Bøgestrømmen uddybes til 2,3 meter inden sæsonen

Pressemeddelelse: Enkel plan sikrer lystsejlere gennem den smukke Bøgestrøm ved Møn

Det er populært at sejle med sejlbåd gennem den smukke Bøgestrøm mellem Sjælland og Møn. På det seneste har nogle både dog haft en lidt for spændende tur, da sejlrenden sander til. Det laver nyt samarbejde nu om på.

Da sandet i havet hele tiden er i bevægelse ender det nogle gange der, hvor det ikke er så hensigtsmæssigt som for eksempel i sejlrenden i Bøgestrømmen mellem Sjælland og Møn, nærmere betegnet mellem Jungshoved og den lille ø Nyord ved Møn. Det bliver der nu rådet bod på, ved en enkel løsning som Vordingborg kommune, Søfartsstyrelsen og Kystdirektoratet har indgået aftale om. 

I stedet for at kæmpe imod naturen og bruge mange penge på at oprense sejlrenden til de 2,3 meter, som er aftalen i Bøgestrømmen, flyttes bøjerne til sejlrenden ganske enkelt derhen, hvor naturen selv har skabt den dybeste dybde i farvandet.

-  Det har stor betydning for lystbådehavnene langs hele strækningen fra Bøgestrøm i øst til Storstrøm i vest, at få åbnet op for de mange sejlende turister, med en så enkel løsning, som den vi nu sætter i værk. Jeg er glad for, at vi fik landet en konstruktiv og økonomisk god aftale, siger havnechef i Vordingborg Havn, Jesper Kraft Andersen.

Staten har ansvaret for at holde 2,3 meters dybde i sejlrenden gennem den naturskønne og populære Bøgestrøm, hvor hundredvis af lystsejlere hver sommer sætter kurs på vej til eller fra Stege, Kalvehave eller hele vejen til Smålandsfarvandet. Ved at flytte bøjerne og dermed sejlrenden derhen hvor det naturlige løb ligger nu, spares en del af oprensningen. Lidt skal der dog stadig rensens op, og Kystdirektoratet har indgået en aftale med Vordingborg Havn om fordeling af opgaven.

- Jeg er rigtig godt tilfreds med, at vi med en enkel løsning både kommer lystsejlerne, naturen og økonomien i møde. Aftalen er et godt eksempel på en win-win løsning, hvor vi slår flere fluer med et smæk, udtalerafdelingschef i Kystdirektoratet, Hans Erik Cutoi-Toft.

Søfartsstyrelsen flytter bøjerne i uge 22, hvor oprensningen også vil begynde.

Yderligere oplysninger:

Afdelingschef Hans Erik Cutoi-Toft, Kystdirektoratet, tlf.: 25 41 97 61, e-mail: het@kyst.dk

Havnechef i Vordingborg Havn, Jesper Kraft Andersen, tlf.: 55362523, e-mail: jkan@vordingborg.dk

Se havne i området 

Læs om Smålandsfarvandet og Sejleroplevelser i området syd for Sjælland

  • Dansk
  • Deutch
  • English