Nordsjælland - Den danske riviera

Loading...
  Eksempler på oplevelser
   Kik-Forbi i Kikhavn ved Hundested Dyr der har levet godt – smager meget bedre. Vi forhandler pølser, kød og pålæg fra bl.a egne dyr. Desuden fører vi et stort udvalg i kvalitets oste, italienske vine og delikatesser, special øl, samt chokolade, the, kaffe ,sæbe, brugskunst og meget mere. Vi laver gavekurve året rundt, til alle lejligheder også firmagaver. Du kan selv bestemme indholdet.

  I sommerferien åbner vores lille hyggelige café, som har samme åbningstider som butikken. Her får du mad som er lavet af økologiske grøntsager fra egen køkkenhave.

  I Kikforbis gårdbutik har vi samlet et stort udvalg af alle mulige lækkerier. Vi fører kun varer vi virkelig føler vi kan stå inde for, og som er interessante at smage eller eje. Vi er også leveringsdygtige i dejlige gavekurve og andre forslag til supergode gaver til den kræsne kunde.

  Shopping og caféliv Se på kort
   Familie og Naturoplevelser på Nyruphus Den gamle skovridderbolig Nyruphus i udkanten af Helsingør er ramme om naturcentret, som omfatter skovcafé, gårdbutik, udstillingsrum, skovaktiviteter, værksteder, markeder, naturvejledning, mødefaciliteter og naturrum. Centret drives som et partnerskab mellem Naturcentret Nyruphus, Naturstyrelsen og Center for Job og Oplevelse.

  Skal du holde familiefest eller lignende er der flere muligheder for oplevelser. 

  Læs mere på www.familieognaturoplevelser-nyruphus.dk
  Aktiv i naturen Se på kort
   Fredensborg Slot Fredens slot – Danmarks Versailles Fredensborg fik sit navn til minde om afslutningen på Den Store Nordiske Krig i 1722, hvor slottet blev bygget. Slotsanlægget er opstået trinvis gennem 1700-tallet, tegnet af datidens bedste danske arkitekter, J.C. Krieger, Nicolai Eigtved, L. de Thurah og C.F. Harsdorff. Slottet og slotshaven danner en arkitektonisk helhed som er typisk for den franske barokstil - derfor kaldes det ofte for Danmarks Versailles. Officielle besøg og private familiebegivenheder Slottet danner ofte ramme om store begivenheder i den kongelige familie. Her holdes blandt andet bryllupsfester, sølvbryllupsfester og fødselsdagsfester. Her modtages statsoverhoveder fra alverdens lande på officielt besøg og her afleverer andre landes ambassadører deres akkreditiver til Dronningen. Ved statsbesøg er der tradition for, at det besøgende statsoverhoved med en diamant skriver sit navnetræk på en af slottets glasruder. Historisk haveanlæg i stor skala Fredensborg Slotshave er et af Danmarks største historiske haveanlæg. Lange, lige alléer udgår fra slottet i stjerneform, et træk fra havens oprindelige franske barokstil, kendt fra Versailles. Nogle alléer er blevet genskabt i nyere tid, bl.a. Brede Allé, som blev indviet i 2013 efter en omfattende restaurering. På tur igennem den smukke have kan man opleve talrige skulpturer. Imellem alléerne er der store skovpartier med slyngede stier, de stammer fra slutningen af 1700-tallet til midt i 1800-tallet, hvor stort set alle barokhaver blev omlagt til romantisk stil. Den Reserverede Have En del af slotshaven er forbeholdt den kongelige familie, men i juli måned og første uge i august åbnes haven for publikum. Man kan bl.a. besøge urtehaven, som leverer friske grøntsager og blomster til den kongelige husholdning, og et moderne orangeri, som blev indviet i 1995. Nordmandsdalen med nordisk almue En særlig oplevelse i Fredensborg Slotshave er Nordmandsdalen, hvor 70 skulpturer af norske og færøske bønder og fiskere er opstillet. Anlægget blev omfattende restaureret og genindviet i 2002. Besøg Fredensborg Slot og Den Reserverede Have I juli måned og 1. uge i august kan man på en guidet rundvisning se dele af slottet, slotskirken, den private have og orangeriet. Læs mere om, hvordan du kan besøge slottet. I samme periode er der gratis adgang til Den Reserverede Have kl. 9.00-17.00. Den øvrige slotspark er åben for publikum hele året. Læs mere om Fredensborg Slot Oplev Fredensborg fra cykel Med en cykel er du tæt på det hele! Vi giver dig her et forslag til hvad du kan se og opleve på din tur i Fredensborg:  3 cykelture fra Fredensborg

  3 nætter i Dronningens by
  Topattraktioner Se på kort