Nordsjælland - Den danske riviera

Loading...
  Eksempler på oplevelser
   Vandretur med gourmet og historie Har du lyst til at komme på en uges aktiv ferie med fokus på god mad og spændende historie? Så er ”Feel and taste the history” noget for dig!VisitNordsjælland har sammensat en fantastisk vandrerrute på ca. 120 km fordelt på syv dage. Fokus for turen er Nordsjællands særlige historie og de lækreste lokale råvarer og produkter – alt sammen pakket ind i smukke omgivelser, som noget af turen inkluderer den betagende udsigt til havet.Dag 1: Turen starter i middelalderbyen Helsingør med det storslåede slot Kronborg. Her foreslår VisitNordsjælland, at du overnatter på Hotel Madam Sprunck, som ligger centralt og serverer en lækker middag. M/S Museet for Søfart og de gamle gader i Helsingør er også værd at opleve.Dag 2: I alt ca. 16 km vandring. Du starter dagen på Kronborg, hvor du går i Hamlets fodspor. Herefter går turen til Hellebæk og den historiske Hammermølle. Dagen byder på vinsmagning hos Domain Aalsgaard, som er en officiel dansk vingård. Overnatningen finder sted på Havreholm Slot omgivet af smuk natur. Slottets kok tilbereder fantastiske retter af lokale og økologiske råvarer.Dag 3: I alt ca. 21 km vandring. Dagens tur bringer dig til Esrum Kloster & Møllegård, hvor du får en lækker frokost, og Frederiksborg Slot midt i Hillerød. Overnatningen finder sted hos ”Sov Dejligt”, der er et Bed and Breakfast-sted i Hillerød. Stedet har en udendørs jacuzzi – ren forkælelse til trætte ben.Dag 4: I alt ca. 20 km vandring. Turen går til Arresø, som er Danmarks største sø. Det er oplagt at have en picnic i det fri, men ellers kan frokosten vente, til du kommer til Frederiksværk. Byen rummer mange industriminder og historiske museer, som fortæller om byens kanonstøberi. Overnatningen finder sted på Hotel Frederiksværk, mens Restaurant Madam Schiøtt kan anbefales til aftenens middag.Dag 5: I alt ca. 21 km vandring. Du skal til Lynæs og Hundested Havn i dag. Halsnæs Bryghus er ifølge VisitNordsjælland et godt sted at nyde din frokost. Dagens oplevelse er Knud Rasmussens hus ved Spodsbjerg Fyr. Han var Danmarks største polarforsker, og hans arbejdshus er et besøg værd. Overnatning kan foregå ved Hald Strand Hytteudlejning ikke langt fra stranden.Dag 6: I alt ca. 20 km vandring. Dagen står på afslapning langs den Danske Riviera, hvor du kan tage en frisk dukkert, ligge i solen og komme helt ned i tempo, før du fortsætter din tur. Kystbyen Liseleje er målet for dagens vandring. Her kan du overnatte på Bed & Breakfast Liselængen.Dag 7: I alt ca. 18 km vandring. Turens sidste dag går til Gilleleje, hvor Søren Kierkegaards mindesten står. Følg hans fodspor og tag på en indre rejse i den hyggelige kystby. Aftenen slutter på skønne Gilleleje Badehotel med spa og wellness – velfortjent selvforkælelse efter at have afsluttet en 7-dages vandretur!Hvis turen har fanget din interesse, kan du læse mere om ruten hos VisitNordsjælland.Billede: VisitDenmarkKoordinater:  Bredde: 56.034066, længde: 12.613004.
  Bredde: 56.056795, længde: 12.427964.
  Bredde: 56.047465, længde: 12.377516.
  Bredde: 55.934974, længde: 12.301263.
  Bredde: 55.977401, længde: 12.118129.
  Bredde: 55.971952, længde: 12.022178.
  Bredde: 55.943111, længde: 11.862371.
  Bredde: 55.964888, længde: 11.844883.
  Bredde: 55.974853, længde: 11.854515.
  Bredde: 56.014350, længde: 11.961487.
  Bredde: 56.127041, længde: 12.273192.
  Bredde: 56.127289, længde: 12.280677.              
  Aktiv i naturen Se på kort
   Café Chaplin Café Chaplin inviterer på Byens Bedste Brunch og frokost buffet. Atmosfæren er personlig, indretningen rustik, og hele sommeren er der servering i caféens hyggelige gårdhave. Vi leverer mad ud af huset, og udlejer cafeen til arrangementer og fester.


  Shopping og caféliv Se på kort
   Tæt på Sverige Danmark og Sverige har en lang, sammenkædet historie; for lang til at beskrive den helt her. Vi har bekriget hinanden igennem mange århundreder, og Sverige var i en lang periode under den danske krone. Forbindelsen næsten klos op af hinanden har formet kulturen på begge sider af sundet – både tilbage i historien og i nutiden.Se bare på historien om øresundstolden.I 1429 indførte den danske kong Erik den 7. af Pommern en told for de ikke-danske skibe, som ønskede at sejle igennem den smalleste passage mellem Sjælland (Helsingør) og Skåne (Helsingborg), der var del af Danmark frem til 1658. Hvis skibe nægtede at betale, affyrede man de kraftige kanoner på Kronborg for at tvinge dem.Erik den 7. byggede i sin tid Ørekrog, der var Kronborgs forgænger, og som sammen med slottet Kernen i Helsingborg overvågede tolden. Også Malmøhus fæstning blev bygget for at styrke kongens magt over passagen.Også de to navne ”Helsingør” og ”Helsingborg” hænger sammen.Der er to måder at tolke betydningen af ”Helsingør”. Det kan enten stamme fra navnet på beboerne i området, helsinger, som er afledt af stednavnet Hals, som igen refererer til det smalle punkt i Øresund. Det kan også stamme fra ”Helsinge”, som er det gamle navn for næsset (Nordisk Forskningsinstitut). Helsingborg er på samme måde afledt af ordet Hals. Borg stammer muligvis fra højplateauet ”Landborgen”, der løber langs kysten. Det var her, kong Erik den 7. byggede sin fæstning Kernen.Den tætte forbindelse eksisterer også den dag i dag: Helsingborg-borgere tager dagligt til Helsingør som en del af deres hverdagsrutine, og færgen mellem byen fragter pendlere frem og tilbage.Helsingør er således en grænseby med en naturlig tilknytning til nabolandet, men det er ikke kun de to byer, som hænger sammen. Hele Øresundskysten forbinder os til Sverige gennem færgeruter og Øresundsforbindelsen; gennem spritruter og samarbejde i Greater Copenhagen.Passagefestivalen er et andet eksempel på det tætte bånd mellem byerne i dag. Det er en transnational gadeteaterfestival med internationale kunstnere og forestillinger, der foregår på begge sider af sundet. Den arrangeres af Helsingør Teater og Dunkers Kulturhus i Helsingborg og har fundet sted i mere end 10 år. Forestillingerne finder sted ikke kun i Helsingør og Helsingborg, men også andre steder i Skåne og Nordsjælland. Festivalen afholdes i starten af august – læs mere om festivalen her.Uanset om du oplever den særlige kobling mellem Danmark og Sverige fra land eller fra vand, er der ingen tvivl om, at afstanden mellem de to lande er ganske lille – både geografisk og kulturelt.Billede: Google MapsKoordinater:  Bredde: 56.090825
  Længde: 12.592002
  Søkortsfortællinger Se på kort