SydkystDanmark har noget helt særligt at byde påFoto: Tage Klee

SydkystDanmark har noget helt særligt at byde på, når det gælder sejlervand, sejlermiljø og ikke mindst, sejloplevelser. 

SydkystDanmark byder på Danmarks længste kystlinje med masser af oplevelser på, i og ved vandet. Her sejler du lige ind i fortællinger fra Danmarkshistorien i noget af Danmarks smukkeste farvand, hvor der er korte afstande mellem destinationens havne. 

Her venter masser af spændende oplevelser lige rundt om hjørnet, når du først har lagt til kaj. På den lange kystlinje finder du en masse hyggelige og unikke havne, der alle er fyldt med charme og atmosfære. 

Når du besøger havnene i SydkystDanmark kan du være sikker på, at der aldrig er særlig langt til en god oplevelse. SydkystDanmark har nemlig noget for enhver smag, og her er oplevelser til alle aldre. 

Uanset om du ønsker aktive oplevelser i naturen med vandring, cykling eller til vands, hvor du i sandhed kan komme ud på Blå Eventyr. Eller om du hellere vil tages tilbage i tiden på nogle af de spændende museer eller besøge de mange særlige spisesteder, der ligger i eller tæt ved havnene. 

Her er mange gode familievenlige attraktioner, hvor I kan være sammen som familie og få en masse gode oplevelser. 

På turen rundt i SydkystDanmark kan du opleve store naturoplevelser ved de to imponerende klinter, og du kan komme højt til vejrs i det 45 meter høje Skovtårn, der giver et vidunderligt view over hele Sydsjælland. 

Når mørket falder på, er det værd at huske at kigge op mod himmelen, hvor du på Møn og Nyord kan opleve den helt fantastiske stjernehimmel i Nordens første certificerede Dark Sky park. Besøger du de mønske havne, så sejler du direkte ind i UNESCOS Biosfære område. 

Velkommen til Sejleruniverset SydkystDanmark - her begynder historierne! 

TILBAGE TIL KORTET

Læs om rabatter i SydkystDanmark igennem hæftet FunPass her

Foto: Tage KleeVandoplevelser og Strande

I SydkystDanmark venter jer mange spændende blå eventyr, over, under og på vandet. Her er gode snorkelstier, dykkersteder og rig mulighed for at prøve kajak og Stand up Paddling.

Læs mere

Eksempler på oplevelser
 Nolds Havn Nolds havn er en lille hyggelig havn ved Næstved kanal, mellem Karrebæksminde fjord og Næstved Havn. Her er 70 pladser fordelt på havnekajen og to broer.  FaciliteterDer er strøm på broerne og adgang til toilet, inklusiv adgang til handikapvenlige toiletter.Badefaciliteter, vaskemaskine og tørretumbler kan anvendes mod betaling med poletter, der købes kontant på havnen. Her er adgang til et hyggeligt fælleshus med køkken og overdækket terrasse.  Skulle lysten være til en cykeltur så er der også mulighed for at låne en cykel. Ydermere er der både slæbested og bedding.  I kanalen kan man desuden følge med i skibstrafikken  til Næstved Industrihavn, der langsomt glider forbi i den nyudgravede kanal, her kommer skibe fra hele europa.                                                                                                                                                     Man kan også vælge at nyde udsigten til de mange aktiviteter i de omkringliggende kano/kajak klubber, ro-klubber, fiske klubber og foreninger. Havne i SydkystDanmark Se på kort
 Præstø Strand Præstø strand er en badestrand, som ligger placeret helt tæt ved Præstø by.

Her er borde/bænke, grillplads, badebro og handicaptoilet. Inderfjorden i Præstø Strand er godt beskyttet for vind og bølger, og det gør det til et godt sted at træne din teknik til dykning og snorkling. Desuden gør badebroen det nemt at komme i vandet med udstyr på
Vandoplevelser og Strande Se på kort
 Jungshoved Kirkehavn Jungshoved Kirkehavn består af en sydlig og nordlig havn 100 meter fra hinanden.  Havnen ligger i smukke omgivelser ved Stege bugt og Bøgestrøm. Havnen er i dag en lille privat forening for bosidende på Jungshoved eller med tilknytning til området. Det er ikke en havn der er let at komme til via vandet. Derfor opfordres det også til, at man tilgår havnen via bil eller cykel, hvis man ønsker at gå en tur i området.  Havnen ligger under Jungshoved Slotsbanke, hvor Jungshoved Slot var opført, og hvor Gøngehøvdingen huserede under Svenskekrigene. Slottet eksisterer ikke længere, men det er alligevel et rigtig fint sted at gå en tur, nyde naturen og en medbragt madpakke.  Der findes toilet ved den stråtækte graverbolig lige ved siden af Jungshoved Kirke.    Se på kort