SydkystDanmark har noget helt særligt at byde påFoto: Tage Klee

SydkystDanmark har noget helt særligt at byde på, når det gælder sejlervand, sejlermiljø og ikke mindst, sejloplevelser. 

SydkystDanmark byder på Danmarks længste kystlinje med masser af oplevelser på, i og ved vandet. Her sejler du lige ind i fortællinger fra Danmarkshistorien i noget af Danmarks smukkeste farvand, hvor der er korte afstande mellem destinationens havne. 

Her venter masser af spændende oplevelser lige rundt om hjørnet, når du først har lagt til kaj. På den lange kystlinje finder du en masse hyggelige og unikke havne, der alle er fyldt med charme og atmosfære. 

Når du besøger havnene i SydkystDanmark kan du være sikker på, at der aldrig er særlig langt til en god oplevelse. SydkystDanmark har nemlig noget for enhver smag, og her er oplevelser til alle aldre. 

Uanset om du ønsker aktive oplevelser i naturen med vandring, cykling eller til vands, hvor du i sandhed kan komme ud på Blå Eventyr. Eller om du hellere vil tages tilbage i tiden på nogle af de spændende museer eller besøge de mange særlige spisesteder, der ligger i eller tæt ved havnene. 

Her er mange gode familievenlige attraktioner, hvor I kan være sammen som familie og få en masse gode oplevelser. 

På turen rundt i SydkystDanmark kan du opleve store naturoplevelser ved de to imponerende klinter, og du kan komme højt til vejrs i det 45 meter høje Skovtårn, der giver et vidunderligt view over hele Sydsjælland. 

Når mørket falder på, er det værd at huske at kigge op mod himmelen, hvor du på Møn og Nyord kan opleve den helt fantastiske stjernehimmel i Nordens første certificerede Dark Sky park. Besøger du de mønske havne, så sejler du direkte ind i UNESCOS Biosfære område. 

Velkommen til Sejleruniverset SydkystDanmark - her begynder historierne! 

TILBAGE TIL KORTET

Læs om rabatter i SydkystDanmark igennem hæftet FunPass her

Foto: Tage KleeVandoplevelser og Strande

I SydkystDanmark venter jer mange spændende blå eventyr, over, under og på vandet. Her er gode snorkelstier, dykkersteder og rig mulighed for at prøve kajak og Stand up Paddling.

Læs mere

Eksempler på oplevelser
 Hotel Kirstine, Restaurant Hotel Kirstine har en rigtig hyggelig og charmerende restaurant. Menukortet byder på klassisk dansk med et moderne tvist. Gode råvarer er i højsædet og her kan man være sikker på at det hele er hjemmelavet. I restauranten kan du komme forbi til en skøn frokost eller et dejligt aftenmåltid. Der tilbydes både a la carte kort og en måneds menu, der kan ses her (Se vores månedsmenuer & a la carte menu). I vinterperioden kan man nyde godt af pejsen i en af restaurantens hyggelige lokaler, og om sommeren kan man sidde ude på terrassen og nyde det gode vejr. På Hotel Kirstine leverer de også en søndagsbrunch lidt ud over det sædvanlige, og den er så populær at man skal huske at bestille bord i god tid hvis man vil være sikret en plads.   Spis godt Se på kort
 Danmarks Borgcenter Glæd dig til at opleve Danmarks største historiske kongeborg. I Vordingborg ligger Gåsetårnet, Danmarks bedst bevarede borgtårn, og et af Vordingborgs vigtigste vartegn. Tårnet blev bygget i 1360’erne som en del af Vordingborg Borg. Borgen var landets største kongeborg, og Gåsetårnet blot ét af borgens ni tårne. Den gyldne gås på toppen af tårnet blev sat derop for at gøre grin med det tyske hansaforbund. Hansaforbundet var dengang i krig med kong Valdemar Atterdag, og han drillede dem ved at påstå, at han var mere bange for en flok skræppende gæs end for det samlede tyske forbund. Nu har Gåsetårnet og Vordingborg Borg fået nyt liv med åbningen af Danmarks Borgcenter. Et topmoderne oplevelsescenter, der fortæller historien om middelalderens borge, konger og magt. Som besøgende på borgcentret får du en iPad-guide i hånden og kan derefter gå opdagelse blandt de gamle ruiner og i det nyopførte udstillingshus. Du kan blandt andet bruge iPad’en til at se, hvordan borgen så ud i 1300-tallet, mens du står midt mellem ruinerne. Ipad’en er nøglen til viden, spil og oplevelser. Er du til action, så prøv spillet Ghost Hunt, hvor du løber rundt på borgruinen og jagter de monstre og genfærd, som folk i middelalderen troede på og frygtede. Danmarks Borgcenter er både en oplevelse for voksne og børn, og der tilbydes et væld af aktiviteter, rundvisninger og foredrag. Og går man med en lille drøm om at blive ridder eller prinsesse, så kan man få indfriet sine drømme i Børnenes Borgcenter, også selvom man er blevet voksen. De mange arkæologiske fund fra borgen bliver udstillet i pavilloner på borgterrænet og i udstillingshuset. Det nye udstillingshus er en imponerende og stemningsfuld oplevelse, der påvirker alle sanser med soundtrack, projektioner og autentiske genstande fra middelalderen. Kultur og historie Se på kort
 Vinterferie i SydkystDanmark Vinteren kan være både kold og grå, men heldigvis rummer SydkystDanmark mange indendørsoplevelser, hvor vejret ikke betyder noget. Og skulle sneen ligge hvid og smuk, er der også mange muligheder for at komme ud og nyde den i naturen. Vinterferien begynder i SydkystDanmark - læs mere her  Se på kort