Krabbefestival i Lemvig

Krabber for enhver smag og pengepung til årets Krabbefestival i Lemvig 
 
Grillede krabber, krabbesalat eller krabbe-frikadeller? Smag dig frem til din favorit ved Krabbefestival på Lemvig Havn fredag den 14. og lørdag den 15. september 2018. Festivalen finder sted for anden gang, og ligesom i 2017 er der i år også musik, workhops, konkurrencer, hygge og aktiviteter for både børn og voksne på programmet.
 
Krabber og lokale lækkerier på menuen
Den traditionelle kogte krabbeklo med godt brød og hvidløgsmayo passer til mange lejligheder, men krabber kan nydes og tilberedes på mange andre måder. Derfor er der forskellige krabbe-retter på menuen i løbet af festivalen: til åbningsfrokosten, i streetfood-teltet og til kokken Jesper Krabbes i alt fire grill-timer på Mathildes Kaj. Her får 16 deltagere ad gangen en særlig oplevelse med det velsmagende skaldyr. Billetter á 150 kr. kan købes forud på Facebook, på www.krabbefestival.dk samt hos Bjarnes Fisk og Lemvig Bowling – Fest og Eventcenter.
 
Krabben får selskab af andre smagfulde spiser og dejlige drikke, der lige som sidste år kan opleves i et stort telt centralt på Lemvig Havn med både salg og smagsprøver. Der er også et hjørne med geofood, som er fødevarer, der har et særligt tilhørsforhold til egnen og Geopark Vestjylland (se fakta nederst).
 
Streetfood-telt og krabbekroner som også kan bruge i byens butikker
En af nyskabelserne i år er Streetfood-teltet hvor lokale spisesteder tilbereder lette retter og snacks, både med og uden krabber, som kan nydes ved et langbord. Levende musik i teltet giver den helt rette festivalstemning.
 
- Vi vil gerne, at Krabbefestivalen byder på oplevelser og måltider for enhver smag og enhver pengepung, og med Streetfood-teltet får vi netop en stor variation i retter og serveringer. De mindre serveringer i streetfood-teltet, gør det også muligt at smage flere forskellige retter, for dem der gerne vil det, siger turistchef Kristian Hansen. 
 
En anden ny ting er, at man på festivalen kan købe krabbe-kroner, som man skal betale med i blandt andet Streetfood-teltet. En krabbe-krone svarer til 20 kr., og mønterne kan selvfølgelig også bruges til at betale med andre steder på festivalen. Flere af byens butikker vil være ”krabbe-butikker” under festivalen med særligt gode festival-tilbud som kan erhverves for et antal krabbe-kroner. 
 
Åbning med frokost og festtale
En festlig krabbe-åbningsfrokost kl. 11.00 – 13.30 fredag den 14. september lægger op til den officielle åbning af festivalen. Richard Ragnwald underholder, mens gæsterne nyder de velanrettede tallerkener med krabber, lokale fisk og fødevarer samt kaffe og kage. En enkelt genstand er også med i prisen på 150,00 kr. Der er plads til 200 gæster.
 
Borgmester Eriks Flyvholm holder åbningstale kl.. 14, men allerede kl. 11.00 åbner GeoPark og standteltet på havnen med masser af smagsprøver på lokale og andre lækkerier.
 
Havn og handel med i det hele
- Programmet i år viser, at Krabbefestivalen udvikler sig som Lemvigs årligt tilbagevendende fødevarefestival. Det bliver mindst lige så forrygende som sidste års festival. Havnegade lukkes for trafik og omdannes til strand- og loungeområde med drinksbarer, biludstilling og krabbekasse-stabling. Kirketorvet er eventområde, hvor der lørdag er tumletid i bObles og ansigtsmaling for de mindste, mens de voksne tilbydes 10 minutters massage, siger handels og –eventchef Michael Vendelbo.
 
Fakta
En styregruppe med repræsentanter for det lokale erhvervs- og handelsliv, Turistforeningen, Geopark Vestjylland og Lemvig Kommune planlægger i fællesskab Krabbefestivalen.
 
Krabbestivalen i 2017 bød på over 20 aktører på havnen og et sted mellem 8000 og 10.000 besøgende. 
 
Følg Krabbefestivalen på: 
 
Geopark Vestjylland dækker et område, der omfatter Lemvig, Struer og Holstebro kommuner, en del af Nordsøen og den vestlige del af Limfjorden. En geopark er et område, der rummer en særlig geologisk arv med tilknyttede naturværdier, en rig kulturhistorie og som bidrager til udvikling af området. 
 
Yderligere oplysninger
Kristian Hansen, turistchef, 2497 1744
 
  • Dansk
  • Deutch
  • English