Vestlige Limfjordshavne lokker

Stor fremgang i antallet af lystbåde hos de lokale havne i juni måned 2019. Faktisk går Thyborøn lystbådehavn, Lemvig Havn og Lemvig Marina alle frem med samlet hele 30 procent i forhold til juni 2018.

Ser man på hele sæsonen frem til nu, så går Thyborøn Lystbådehavn, Lemvig Havn og Lemvig Marina tilsammen frem med 8 procent.

”Det er med glæde, at vi oplever stor interesse for at bruge vores havne. Vi har investeret i gode faciliteter, smukke havne og spændende aktiviteter. Det giver afkast og havnene kan nu nydes af både vores lokale borgere og selvfølgelig vores gæster,” siger udvalgsformand, Steffen Damsgaard fra Teknik og Miljøudvalget fra Lemvig Kommune.

Allerede nu arbejdes hen imod at styrke synergierne yderligere mellem de tre havne. Blandt andet vil man kigge mere på fælles driftsfordele og øget fælles og koordineret markedsføring.

”Havnene er et gode for lokale borgere og samtidig et ”must see” sted, hvor alle vores gæster fra hoteller, feriehuse og campingpladser kommer i løbet af deres ophold her. Det er vigtigt, at der er aktiviteter og sker en masse. Derfor er lystbådesejlere ikke bare dejlige at få besøg af isoleret set – de giver samtidig en masse liv på havnene,” siger chef for kommunikation og turisme, Kristian Hansen, fra Lemvig Kommune.

Markedsføringskampagner til lystbådesejlere skal strikkes målrettet sammen. Og ofte er det en god idé, at netop flere havne går sammen.

”Sejlere besøger jo ikke bare en havn – de sejler rundt i et område. Og her kan den vestlige del af Limfjorden tilbyde helt unikke havne, som Thyborøn havn, Lemvig Marina, Lemvig Havn, men også Handbjerg Marina og Struer Havn kunne eksempelvis være spændende at lave markedsføringssamarbejder med,” siger Kristian Hansen.

Hovedparten af sejlerne kommer fra Danmark. Derpå indtager tyskerne mange af pladserne ved kajen. Den tredje gruppe af sejlere er fra Norge, Sverige og Holland.

Fakta

Fremgang for de tre havne i juni måned:
30 procent

Samlet fremgang april-maj-juni:
8 procent

For yderligere information, kontakt:

Kristian Hansen
Chef for kommunikation og turisme
Telefon: 2497 1744

  • Dansk
  • Deutch
  • English