Nordsjælland - Den danske riviera

Loading...
Eksempler på oplevelser
 Nivå Havn Omgivelserne i Nivå Havn er lidt anderledes end man ellers oplever i danske havne – vi er nemlig bygget i en gammel, nedlagt lergrav, hvilket betyder, at havnen i dag er omkranset af et smukt, fredet naturområde. Her ligger I tæt på naturen, og I kan blandt andet opleve et varieret fugleliv, et aktivt vandsportsmiljø og de mange flittige fritidsfiskere, der dagligt prøver lykken fra molen.
Nivå Havn er også især kendt for et godt gedigent havnemiljø, hvor det handler om socialt samvær og hygge. Det kan I blandt andet opleve på de hyggelige grillpladser med plads til større selskaber eller på en af vores to glimrende restauranter. Den nyåbnede Cafe modtager også selskaber.
Både børn og voksne kan hygge sig på de grønne arealer rundt omkring havnen, hvor både skov, sø og en lækker badestrand giver rig mulighed for at udfolde sig. Som gæster på Nivå Havn har I gratis cykler til rådighed, så vil I opleve området uden for havnen, så vil I opleve området uden for havnen, så er det oplagt med en cykeltur til Nivå by, som ligger blot 2 kilometer væk. Det er også i Nivå, at den nærmeste indkøbsmulighed ligger, og her finder I også tog mod København, hvis det skulle friste med en by-udflugt.
Vi kan også anbefale en udflugt til det berømte kunstmuseum, Louisiana, som ligger i Humlebæk, eller en tur på en af områdets mange golfbaner. Når I skal sejle videre, så er Bakkerne Havn eller Sletten Havn oplagte muligheder. Se mere på: http://www.nivaahavn.dk
Nordsjællands Havne Se på kort
 MIN Købmand Liseleje Købmand Vad siden 1946 har skiftet kæde fra SPAR til Min Købmand, men det er kun navnet der er nyt.  Tina og Niels Vad der er 3 generation i butikken tilbyder alt hvad der skal bruges på ferien, super møre bøffer, dejlige vine og alt det du lige står og mangler. VELKOMMEN ! Shopping og caféliv Se på kort
 Fyrhistorisk Museum på Nakkehoved Østre- og Vestre Fyr Den 15. maj 2005 blev Fyrhistorisk Museum indviet. Man kan besøge det året rundt. Om sommeren er det åbent næsten alle dage og man kan komme op i tårnet når vejret er godt.

På Nakkehoved blev i 1771-72 opført to ledefyr med kulbål på toppen af tårnene. De indgik som en væsentlig del af fyrvisningen langs den internationale sørute gennem Kattegat. På Kullen havde der siden 1560 været eet fyr. Skibsfarten kunne derfor efter 1772 skelne danske- og svenskesiden ved antallet af fyr.

År 1800 overdækkede Poul Løwenørn fyrbålene med glaskupler. Kulfyringen blev fastholdt til 1833, hvor oliebrændere blev installeret. Nakkehoved Østre Fyr blev slukket i 1898 og i det forhøjede Vestre Fyr blev opsat et roterende linseapparat.Østre Fyr er ved en restaurering ført tilbage til år 1800 og er et af de få bevarede kulfyr i verden. Efter besøg på museet er det skønt at gå en tur langs kysten. Nu er det igen muligt at komme ned til stranden fra Vestre Fyr. Tæt ved fyret blev d. 13. november 2010 indviet en ny trappe.

I efterårsferien og på skæve helligdage er der åbent kl. 11-16.
For guidede ture og gruppetilbud ring  +45 61815803 hverdag mellem
kl. 9-17


Topattraktioner Se på kort