SydkystDanmark har noget helt særligt at byde påFoto: Tage Klee

SydkystDanmark har noget helt særligt at byde på, når det gælder sejlervand, sejlermiljø og ikke mindst, sejloplevelser. 

SydkystDanmark byder på Danmarks længste kystlinje med masser af oplevelser på, i og ved vandet. Her sejler du lige ind i fortællinger fra Danmarkshistorien i noget af Danmarks smukkeste farvand, hvor der er korte afstande mellem destinationens havne. 

Her venter masser af spændende oplevelser lige rundt om hjørnet, når du først har lagt til kaj. På den lange kystlinje finder du en masse hyggelige og unikke havne, der alle er fyldt med charme og atmosfære. 

Når du besøger havnene i SydkystDanmark kan du være sikker på, at der aldrig er særlig langt til en god oplevelse. SydkystDanmark har nemlig noget for enhver smag, og her er oplevelser til alle aldre. 

Uanset om du ønsker aktive oplevelser i naturen med vandring, cykling eller til vands, hvor du i sandhed kan komme ud på Blå Eventyr. Eller om du hellere vil tages tilbage i tiden på nogle af de spændende museer eller besøge de mange særlige spisesteder, der ligger i eller tæt ved havnene. 

Her er mange gode familievenlige attraktioner, hvor I kan være sammen som familie og få en masse gode oplevelser. 

På turen rundt i SydkystDanmark kan du opleve store naturoplevelser ved de to imponerende klinter, og du kan komme højt til vejrs i det 45 meter høje Skovtårn, der giver et vidunderligt view over hele Sydsjælland. 

Når mørket falder på, er det værd at huske at kigge op mod himmelen, hvor du på Møn og Nyord kan opleve den helt fantastiske stjernehimmel i Nordens første certificerede Dark Sky park. Besøger du de mønske havne, så sejler du direkte ind i UNESCOS Biosfære område. 

Velkommen til Sejleruniverset SydkystDanmark - her begynder historierne! 

TILBAGE TIL KORTET

Læs om rabatter i SydkystDanmark igennem hæftet FunPass her

Foto: Tage KleeVandoplevelser og Strande

I SydkystDanmark venter jer mange spændende blå eventyr, over, under og på vandet. Her er gode snorkelstier, dykkersteder og rig mulighed for at prøve kajak og Stand up Paddling.

Læs mere

Eksempler på oplevelser
 Jul i SydkystDanmark Julen på Sydsjælland og Møn byder på alt fra hyggelige julemarkeder, sjove julemandsløb, spændende oplevelser i naturen og meget mere. Julestemningen begynder i SydkystDanmark Kultur og historie Se på kort
 Snorkling ved Roneklint fyr Ved Roneklint fyr finder du et meget familievenligt snorkelspot. Stedet er lavvandet og har en stor variation af arter. Svømmer du direkte vinkelret ud fra kysten oplever du skiftevis sandrevler, ålegræsenge og sten. Her kan du se småfisk som tangnåle, næbsnog, ålekvabber, ål og sandkutling. Snyd ikke dig selv for den lille udstilling i Roneklint Fyr, som er opført i 1808 i forbindelse med englandskrigene (1801-14).  Husk sikkerheden: Læs vinden og vandet, lær at svømme, gå aldrig alene i vandet og slip ikke hinanden af syne.   Her kan du møde sandkutling og næbsnog Sandkutlingen er en lille bundfisk. Den er meget almindelig ved Rone Klint, som er et vigtigt opvækstområde for en lang række fisk. På den helt lave sandbund finder du en masse sandfarvede fisk, nemlig sandkutlinger. Sandkutlinger bygger redder under en muslingeskaller for at være godt skjult for fugle. Her sætter de æg i hulens loft og lægger sig så til rette, for at passe på æggene. De laver specielle mønstre i sandet for at vise andre sandkutlinge at reden er optaget.
Næbsnogen er en fisk, som er særlig svær at finde. Den findes i hele farvandet syd for Sjælland, men meget få kender den. Den er lang, rund og tynd som snørebånd. Den snor sin finneløse hale rundt om tangen og står helt stille. Selvom du er helt tæt på er næbsnogen næsten umulig at få øje på, når den gemmer sig i snørebåndstang.
Vandoplevelser og Strande Se på kort
 Liselund Slotspark Dark Sky Stjernespot Fantastisk stjernespot i den romantiske have. Da slotsparken ligger inde i skoven, skal du ikke være bekymret over blæsevejr eller lysforurening. Husk at medbringe tæppet med for at lægge ned og kigge op i den uendelige nattehimmel. Selvom det er meget mørkt inde i Slotsparken og det kan være svært med at finde rundt uden pandelampen, er det alligevel anbefalet at du ikke bruger lys, hvis man vil kigge på stjerner. Det tager ca. 10 minutter for at få nattesyn, som man kan bruge til at finde vej i mørket.

Den tætpakkede stjernehimmel over Møn og Nyord er enestående. Derfor blev Møn og Nyord udnævnt som Nordens første Dark Sky Park og Community. I en Dark Sky Park er nattemørket beskyttet mod lokal lysforurening, så du har det bedste og klareste udsyn til stjernehimlen.
Naturoplevelser Se på kort