Den Danske RivieraKongernes Nordsjælland, Den Danske Riviera, Københavns grønne forhave … Kært barn har mange navne! 

Kom til vores smukke Nordsjælland, hvor utallige, fantastiske oplevelser venter på dig. 

Verden er fyldt med skønne strande, men faktisk byder Nordsjællands kyster på nogle af Europas bedste strande og en helt særlig feriestemning. Langs kysten ligger strandene sammen med de idylliske havne som perler på en snor. Oplev hvordan hver havn er unik og sin helt egen, men samtidig deler en fælles historie om spændende søfart og handel. Spis på restauranter og hyggelige caféer i topklasse. Læs vores søkortsfortællinger og skrøner om pirater og skibsvrag. Mød nordkystens gæstfrie butikker og spis en is på havnen. Lyt til en koncert fra jeres båd. 

Langs den Danske Riviera er der plads til romantik og afslapning, kulturelle oplevelser og masser af muligheder for hyggelige stunder med dem, du holder af. Få pulsen op i vores smukke natur med en rask cykeltur eller få ro i sjælen med fiskesnøren let vuggende i vandspejlet. Sørg i det hele taget for at komme op af båden og tag rundt i Nordsjælland for at tage alle de oplevelser helt ind, der venter på dig i denne skønne del af Danmark. 

Besøg os og oplev vores fascinerende Nordsjælland – året rundt!

 - Tusinde oplevelser venter dig!

 Langs Den Danske Rivieras kyst ligger ti skønne havne som perler på en snor. Besøg os og oplev alle de ting, der gør Nordsjælland til en helt særlig destination.

