Besøg Danmarks Museum for Lystsejlads

Danmarks Museum for Lystsejlads

I Svendborg Havn kan I besøge Danmarks Museum for Lystsejlads og få et historisk tilbageblik over lystsejlads gennem tiden. Museet råder over 130 fartøjer, fra små joller og klassiske kajakker til historiske både, som Starbåden Leise, der sejlede med den olympiske ild, eller Danmarks mindste spidsgatter ”Bette Ole” på blot 4 meter.

Der er gratis adgang og museet har åbent hele året rundt fra kl. 14 – 19.

Af andre kendte både viser museet Lynæs Senior jollen, Stormy ll, som Sven Billesbølle sejlede i over verdenshavene. Derudover er der masser af spændende effekter. I kan se Paul Elvstrøms stopur, fra dengang han vandt sit første OL og verdens første sammensatte top-lanterne, der faktisk er en dansk opfindelse. Har I børn med, kan I prøve en sejlsimulator eller teste jeres færdigheder i knob.

For guidede rundvisninger kontakt Martin Stockholm på tlf. 30 624 625

Støt museet - bliv medlem
Foreningen Danmarks Museum for Lystsejlads er museets en venneforening. Foreningen har til formål at støtte museet på forskellig vis.

Kontingenter og bidrag fra de mange sejlklubber, virksomheder og privatpersoner er af afgørende betydning for museets virke. Et medlemskab koster 250 kr. om året for private. Klubber og firmaer betaler 500 kr. årligt. Læs om foreningen og medlemsfordelene på museets hjemmeside. www.lystsejlads.dk

Klik her for information om faciliteter, priser, m.m. i Svendborg Havn

Foto: Henrik Hansen

  • Dansk
  • Deutch
  • English