Book en gæsteplads til sommerens begivenheder

I flere havne kan du booke en gæsteplads online

Sejlere kan booke og betale en plads online i flere lystbådehavne over hele landet.

En undersøgelse gennemført af VisitDenmark om lystsejlernes tilfredshed i 2017 vidnede om, at 24 pct. af danske lystsejlere i høj grad fremadrettet kunne tænke sig at benytte sig af muligheden for at booke en gæsteplads.  

Ifølge flere lystsejlere er booking løsningen, hvis der er gangbesværede om bord, for en pæleplads eller en plads tæt på kajen, giver bedre mulighed for at komme på land. 

For andre lystsejlere handler booking om at være sikre på at ligge side om side med sine venner. Det mærker de havne, som eksempelvis Ballen Havn på Samsø i den periode, hvor Samsø Festivalen finder sted.

Alle er velkomne
Husk, at hovedparten af havnepladser bliver benyttet på almindelig vis. Så selvom en havn er booking havn betyder det ikke, at du nødvendigvis skal booke en plads før anløb. Og selvom bookingsystemet viser alt optaget, betyder det ikke, at alle pladser i havnen er optagede. Vi byder velkommen i havnene - der er altid plads til en båd mere. Booking er til dem, der vil være sikre på at anløbe en bestemt bådplads.

Sådan foregår en booking
Du kan tilgå bookingsystemet via hjemmesiden Marinabooking.dk, eller via Havneguide.dk under menupunktet på forsiden "Book en Gæsteplads"

Her kan du reserverer du en bådplads i en given periode og du kan vælge en plads ud fra et kort, der fremkommer undervejs over havnebassinet.

Det er nemt at booke. Først vælger du tidspunkt for ankomst og afrejse, herefter vælger du en plads og endelig er der et betalingsmodul. 

Kvitteringen for købet sendes til dig på en mail, der samtidig bliver sendt til havnefogeden. heraf fremgår bådtypen og navnet på båden, så man behøver ikke at henvende sig på havnekontoret. 

Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis

Her kan du læse mere om Marinabooking

  • Dansk
  • Deutch
  • English