Eksempler på oplevelser
 Hellebæk Kohave Hellebæk Kohave ligger lige ved siden af Teglstrup Hegn. Kohaven dækker 290 hektar skov, overdrev, mose, enge og marker. Den er indhegnet af ca. 11 km elektrisk hegn, da området – meget sigende – er hjem for 150-300 malke- og kødkvæg.Landskabet er meget kuperet i området, hvilket skyldes istidsaflejringer for ca. 15.000 år siden. Da dødisklumperne smeltede, skabte det huller i landskabet. I dag er disse huller mose- og søområder.Historisk set har Hellebæk været vigtig for Danmark på grund af den geværfabrik, der lå i området, og der har også været drevet landbrug i området. Landbrug er dog nærmest umuligt på grund af det kuperede terræn. Kohaven ligger derfor nu hen som ”overdrev”, som domineres af græs-vegetation på tør bund.Den nuværende Hellebæk Kohave blev dannet, da Kronborg Statsskovdistrikt i 2001 overtog et militært øvelsesareal omkring Hellebæk Avlsgård. Sammen med Teglstrup Hegn er området fredet som Natura 2000 på grund af den særligt værdifulde natur. Hellebæk Kohave har desuden stor betydning for Danmarks drikkevand: Sammen med Teglstrup Hegn indvindes der 1.541.000 kubikmeter vand om året her. Det giver ca. halvdelen af Helsingør Kommunes borgere vand.Kohaven er kendt for sit store fugletræk af især rovfugle. Hvert forår og efterår trækker ca. 10.000 rovfugle forbi området: Musvåger, røde glenter, rørhøge, havørne, fiskeørne og vandrefalke kan opleves her. Også det specielle tranetræk er værd at opleve i marts og april, og ved Pernille Sø i den nordlige del af Kohaven yngler masser af grågæs. I skoven findes også nattergale, gråstrubet lappedykker, flagspætte og korttået træløber, så er du fugleinteresseret, bør du tage kikkerten i lommen og tilbringe en dag med at udforske området.I det nordvestlige hjørne af Kohaven ligger et særligt værested for handicappede, Edens Have. Her finder du et handicapvenligt shelter og toilet, og det er desuden muligt at komme omkring i hele Kohaven af kørestolsvenlige grusveje herfra.Tæt herved ligger Anes Hus, hvor du kan opleve en gammel landarbejderbolig. Her er det også muligt at fiske fra en handicapvenlig bro.En af de bedste måder at opleve Kohaven på er at tage på guidet tur med Hellebæk Kohaves Venner. De har eksisteret som forening siden 2003 og har til formål at udbrede kendskabet til natur og kultur i området. De tilbyder forskellige ture med fokus på fugle, blomster, kultur, svampe, høslæt og meget mere, så du kan få en tur, der passer til lige netop din interesse. Du kan læse mere om turene her.NB: Kvæg er fredelige dyr, men mens du opholder dig i Kohaven, skal du huske nogle grundregler, for at dyrene føler sig trygge: Hunde skal være i snor; hold mindst 15 meters afstand; gå ikke hen til en kalv eller mellem en kalv og en ko, og lad være med at fodre dyrene. Husk at lukke lågerne efter dig.Kilde: Naturstyrelsen og Hellebæk Kohaves Venner.Billede: VisitDenmarkKoordinater:  Bredde: 56.069983
Længde: 12.545619
Natur og kultur Se på kort
 Glenten Motions- og Legerum Slå dig løs i et motions- og legerumsanlæg i Knurrenborg Vang i Fredensborg! Kun få kilometer syd for Fredensborg ligger et grønt område med plads til, at både børn og voksne får sved på panden under motion og leg på de udendørs redskaber.Centrum for anlægget er en stor naturlegeplads for børnene, der er omringet af 12 motionsinstrumenter for de voksne. Det giver rig mulighed for, at familiens børn kan slå sig løs, mens de voksne træner. Anlægget har desuden en helt enestående udsigt over skoven fra Lysthusbakken, hvor Glenten Motions- og Legerum ligger.De 12 motionsinstrumenter er bundet sammen af en balancebom, så en tur rundt på pladsen giver mulighed for træning af alle større muskelgrupper samt balance, koordination og kondition. Temaet for anlægget er ”danske dyr og insekter”, så ud over motion for store og små er også naturformidling i fokus.Små 350 meter syd for motionsrummet i den nordlige del af Knurrenborg Vang ligger en stor lejrplads med bålplads, grill, muldtoilet, bord og bænke ved et bjælkehus bygget som shelter. 100 meter fra den store plads ligger desuden et mindre shelter. Tilsammen kan I overnatte 8 personer på lejrpladsen, men pladsen kan også bruges til en hyggelig skovtur med familie eller venner – eller til en velfortjent frokost i det fri, når I har klaret dagens motion i Glenten Motions- og Legerum.Glenten Motions- og Legerum ligger i Knurrenborg Vang, som er en lille skov på omkring 109 hektar med et fint net af stier og veje, hvor du passende kan tage en løbe- eller cykeltur, før du binder an med motionsinstrumenterne.Til trods for endelsen på stednavnet ”-borg”, har der næppe været en borg i området. I stedet er det højst sandsynligt brugt ironisk om et lille, sølle hus i området. ”Knurre” kan betyde noget knudret eller en knast, men har højst sandsynlig hentydet til gnavenhed blandt de fattige beboere i områdets huse. Hvad end det betyder, så er navnet gammelt: Det optræder første gang i år 1613.Næsten 200 år senere, i 1805, blev Knurrenborg Vang etableret som skov – indtil da havde man brugt området til både afgræsning og træhugst, hvilket sled meget på træerne. Nu, endnu 200 år senere, glædes talrige motionister til fods, på cykel og til hest hver uge over at kunne benytte skovens smukke omgivelser som ramme for deres fritidsaktiviteter.Læs mere om Knurrenborg Vang her: her, og download folder om Glenten Motions- og Legerum på Fredensborg Kommunes hjemmeside.Kilde: Fredensborg Kommune og Naturstyrelsen.
Billede: VisitDenmark / Niclas Jessen
Koordinater:  Bredde: 55.961060, længde: 12.429662  
Aktiv i naturen Se på kort
 Lynæs Havn Lynæs havn er en af Nordsjællands bedste lystbådehavne, beliggende i en flot natur ud til Isefjorden. Der er en børnevenlig badestrand og en af Danmarks bedste surfer-strande. Her findes marinebutik, Skibsproviantering, fiskeforretning, is og grillbar, restaurant, og i nærheden Lynæs Kro.
De fine bade-og køkkenfaciliteter benyttes flittigt af gæstesejlere, men også campere finder i stigende grad vej til havnen, hvor der er vand og el på pladsen, foruden en dumpingstation, to gode grillområder og en fin legeplads til ungerne.
Nyt i 2015 er en oplevelsesbro ud i Isefjorden, hvor et badehus med sauna også lokker.
På havnen findes tømningsanlæg for autocampere.
Nordsjællands Havne Se på kort