Sommer ved den danske riviera

Sundtoldsmarkedet Helsingør 18. august

Sommer ved Den Danske Riviera

Der er masser af aktiviteter og seværdigheder ved lystbådehavnene i Nordsjælland hen over sommeren, hvis du tilfældigvis skulle lægge vejen forbi og gerne vil have en på opleveren.

Her er gode sejleroplevelser, aktiviteter for børn, skønne sandstrande, gode spisesteder, naturoplevelser og mange maritime aktiviteter i Nordsjælland. 

Herunder kan du læse et udsnit af forskellige arrangementer og aktiviteter. Du kan også klikke dig ind på sejleruniverset Nordsjælland Den Danske Riviera her på Havneguide.dk – hvis du eksempelvis gerne vil kombinere et visit i havnen med en udflugt lidt ind i sommerlandet.

Bemærk links til bookning af gæstepladser i de havne, som er med i MarinaBooking. På den måde kan du allerede nu sikre dig en god plads til båden og lade aktiviteterne være i fokus.

HUNDESTED HAVN

Havhingsten i havnen
Se den 90 fods store vikingeskib Havhingsten i Hundested Havn den 8. juli. 

Sandskulpturfestival i Hundested, 10. maj - 21. september
Succesen fortsætter for 7. år i træk på den Internationale Sandskulptur Festival i Hundested. Oplev en ganske særlig kulturattraktion på den driftige havn, hvor internationale sandskulptører, heriblandt flere verdensmestre, tolker historier fra ”verdens lykkeligste land”.  Se faciliteter og informationer om Hundested Havn her eller book en gæsteplads i havnen på MarinaBooking

Hundested Havnefest, 5. - 8. juli
Årets havnefest i Hundested starter altid om torsdagen med et kæmpe bankospil i "Kulmulen. Fredag kl. 16.00 åbner havnefesten for alvor; Tivoliland, mad og drikke, masser af aktiviteter. Årets havnefest byder også på musik fra bl.a. Tørfisk og Mors Drenge. Se hele programmet for havnefesten her.

Kryds Isefjorden, Hundested, 4. august
Er du klar til Sjællands kongeetape – svømning over Isefjorden?
I august 2018 åbner NextChallenge for, at du under sikre rammer kan krydse Sjællands kongeetape, Isefjorden – cirka seks kilometer fra Hundested til Rørvig Havn.
Svømmeturen vil være hovedbegivenheden under Rørvig Åbentvandsfestival. Se programmet her for NextChallenge

Hundested Motortræf, 31. august - 2. september
De karakteristiske dunkelyde og røgringe vil fylde luften over Hundested Havn, når et stort antal fartøjer samles til Hundested Motortræf. Det bliver det første af slagsen nogensinde, og arrangørerne har sørget for, at træffet bliver publikumsvenligt og attraktivt at deltage i for skippere, besætninger og motorentusiaster.

FREDERIKSVÆRK LYSTBÅDEHAVN

Sejltur med Frederikke på Danmarks største sø Arresø, 5. maj - 30. september
Hvis du ønsker at opleve en uberørt og enestående natur, så tag på en sejltur med turbåden M/S Frederikke på Arresø - Danmarks største sø med et areal på næsten 41 km2, som ligger i Nationalpark Kongernes Nordsjælland. Turen starter kl. 14.00 og varer 1 times tid. Turen starter fra Arresødalvej 103, 3300 Frederiksværk. Læs om turen her.

Find havnefaciliteter og information om Frederiksværk Lystbådehavn her, hvis du sejler dertil.

