Årets Havn 2018 er Egense Sejlklub

"En perle ved indsejlingen"

Egense Sejlklub ligger i den østlige udmunding af Limfjorden. Ved Foreningens af Lystbådehavne i Danmarks store, årlige Efterseminar, kårede Danske Tursejlere Egense Sejlklub som Årets Havn 2018. Prisen gik til Egense Sejlklub for et højt serviceniveau, en enestående natur og masser af aktiviteter til både små og store sejlere.

– Egense Lystbådehavn er et eksempel på, hvordan frivillige ildsjæle kan gøre selv en lille havn levende, siger formand for Danske Tursejlere, Henning Jensen.

Tre medlemmer af bestyrelsen var mødt op til FLIDs seminar, udvidende om, at de ville blive kåret som Årets Havn. 

"Vi blev meget overraskede og overvældede, da vores havn blev udnævnt til Årets Havn" siger sekretær Bettina Jane Nielsen, der sammen med formand Jan Brix og kasserer Erling Kristensen gik på scenen for at modtage prisen.  

"Prisen kommer ikke af ingenting. Vi har sat gang i mange aktiviteter på havnen og vi har fået en kæmpe stor opbakning fra alle vore medlemmer og ildsjæle, for uden dem kunne vi ikke stå her i dag", siger Bettina Jane Nielsen og understreger, at prisen også kan anvendes i havnens markedsføring for at blive mere synlige overfor lystsejlerne og for gæster fra landsiden.

Første Årets Havn-pris til en nordjysk havn
Det er de Danske Tursejleres medlemmer, der igen i år været flittige til at stemme på Årets Havn. Modtageren af den titlen er en præmie på kr. 5.000. Det store bifald fra de ca. 400 tilstedeværende havnefogeder og repræsentanter for danske havne var velfortjent, idet Egense altså røg ind på førstepladsen foran hele 125 andre danske havne.

"Det er første gang at prisen for Årets Havn går til en havn nord for Samsø og dermed kan man sige, at vi jo er med til at sætte de nordjyske havne på landkortet", siger Bettina Jane Nielsen og fortæller, at nyheden da også allerede har fået opmærksomhed i flere nordjyske medier.

Det regner med priser i Egense
Kaj Nielsen fra Egense Sejklub er for nylig udnævnt som Årets Ildsjæl af GF Forsikring. Derudover har Egense Borgerforening modtaget prisen som Årets Landsby i Aalborg kommune og nu løber Egense Sejlklub med prisen som Årets Havn.

"Vi glæder os over, at alle vore planer om at skabe gang i aktiviteterne og liv på havnen, både i landsbyen og på havnen, ser ud til at bøære frugt. Og så er det positivt, at andre har fået øje på vores lille område", siger Bettina Jane Nielsen.

11. gang vi kårer Årets Havn
Det er 11. gang Danske Tursejlere kårer Årets Havn ved en afstemning blandt sine 12.000 medlemmer. I år havde 1.285 afgivet deres stemme, hvoraf de fleste således gik til den lille naturperle i Limfjorden.

Desuden er området naturskønt og indbyder til oplevelser både på land og langs den smukke kyst. Det har medlemmerne af Danske Tursejlere også lagt væk på, idet et medlem udtaler sig at havnen er ’En perle ved indsejlingen’. Flere har ligeledes nævnt den overordentlig hyggelige stemning i havnen og de servicemindede og venlige medlemmer af Egense Sejlklub, der driver havnen.

”Vi er naturligvis taknemmelige for kåringen som Årets havn 2018, hvilket jo er en anerkendelse af det store frivillige arbejde som mange ildsjæle har lagt i at øge interessen for Egense Lystbådehavn” siger Jan Brix og Bettina Nielsen fra Egense Lystbådehavn i fællesskab.

Eventuelle spørgsmål kan rettes til forretningsfører Leif Nielsen, telefon 4016 3009.

  • Dansk
  • Deutch
  • English