Den Danske RivieraKongernes Nordsjælland, Den Danske Riviera, Københavns grønne forhave … Kært barn har mange navne! 

Kom til vores smukke Nordsjælland, hvor utallige, fantastiske oplevelser venter på dig. 

Verden er fyldt med skønne strande, men faktisk byder Nordsjællands kyster på nogle af Europas bedste strande og en helt særlig feriestemning. Langs kysten ligger strandene sammen med de idylliske havne som perler på en snor. Oplev hvordan hver havn er unik og sin helt egen, men samtidig deler en fælles historie om spændende søfart og handel. Spis på restauranter og hyggelige caféer i topklasse. Læs vores søkortsfortællinger og skrøner om pirater og skibsvrag. Mød nordkystens gæstfrie butikker og spis en is på havnen. Lyt til en koncert fra jeres båd. 

Langs den Danske Riviera er der plads til romantik og afslapning, kulturelle oplevelser og masser af muligheder for hyggelige stunder med dem, du holder af. Få pulsen op i vores smukke natur med en rask cykeltur eller få ro i sjælen med fiskesnøren let vuggende i vandspejlet. Sørg i det hele taget for at komme op af båden og tag rundt i Nordsjælland for at tage alle de oplevelser helt ind, der venter på dig i denne skønne del af Danmark. 

Besøg os og oplev vores fascinerende Nordsjælland – året rundt!

 - Tusinde oplevelser venter dig!

 Langs Den Danske Rivieras kyst ligger ti skønne havne som perler på en snor. Besøg os og oplev alle de ting, der gør Nordsjælland til en helt særlig destination.

Eksempler på oplevelser
 Buksesnedkerens fødested Sletten Bådeværft kunne fejre 25 års fødselsdag i 2013, og værftet er det eneste i Danmark, som bygger knarrbåde. Men værftet er nok allermest kendt for at have bygget Buksesnedkeren i 1988.Den berømte kapsejladsbåd blev designet af en franskmand, den kendte bådkonstruktør Schubert Nouvell, færdiggjort af en dansk yachtkonstruktør og bygget i Sletten.Båden er bygget i mahogni-finér, også kaldet ”coldmoulded mahogni”, er 20 meter lang (63 fod), har en største bredde på fem meter, en kølvægt på fem ton, og et deplacement på 12 ton. Under kapsejladser kræver det mellem 17 og 22 mand at sejle båden mod sejr.Den var forud for sin tid, da den blev bygget, men dens særlige design gør, at den avancerede racerbåd stadig kan sejle fra de fleste andre den dag i dag. Igennem årene har båden nærmest været kapsejlads-skoleskib, da mange danskere, som har drømt om at konkurrere, har prøvet kræfter med den kendte båd.Båden har da også skiftet navn, ejer og sponsorer mange gange, men den er vistnok i øjeblikket i private hænder i København under navnet ”Broskraberen”. Den blev tildelt sit særprægede øgenavn, da masten på båden kun lige kunne passere under Danmarks dengang største broer i 1988: Lillebæltsbroen og Storstrømsbroen.Uanset, hvad navn den har gået under, har den nordsjællandske båd flere gange vist sit værd: Den har trods sin alder stadig flere rekorder i Danmark.Kilde: Båd GuideKoordinater:  Bredde: 55.953783
Længde: 12.535123
Natur og kultur Se på kort
 Turistinspiration i Superbrugsen Gilleleje En Turistinspiration er et sted hvor mange mennesker i forvejen kommer, og hvor der er et rimeligt stort udvalg af trykte lokale og regionale materialer til brug for ferien. Det er samtidig et sted hvor man ikke kan forvente en egentlig turistekspedition, da der som udgangspunkt er tale om selvbetjening. Ukategoriseret Se på kort