Nordsjælland - Den danske riviera

Loading...
Eksempler på oplevelser
 Kulturhavn Kronborg Bindeleddet mellem Kronborg Slot og Helsingør By Kulturhavn Kronborg åbner Helsingør by ud mod vandet og forbinder byen med UNESCO verdensarvsslottet Kronborg, dets bastioner og forsvar værker. Kulturhavn Kronborg er et internationalt kulturområde, der fremhæver Kronborgs enestående beliggenhed ved kanten af Øresund. Samtidig forbinder havnen Helsingør By med slottet og åbner byen op mod vandet. Det sker via Værftspladsen og den udvidede Kongekaj. Området huser også kulturcentret Kulturværftet og M/S Museet for Søfart og værftets madmarked. Moderne koncerter på havnen op langs historiske skibe Kulturhavn Kronborg bruges af borgere og gæster – både til arrangementer så som koncerter eller friluftsteater, men området indbyder også til en rask gåtur ved vandet eller til at nyde en stille is i solen. Hver sommer bliver der, udover talrige koncerter og udendørsarrangementer, også afholdt Shakespeare festival på havnen og langs Kronborgs forsvarsværker. Helsingør Havn er moderniseret og tiltrækker nu både sejlende turister og museumsskibe som pryder havnen. 
Kulturhavn Kronborg er fundamentet for udviklingen af kultur- og friluftslivet i Helsingør Kommune samtidig med, at projektet styrker Kronborgs position på UNESCOs Verdensarvsliste. Bag om Kulturhavn Kronborg er realiseret i et partnerskab mellem Realdania, Helsingør Kommune og Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme. Det er sket i et samarbejde med landskabsarkitekt Jeppe Aagaard Andersen.
Kulrturhavn Kronborg blev officielt indviet d. 25. maj 2013.
Topattraktioner Se på kort
 Strandvejsristeriet - kaffebar, butik og risteri Strandvejsristeriet, Nordsjællands første mikro-kafferisteri, ligger i en af de gamle garnisonsbygninger som omgiver Kronborg Slot.

Du kan besøge Strandvejsristeriet og nyde en kop rigtig god kaffe, til duften af nyristede bønner. Der er også mulighed for lidt sødt til kaffen. Og selvfølgelig kan du købe en pose favorit kaffebønner med hjem.

Læs mere på www.strandvejsristeriet.dk. Medlem af netværket Smag på Nordsjælland
Shopping og caféliv Se på kort
 Klosterruten i Nordsjælland Tag på pilgrimsrejse i Nordsjælland – eller benyt den enestående rute som guide til enestående kultur- og naturoplevelser.”Den Danske Klosterrute” er 2000 km lang og dækker hele Danmark med start i Helsingør og slutpunkt i Frederikshavn. Den er planlagt ud fra 50 historiske steder, hvoraf ca. 40 er klostre fra middelalderen: deraf navnet.Det er en meget kulturel rute, der kan anvendes af både vandrere og cyklister. Ruten bringer dig fra kloster til kloster og forbi historiske kirker – nøjagtigt på samme måde, som når rejsende i middelalderen tog på pilgrimsfærd, bare med et moderne tvist.Selvom pilgrimsruten ikke er helt som i middelalderen, så har den stadig rødder i datidens tanker: At en pilgrimsrejse ikke kun er en fysisk vandring. Meget af rejsen drejer sig nemlig om det indre; om eftertanke og fordybelse.Ruten byder således på både historisk sightseeing og smuk natur, og den følger små veje og stier, så du oplever det bedste af Danmark. Dermed er du garanteret en helt særlig oplevelse, hvad enten du finder din indre ro, når du befinder dig i den smukke, stille natur med højt til himlen, eller når du oplever historiens vingesus i de stemningsfulde gamle bygninger, du passerer undervejs.Klosterruten er ikke afmærket i terrænet, men der er detaljerede kort i rutens guidebøger, som du kan følge. Der er i alt syv bind, hvor ruten er opdelt i etaper. Du kan sagtens nøjes med kun at følge den nordsjællandske del af ruten: Helsingør til Slangerup finder du i bind 3, og Slangerup til Roskilde i bind 4.På den nordsjællandske del af pilgrimsruten kommer du blandt andet forbi:-       Karmeliterklostret i Helsingør-       Hammermøllen-       Hellebæk Kohave-       Gurre Kirke-       Gurre Slotsruin-       Sankt Jakobs Kapel-       Esrum KlosterGuidebøgerne orienterer også om overnatningssteder langs ruten, fra helt primitive shelters til femstjernede luksushoteller, så du kan sammensætte en tur, helt som du ønsker den.Vær opmærksom på, at hvis du er på cykel, kan der være strækninger, hvor det er nødvendigt at trække cyklen eller følge en alternativ rute.Kilde: Klosterruten.dkBillede: VisitDenmark / Cees van RoedenKoordinater:  Bredde: 56.036758, længde: 12.613254
Bredde: 55.844664, længde: 12.169411
Bredde: 55.642021, længde: 12.086674                       
Aktiv i naturen Se på kort