Arresø Rundt, 12. august 
Motionscykelløbet Arresø Rundt afvikles søndag d. 12. august med tre distancer på hhv. 113, 58 og 24 km. Nyt startsted: Krudtværksområdet, Syrevej, 3300 Frederiksværk. Tilmelding gennem hjemmesiden: www.arresoerundt.dk

Stålmand, motionsløb, 2. september
Halsnæs Kommune har indgået en samarbejdsaftale med DGI Nordsjælland om afviklingen af Frederiksværk Stålmand 2018. Ligesom i 2017 vil der både blive afviklet et børneløb og en mellemdistance (Stålsprinten) udover selve Stålmanden, der er en halv ironman. Tilmelding på www.dgi.dk/staalmand

Krudt, kugler og kanoner, juni, juli og august
Krudtværket ligger 2 km fra Frederiksværk Lystbådehavn, og hver søndag kl. 13.00 i hele juni, juli og august er der gratis rundvisninger for børn. Billetpris for voksne 60 kr.

På Krudtværket blev der fremstillet krudt til Danmarks hær og flåde i mere end 200 år. Et besøg på værket giver mulighed for at se de mange bygninger, hvor krudtproduktionen foregik, og der bliver mulighed for at se krudtmøllerne i funktion. 

Læs mere om gratis rundvisninger på Krudtværket her

GILLELEJE HAVN

Gilleleje Festival, 27. - 28. juli
Festivalen foregår i år ved Gilleleje Hallen på Bøgebakken. På plakaten er bl.a.: Carpark North, Infernal, Rasmus Bjerg mv. Læs programmet her.
Find faciliteter og oplevelser for Gilleleje Havn her

Sildens Dag, 4. august
Den første lørdag i august fejrer Gilleleje Rotary Sildens dag. På havnen kan man for kun kr. 50,- spise alle de ”sildemadder”, man orker, og herefter kan man skylle ned med kølig fadøl for en rimelig pris.

HORNBÆK HAVN

Hornbæk Havnefest, 27. - 29. juli
Hornbæk Havnefest bliver et brag af en fest i år, hvor alle sejl bliver sat med nogle af Danmarks mest populære bands på scenen: Michael Falch & Dét Band, Sebastian og Anne Dorte & Maria fra Tøsedrengene m/Band. 
Find flere information om Hornbæk Havn her

Uge 31 i Hornbæk, 30. juli – 5. august
Hornbæk uge 31 er en event, som er sprængfyldt med motion og sundhed på alle mulige måder for alle aldersgrupper. I hele uge 31 står Hornbæk i bevægelsens og livsglædens tegn, når eventen spreder sig ud over hele byen. Den er opkaldt efter Hornbæks postnummer 3100. 
Læs om Hornbæk Havn og oplevelser omkring havnen her

HELSINGØR

Hamlet Live, 1. Juni - 31. august
Som gæst på Kronborg kan du træde lige ind i Prins Hamlets hverdag, når hans familie og fjender flytter ind på slottet. Gæsterne kan opleve de berømte scener, hvor Hamlet grubler over at være eller ikke at være; i de omgivelser, Shakespeare havde tiltænkt, da han skrev verdens mest berømte drama. Læs mere om stykket her.
Er I sejlende til Hamlet Live, kan I læse om havnens faciliteter her.

Shakespeare festival, 1. august - 17. august
Shakespeare Festival 2018 på Kronborg Slot byder på spændende og meget forskellige oplevelser. I år vil scenen blive bygget oven på voldgraven, så Kronborg Slot bliver baggrunden for forestillingerne. I år er der tre forestillinger at opleve og et introkursus til Shakespeare. 
Her kan du læse mere om forestillingerne.

Fest på Kajen, 25. august
Oplev musik og fest på havnen ved Kulturværftet. Her kan du læse programmet.

Sundtoldsmarked, 18. august
Sundtoldsmarkedet fra Helsingørs storhedstid genopstår lørdag den 18. august, når mere end 150 aktører i historiske dragter skaber 1800-tals stemning på Havnepladsen i Helsingør. Der bliver oplevelser for alle sanser, når markedspladsen fra Sundtoldens dage genskabes. Læs om Sundtoldsmarkedet her.

  • Dansk
  • Deutch
  • English