SydkystDanmark har noget helt særligt at byde påFoto: Tage Klee

SydkystDanmark har noget helt særligt at byde på, når det gælder sejlervand, sejlermiljø og ikke mindst, sejloplevelser. 

SydkystDanmark byder på Danmarks længste kystlinje med masser af oplevelser på, i og ved vandet. Her sejler du lige ind i fortællinger fra Danmarkshistorien i noget af Danmarks smukkeste farvand, hvor der er korte afstande mellem destinationens havne. 

Her venter masser af spændende oplevelser lige rundt om hjørnet, når du først har lagt til kaj. På den lange kystlinje finder du en masse hyggelige og unikke havne, der alle er fyldt med charme og atmosfære. 

Når du besøger havnene i SydkystDanmark kan du være sikker på, at der aldrig er særlig langt til en god oplevelse. SydkystDanmark har nemlig noget for enhver smag, og her er oplevelser til alle aldre. 

Uanset om du ønsker aktive oplevelser i naturen med vandring, cykling eller til vands, hvor du i sandhed kan komme ud på Blå Eventyr. Eller om du hellere vil tages tilbage i tiden på nogle af de spændende museer eller besøge de mange særlige spisesteder, der ligger i eller tæt ved havnene. 

Her er mange gode familievenlige attraktioner, hvor I kan være sammen som familie og få en masse gode oplevelser. 

På turen rundt i SydkystDanmark kan du opleve store naturoplevelser ved de to imponerende klinter, og du kan komme højt til vejrs i det 45 meter høje Skovtårn, der giver et vidunderligt view over hele Sydsjælland. 

Når mørket falder på, er det værd at huske at kigge op mod himmelen, hvor du på Møn og Nyord kan opleve den helt fantastiske stjernehimmel i Nordens første certificerede Dark Sky park. Besøger du de mønske havne, så sejler du direkte ind i UNESCOS Biosfære område. 

Velkommen til Sejleruniverset SydkystDanmark - her begynder historierne! 

TILBAGE TIL KORTET

Læs om rabatter i SydkystDanmark igennem hæftet FunPass her

Foto: Tage KleeVandoplevelser og Strande

I SydkystDanmark venter jer mange spændende blå eventyr, over, under og på vandet. Her er gode snorkelstier, dykkersteder og rig mulighed for at prøve kajak og Stand up Paddling.

Læs mere

Eksempler på oplevelser
 Fodsporet - Vandre- og cykelsti Fodsporet er en smuk natursti anlagt på den nedlagte jernbanestrækning mellem Slagelse-Næstved og Dalmose-Skælskør.   Fodsporet starter ved I Næstved ved Herlufsholm Idrætscenter. Her tager den 2,5 meter brede asfalterede sti jer med gennem de smukke afvekslende sydvestsjællandske landskaber.  Undervejs kan man både slå sig ned og lave bål på nogle af Fodsporets lejrpladser, sove i shelters eller gøre brug af sporets naturlegepladser, der både kan bruges til leg eller udendørs træning.  Stien kan ruges af alle, lige fra cykelister, løbere, hundeluftere til rulleskøjteløbere.  Desuden findes der to ridespor mellem Tjæreby-Dalmose og Hyllinge-Fodby.    Aktiv i naturen Se på kort
 Kalbyrisskoven Kalbyrisskoven ejes af Herlufsholm Skole og Gods og findes i den østlige del af Næstved.  Skoven er en flot åben løvskov og er særdeles varieret. Man kan finde mange af de hjemmehørende løvtræsarter i en alders- og artsmæssig afvekselnde blandskov, der er ret usædvanlig.  I skoven finder man både asfalterede cykelstier og almindelig skovsti.   En del af skoven er afspærret, da det bruges til øvelsesområde for hjemmeværnet.  Man må færdes i skoven fra kl. 06.00 til solnedgang. Naturoplevelser Se på kort
 Ulvshale Strand Smuk og bred børnevenlig sandstrand Dejlig sandstrand med Blå Flag strand. Det sikrer at vandkvaliteten er dobbelttjekket, sikkerhedsudstyret er i orden, der er adgang for kørestolsbrugere til stranden, der er handicaptoilet, toilet og indkøbsmuligheder. Derudover afholdes en del aktiviteter i forbindelse med "blå flag", fx guidede vandringer, workshops, vandlege m.m. Aktiviteter og nyheder kan læses på informationstavlen ved stranden. Kysten ved Ulvshale er lavvandet og dermed meget børnevenlig.   Se på kort