Nordsjælland - Den danske riviera

Loading...
  Eksempler på oplevelser
   Hornbæk Skibshandel Midt på Hornbæk Havn ligger Hornbæk Skibshandel, som forhandler kvalitetstøj fra kendte, eksklusive tøjmærker – hele året rundt, alle ugens dage. Forretningen har eksisteret i sin nuværende form siden 1987, men har tidligere fungeret som bådebyggeri siden 1930. Kvalitetstøj og et sortiment af sko  Siden 1987 har Hornbæk Skibshandel kunnet tilbyde sine kunder et bredt sortiment fra førende tøjmærker. Trods navnet på forretningen er der ikke tale om sejlertøj men derimod modetøj. Udover lækkert kvalitetstøj tilbyder Hornbæk Skibshandel også et sortiment af sko af mærkerne R.M.Williams, Sebago, Billi Bi, ON og Tommy Hilfiger. Forretningen har altid gode tilbud på udvalgte varer fra gode mærker. Shopping og caféliv Se på kort
   Den nordsjællandske del af Camino

  Drømmer du om at gå på Caminoen i Spanien, men har ikke kunnet finde tiden til at tage dertil? Så kan du gå på den nordsjællandske strækning mod Caminoen i stedet!

  Danmark har i mere end 1000 år været et transitland for pilgrimme, der er valfartet til Santiago de Compostela i Nordvestspanien fra Norge og Sverige. Som traditionen byder, afmærkes pilgrimsruter med små muslingeskaller eller gule pile på enten røde stolper eller vejskilte, og dette er naturligvis også tilfældet på den nordsjællandske rute, så nutidens pilgrimsvandrere også kan finde på rette vej. Det er et samarbejde mellem Esrum Kloster, Gribskov Kommune, VisitNordsjælland og en lokal arbejdsgruppe, som har opmærket ruten.

  Den nordsjællandske del af Caminoen går under navnet Santiago-ruten og går fra Helsingør over Hillerød til Roskilde. Ønsker du at fortsætte på den danske Camino-rute, kan du fortsætte helt til Gedser i det sydligste Falster.

  På din vej ad Santiago-ruten mod Roskilde vil du opleve historiske kirker, gamle gader, smukke slotte, storslået natur og vigtig kulturhistorie. Alt dette er med til at gøre vandreturen til en enestående fysisk, mental og spirituel rejse, hvor du kan finde ind til dit inderste jeg.

  Du skal selv planlægge og booke dine overnatninger på turen, så udforsk de lokale overnatningsmuligheder her.

  Hvis den 116 km lange Santiago-rute er en for stor mundfuld, kan du starte med en af de kortere etaper af ruten i stedet:

  Etape 1: Helsingør til Hillerød – 34 km
  Etape 2: Hillerød til Ballerup – 35 km
  Etape 3: Ballerup til Roskilde – 29 km

  Læs mere om de sidste 4 etaper på Sjælland og Falster her, eller se hele ruten i Nordsjælland på følgende kort.Kilde: Santiagopilgrimme.dk
  Billede: VisitDenmark
  Koordinater: 
  Bredde: 56.033684, længde: 12.614053
  Bredde: 56.047488, længde: 12.377225
  Bredde: 55.934956, længde: 12.301167
  Bredde: 55.723728, længde: 12.356245

  Bredde: 55.642807, længde: 12.080560.

   

  Aktiv i naturen Se på kort
   Gamle Humlebæk Kro Hyggelig gammel landevejskro, der serverer hjemmelavet dansk mad og smørrebrød i et hyggeligt 1700-tals miljø. Med kongelig bevilling fra Kong Christian VI i 1740 startede kroens historie. Under mottoet "Spis ikke for at leve, men lev for at spise" byder værten, Jane Krensler og hendes dygtige medarbejdere hjerteligt velkommen. Udendørs servering på terrasse med skønt kig til Øresund. Her er også plads til selskaber. Spis godt Se på kort