SydkystDanmark

Loading...
  Eksempler på oplevelser
   Dykning ved Møns Klint og Klintholm Fyr Møns Klint er en af de mest imponerende steder du kan naturdykke i Danmark, men det kræver at man er en erfaren dykker.
  Du kan opleve de dramatiske kridtformationer og det er en helt særlig oplevelse at se den høje klint ude fra vandet. Fra Klintholm Havn og til foden af Møns Klint, kan man opleve rev, kridtformationer og et varieret plante- og dyreliv. Derudover er kridtbunden fyldt med forsteninger. Man kan ved Store Klint opleve undervandsgrotter og man kan flere steder finde rev på mere end 2 meter. Læs mere om andre spændende oplevelser i vandet på www.blåeventyr.dk   
  Vandoplevelser og Strande Se på kort
   Højerup Gamle Kirke Højerup Kirke Sagnet lyder at kirken blev bygget af en skipper i havsnød, der lovede at opføre et kapel, hvis han blev frelst.

  Kirken ligger på den 30 m høje klint. Den blev indviet 1357, men havet undergravede klinten, og i 1928 styrtede koret i havet. Resten af kirken er sikret ved undermuring. Siden kirken blev bygget omkring år 1250 havde klintekanten nærmet sig ubarmhjerteligt. Ifølge lokale sagn rykkede kirken hver julenat et hanefjed ind i land, men det var altså ikke nok til at redde den.
  I 1600-tallet var klinten begyndt at gnave sig ind på kirkegården med det makabre resultat at kisteender og skeletter stak ud af klinten. I 1910 opgav man at bruge kirken, med der skulle gå endnu 18 år inden skæbnen indhentede bygningen.

  Den 16. marts 1928 klokken fem om morgenen skete der et klinteskred ved Højerup. Det er sket både før og siden, men dette klinteskred var specielt, fordi det tog koret fra Højerup gl. Kirke med i faldet.

  Den delvist nedstyrtede kirke blev hurtigt et tilløbsstykke. I løbet af tre dage besøgte omkring 40.000 mennesker Højerup. Alle var fascinerede af det dramatiske syn af en overrevet kirke og de sørgelige rester af kor, alter, gravsten, kister og skeletter ned på stranden. Ret hurtigt efter styrtet blev det besluttet at sikre kirken mod yderligere nedstyrtning. I dag knejser kirken stolt på den yderste klintekant, og det forsvundne kor er blevet erstattet af en udsigtsterrasse, der giver et fantastisk udsyn over klint og hav. Kirken er bygget i romansk stil i år 1250.

  Ønsker man at besøge kirker uden for åbningstiden, skal der rettes hendvendelse til Bo Henriksen på 2830 1016 Udover de nævnte åbningstider holder kirken åbent efter aftale. Der skal betales parkeringsafgift på kr. 40.- på parkeringspladsen ved kirken. Denne afgift går til at holde mindelunden og omkring liggende arealer
  Kultur og historie Se på kort
   Søfronten Lystbådehavn Søfronten Lystbådehavn er beliggende i skønne Karrebæksminde ved Susåens udmunding i Smålandshavet. Havnen har 87 både pladser og man kan nyde udsigten ud mod Smålandshavet samt  det skønne kig ind mod Græshoppebroen og Karrebæksminde.  HavnefaciliteterLystbådehavnen har strøm og vand på alle broer. Der kan tankes diesel  ved servicebroen ud for havnehuset. I havnehuset forefindes der bad og toiletter, også til handicappede og til familier. Derudover er der vaskemaskine og tørretumbler.Ved pladsreservation til din båd kan der både ringes og sendes sms til havnefogeden på 40194736 eller på e-mail: havnekontoret@soefronten.dk Havne i SydkystDanmark Se på kort