20-30.000 år siden. Under isen, der var flere hundrede meter tyk, samlede smeltevand sig i tunneler. På grund af det enorme tryk fra isen ovenover, blev vandet presset ned og skyllet ud med stor kraft de steder, hvor der var huller i isen - de såkaldte gletsjerporte. Her gravede smeltevandet dybe render i jordoverfladen od medførte store mængder sand, grus, sten og ler. Det lette ler blev skyllet i havet, mens det tunge sand og grus endte på sletten syd for isen. I dag bliver materialerne gravet op i grusgravene i bl.a. Rom syd for Lemvig. Danmarks Naturfredningsforening fik i 1978 fredet sødalen, og sikrede således "Vestjyllands Smilehul". Du kan følge afmærkede ruter rundt om søen på enten 4,5 eller 6 km. SØDALEN ER MIDLERTIDIGT SPÆRRET PÅ GRUND AF ET NATURGENOPRETNINGS PROJEKT TÆT PÅ SØEN. Man forventer at den er farbar helt inde fra byen igen i slutningen af 2019       Vandrestier Se på kort
 Jernstøberiet Jernstøberiet åbnede i 1852 og blev i 1880 ombygget, som var tegnet af Randersarkitekten Frits Ulddall. I 1914 og 1916 tegnede arkitekt Thorkild Andersen nye tilbygninger til jernstøberiet. Når man ser det indre i dag, mp man sige, at der er tale om genbrug af første klasse. De smukke støbejernsvinduer er bevaret, og det samme er skifertag, port, mure. Alt har fået lov at blive, som det var dengang. (Kilde: Her var engang - By og land) I dag kan man finde Restaurant Støberiet i de gamle lokaler. Kulturoplevelser Se på kort
 Rydhave Slot - Søkortforklaringer Mærk historiens vingesus på det 700 år gamle slot, som gemmer på mange gode og drabelige historier, blandt andet om Birgitte Rosenkrantz, slotsspøgelset, og de kendte adelsslægter. Se på kort