Bliv Havmiljøvogter

Bliv havmiljøvogter
Gør en forskel for havmiljøet på sommertogtet
 
En ny højsæson har netop har ringet ind. Mange sejlere og sejlerfamilier er lige nu i gang med at pakke det sidste grej, inden der stævnes ud fra hjemhavnen, og nogle er allerede på vandet.
 
Når pakkelisten alligevel er ved at blive tjekket af, hvorfor så ikke tilføje et ekstra punkt, der hverken fylder eller distraherer? Et punkt for samvittigheden kunne man vel kalde det.
 
Meld jer som havmiljøvogtere og tag Havmiljøvogternes havfaldsposer og havfaldssække med på turen. Det muligt at gøre en uvurderlig indsats, mens man er på havet.
 
Havmiljøvogterne gør en stor forskel ved at samle det affald op, som de møder på deres vej. Affaldet kommes i de røde poser og dumpes efterfølgende der, hvor det hører hjemme. Nemlig i skraldespanden. Det er nemt og gratis at blive havmiljøvogter, tilmeld dig via linket her
 
Antallet af havmiljøvogtere har for længst rundet de 20.000 på landsplan. Havmiljøvogterne er frivillige, der går foran i indsatsen for miljøet ved at samle affald op og naturligvis lade være med selv at smide noget på jorden eller til søs.
Bag havmiljøvogterkampagnen står Værnfælles Forsvarskommandos Operationsstab.
 
Hent dine havfaldsposer og -sække i havnen
Fra april har alle havmiljøvogtere bl.a. kunnet hente gratis ruller med de velkendte røde poser i 250 lystbådehavne i Danmark. Find dit udleveringssted her: havmiljøvogter.dk/udlevering
 
Det er et samarbejde med Foreningen af Lystbådehavne I Danmark (FLID), der har gjort det muligt at øge indsatsen for naturen ved at tilføje endnu flere udleveringssteder til listen, så flest muligt har nem adgang til poserne. Her kan du læse mere om samarbejdet. 
 
Læs mere på Havmiljøvogternes hjemmeside www.havmiljøvogter.dk
 
  • Dansk
  • Deutch
  • English