Den Danske RivieraKongernes Nordsjælland, Den Danske Riviera, Københavns grønne forhave … Kært barn har mange navne! 

Kom til vores smukke Nordsjælland, hvor utallige, fantastiske oplevelser venter på dig. 

Verden er fyldt med skønne strande, men faktisk byder Nordsjællands kyster på nogle af Europas bedste strande og en helt særlig feriestemning. Langs kysten ligger strandene sammen med de idylliske havne som perler på en snor. Oplev hvordan hver havn er unik og sin helt egen, men samtidig deler en fælles historie om spændende søfart og handel. Spis på restauranter og hyggelige caféer i topklasse. Læs vores søkortsfortællinger og skrøner om pirater og skibsvrag. Mød nordkystens gæstfrie butikker og spis en is på havnen. Lyt til en koncert fra jeres båd. 

Langs den Danske Riviera er der plads til romantik og afslapning, kulturelle oplevelser og masser af muligheder for hyggelige stunder med dem, du holder af. Få pulsen op i vores smukke natur med en rask cykeltur eller få ro i sjælen med fiskesnøren let vuggende i vandspejlet. Sørg i det hele taget for at komme op af båden og tag rundt i Nordsjælland for at tage alle de oplevelser helt ind, der venter på dig i denne skønne del af Danmark. 

Besøg os og oplev vores fascinerende Nordsjælland – året rundt!

 - Tusinde oplevelser venter dig!

 Langs Den Danske Rivieras kyst ligger ti skønne havne som perler på en snor. Besøg os og oplev alle de ting, der gør Nordsjælland til en helt særlig destination.

Eksempler på oplevelser
 Hornbæk Golfklub Hornbæk Golfbane er designet af arkittekt Rolf Henning-Jensen. Banen er virkelig smukt anlagt og du kan opleve en 9-hullers Par 3 bane. Her kan du spille golf selv om du ikke er medlem af en golfklub og ikke har et registreret handicap. Når du har betalt greenfee kan du, ligesom de der spiller på vores 18-hullers bane, frit benytte vore træningsfaciliteter.   Unikke oplevelser kan være mange ting, men for os er det: En god service fra start til slut En spændende bane – uanset hcp-niveau En fantastisk natur med et rigt dyreliv En klub, hvor man føler sig velkommen Så bliver en unik oplevelse til et godt minde.   Pro: Ulrik Marcher. Tlf. 20 82 74 53 Leje af udstyr: Køller: 150 /Trolley: 40 / Buggy: 250 Greeenfee: Hverdage Senior: 400 / Junior: 200 Weekend/Helligdage: Senior: 450 / Junior: 225 Gæster: Alle dage. Weekends dog først efter kl. 11.50. Starttid: www.golfbox.dk Priser gælder for 18 huller og er incl. træningsbolde. Se hjemmeside for rabatter Restriktioner: Herrer/damer: Hcp  48 hverdage / Weekend: Hcp 36 Par 3 bane: Ja Café Rolf: Café Rolf er opkaldt efter Hornbæk Golfbanes arkitekt, Rolf Henning-Jensen. Her kan du få stillet den lille sult som du på naturlig vis har fået opbygget på din tur rundt på golfbanen. Vi serverer mad og drikke til alle – både dem som spiller golf, men også til dem som blot kommer forbi. Her får du rigtig god mad i dejlige omgivelser. Kontakt Caféen på tlf +454975 9570  Café Rolf åbningstider i 2020: Fra 12. marts og til sæsonstart – alle dage fra 11:30 – 20:00 Fra Sæsonstart til og med uge 42 – alle dage fra 08:00 – 22:00   Aktiv i naturen Se på kort
 Sommer i Esrum | Middelalder for store og små Munkenes lægekundskab På Esrum Kloster kan du besøge klosterhaven med lægeplanter året rundt, men i sommer kan du også komme på hospitalet. Klostret har nemlig indrettet et middelalderhospital, inspireret af munkenes lægekundskab og viden om lægeplanter og urtemedicin. Hør om de fire elementer, og find ud af om du overvejende er ild, jord, vand eller luft. Urtemedicin og stjernetegn hænger nemlig sammen – kom og hør hvordan. Blod, slim og sort galde – og stjernehimlen Besøg ”operationsstuen”, hvor sår behandling foregår med hjemmelavede plastre. Prøv at lave dit eget afkog over bål til brug for slimløsning, og find ud af om du har for meget slim, blod, gul og sort galde! Bliv klogere på kropsvæsker og signaturlæren, og spis dig til et godt helbred i pandebrød med urter, bagt over bål. Endelig kan du lære om stjernetegnene og deres betydning for dit helbred – og børn kan tegne og male deres eget stjernetegn. Lyslevende middelalder liv på klosterengen Oplev middelalderen komme til live på klosterengen, hvor middelaldergrupper fra hele landet slår sig ned over sommeren med autentiske telte, tøj, håndarbejde, madlavning over bål, kampteknik m.m. Besøg lejrene og få en snak med beboerne, mens du indtager den helt særlige middelalderstemning. Virtual Reality, udstillinger og naturlegeplads Besøg den helt nye udstilling ”Magt i himlens navn,” hvor du ved hjælp af VR kan vandre rundt i det oprindeligt kæmpestore cistercienserkloster, for til sidst at stige til himmels og se det ovenfra. Under klosterkælderens smukke hvælvinger kan du nyde et glas friskskænket klosterøl, økologisk most eller et stykke kage, og er du blevet rigtig sulten byder Møllecaféen på sommerlig frokost inde og ude. Glem ikke den gode naturlegeplads, hvor det også er muligt at spise medbragt mad ved borde og bænke under tag. Kom på daglig rundvisning Hver dag kl. 13 kan du komme på rundvisning på klostrets område og få mere at vide om det spændende historiske sted. Mød op ved klostermodellen i gården – tilmelding er ikke nødvendig. Rundvisningen varer ca. 30 min. og er gratis med entrébillet. Praktiske oplysninger Hvad: Sommer i Esrum – middelalderdage for store og små
Hvor: Esrum Kloster & Møllegård, Klostergade 11-12, Esrum, 3230 Græsted
Hvornår: Fra d. 27. juni til d. 7. august 2021
Åbningstider: tirsdag – søndag kl. 10 – 20. NB! Sommer aktiviteterne slutter kl. 16.00
Pris: Regeringens sommerpakke giver halv pris på entré. Voksne: 40,- (normalpris 85,-) Børn mellem 3-18 år: 25,- (normalpris 50,-) Børn under 3 år: gratis adgang Book billet: Book billet her eller køb den i døren. Billetten giver adgang til alle aktiviteter og udstillinger. 
Oplevelser til børn Se på kort