Otte havne i Mariager Fjord går sammen i nyt initiativ

Mariager Fjord - Høllet Bådebro

Otte havne i Mariager Fjord er gået sammen om at invitere flere sejlere ind fjorden:

Køb en "Mariager Fjordbillet" med samlerabat på overnatninger

”Vi har oplevet stigende interesse for Mariager Fjord blandt gæstesejlerne, men det sker ofte, at de sejler forbi fjorden. Derfor tog vi initiativ til at få dem til at lægge kursen om og besøge os i Mariager Fjord, som vi synes er Danmarks smukkeste,” siger Jens Nørgaard, formand for Hadsund Lystbådehavn og initiativtager til projektet. ”Vi var otte havne, der gik til turistbureauet og kommunen for at samle støtte til markedsføring overfor lystsejlerne, som vi synes går glip af en oplevelse i Mariager Fjord," siger Jens Nørgaard.

De otte havne er Hadsund Baadelaug, Hadsund Sejlklub, Vive Sejlklub, Kongsdal Baadelaug, Mariager Sejlklub, Høllet Baadlaug, Hobro Fiskeri og Baadlaug og Hobro Sejlklub.  

Køb en Mariager Fjordbillet
Initiativet for at byde flere sejlere velkommen i Mariager Fjord er en "Fjordbilletten" eller et ”klippekort”, hvor du kan betale for tre, fire eller fem overnatninger. Priserne er særdeles attraktive, idet du med en Fjordbillet kun skal betale 375 kr. for tre overnatninger og 500 kr. for fire.

”Ønsker du en ekstra  overnatning, og det gør du jo naturligvis, er den gratis. I prisen er inkl. strøm, vand og bad og fri adgang til klubhusene og deres faciliteter,” siger Jens Nørgaard.

Markedsføringen af Mariager Fjordbilletten sker i samarbejde med VisitMariagerfjord, der sælger billetten på turistbureauets hjemmeside. Køb Fjordbilletten her

En perlerække af hyggelige havne
Havnene i Mariager Fjord varierer i størrelse og stemning – her venter store oplevelser for alle sejlere. Besøg den lille bådebro ”Høllet” i skovbrynet, eller nyd en ægte maritim stemning i de små fiskerihavne. De store havne undervejs fra indsejling til bund er Hadsund, Mariager og Hobro længst inde. Mariager Lystbådehavn er nem at få øje på undervejs med den historiske havnekran, der står flot og nyrenoveret, som mindesmærke fra dengang Mariager var en driftig havneby. 

”Essensen er at gå sammen og lave fælles markedsføring af både sejleroplevelser, men også andre turistelementer, sådan at der kommer mere liv i fjorden som helhed,” siger Henrik Nygaard, formand for Mariager Sejlklub.

Gode havnefaciltieter
Flere havne har forbedret havnefaciliteterne for at tage imod flere gæstesejlere. Mellem Hadsund og Mariager ligger én af de mindre havne, Kongsdal Bådelaug. Kongsdal har 100 pladser og har for nylig slået nye agterfortøjningspæle i hele havnen. I bunden af fjorden ligger Hobro Både- og Fiskerihavn, hvor man har renoveret klubhuset med et nyt sejlerkøkken. ”Vi har ikke mange gæstesejlere, men der er mange kendte ansigter imellem, dem der kommer. De er her, fordi vi er en lille hyggelig havn og en autentisk stemning med fiskeskure og fiskeri,” siger Leif Røgild, der er formand og havnefoged for Hobro Både- og Fiskerihavn. Han fortæller desuden, at havnen netop har udskiftet de gamle træbroer med flydebroer.

Hvordan fungerer Mariager Fjordbiletten?
Når du har købt billetten online, modtager du en bookingbekræftelse med et unikt bookingnummer. Det booking nummer skal du have med, når du kommer frem til den/de ønskede havne. Det eneste du skal gøre, når du kommer frem til en havn er, at gå på havnekontoret og få en blanket, der er lavet til lejligheden, som du udfylder med bl.a. bookingnummeret og afleverer den igen. 

Ikke alle havnene har et havnekontor, men så er der et tilsvarende system - fx en postkasse, hvori du kan aflevere sedlen med dit bookingnummer.

Når du kommer til næste havn, gentager du proceduren med at aflevere dit unikke bookingnummer på en ny seddel.

Sejlads på Mariager Fjord 
Mariager Fjord er Danmarks længste fjord (45 km) og sejlturen er på 22 sømil fra indsejling til bund. Der gælder nogle særlige forhold for sejlads, især i indsejlingen.
Her kan du læse mere om sejlads på Mariager Fjord (se nederst på siden)

For at læse om de enkelte havnes faciliteter, priser, oplevelser m.m. kan I bruge søgefeltet her på Havneguide.dk

  • Dansk
  • Deutch
  • English