Yderligere åbning af grænserne fra 27. juni 2020

Grænserne åbnes yderligere for udenlandske turister 
Lørdag den 27. juni 2020 åbnes grænserne yderligere op for udenlandske turister fra en række lande, klassificeret som ”åbne”.
Alle (bortset fra personer bosat i grænselande) skal fortsat vise dokumentation for overnatning på min. 6 nætter i Danmark, for at kunne rejse ind i landet.

For mere information om de nye regler, kan I følge med på Politiets hjemmeside. Her kan I se, hvilke lande, der er "åbne" og hvilke lande, der er grænselande. Informationerne opdateres ugentligt. 

Det nye er, at de nuværende indrejserestriktioner erstattes af en model for åbning for EU- og Schengenområdet samt UK baseret på objektive kriterier, som tager udgangspunkt i den sundhedsmæssige situation i de pågældende lande og bygger på et forsigtighedsprincip. Der er forud herfor fastlagt en liste over åbne- og karantænelande.

Hvem er grænselande?
Personer med bopæl i Slesvig-Holsten eller Skåne, Halland eller Blekinge kan fra lørdag den 27. juni indrejse i Danmark alene ved at dokumentere bopæl. Dog med den note, at hvis regionen ikke opfylder incidenskriteriet, vil der gælde et krav om fremvisning af negativ test foretaget senest 72 timer før indrejse. Reglerne for dokumentation finder I beskrevet på Politiets hjemmeside - download regler for dokumentation her. 

For personer med bopæl i "åbne" lande (de gule lande)
Udenlandse sejlere må gerne holde ferie i Danmark på deres egen båd eller på en lejet båd, såfremt der fremvises dokumentation for ophold på minimum seks nætter i en lystbådehavn. De seks nætter behøver ikke at være i den samme havn.

For sejlere findes der på havneguide.dk en officiel formular under punktet, "Documentation for 6 nights". 

Sikkerhedsventil hvis situationen ændrer sig
Der etableres en sikkerhedsventil for helt særlige situationer, som modellen ikke tager hensyn til, hvor smitten stiger hurtigt i en region eller et land, eller hvor Statens Serum Institut vurderer, at oplysninger eller andet data ikke vurderes at være retvisende. I det tilfælde vil indrejse af turister fra regionen eller landet kunne helt forbydes, og listen over anerkendelsesværdige formål vil kunne indsnævres, ligesom rejsevejledningen vil kunne gå i ”rød”, dvs. alle rejser frarådes.

NYTTIGE LINKS
Politiets hjemmeside om Covid-19 og information om nye indrejseregler til Danmark
Havneguide.dk - dokumentation for 6 nætter

  • Dansk
  • Deutch
  • English