Lys i vandet til vinterbadere i Køge

Køge Marina løste et praktisk problem ved hjælp af belysning i havnebassinet. Vandet er i de mørke perioder på dagen oplyst nedefra, til glæde for badegæsterne. Omkring havnens nye sauna og omklædning er der mørkt og glat i vintermånederne, hvilket kan gøre det til en usikker øvelse for badegæsterne at bevæge sig fra varmen og ned ad stigen i det kulsorte vand.

Havnemester Kenneth Højlund Jensen besluttede at belyse vandet nedefra med en kreativ løsning, der giver et blå-lilla lys og skaber en næsten caribisk stemning. Med belysning fra Tech Marine Shop er området foran saunaen vendt til en attraktion – ikke kun for brugerne af saunaen og havnebadet, men også for nysgerrige borgere og havnegæster. Det er såkaldt Bluefin LED-lamper, der lyser et område i vandet på 5 m2 op. Lyset er behageligt, men alligevel så kraftigt, at det tiltrækker fisk, som tydeligt kan ses tørskoet fra broen.

Kenneth blev inspireret til løsningen i USA, hvor det er almindeligt at benytte i havnelaguner og marinaer, fordi det bl.a. skaber en ”caribisk” stemning. I Køge overvejer man nu, om der er flere steder på havnen, som kunne få gavn af belysningen, fortæller Kenneth Højlund Jensen.

 

Den Grønne Lagune hedder den nye sauna og omklædning ved Havnebadet i Køge, der holdt officiel åbningsdag den 12. oktober i år og er et besøg værd i sig selv. Saunaen åbner kl. 6. om morgenen og lukker igen kl. 19 om aftenen. 

Du kan købe adgangskort i automaten ved havnekortet, det koster 650 kr. Havnekontoret har åben kl. 7:30 - 13:00 på hverdage. Adgangskortet er personligt og refunderes ikke.

Inden du bruger saunen, skal ordensreglementet læses, det finder du i vindfanget ved havnekontoret og i opslagsskabet ved omklædningen. 

Åbningstider
Sauna og omklædning er åben alle dage kl. 6.00 - 19.00 (ovnen slukker kl. 18:45).

OBS! Saunaen er lukket kl. 10:30 - 11.10 på hverdage pga. rengøring.

Her kan du læse mere om marinaens faciliteter, aktiviteter og spisesteder.

På gensyn i Køge Marina.

 Foto: ttfilm

  • Dansk
  • Deutch
  • English