SydkystDanmark har noget helt særligt at byde på

Primære fanebladeFoto: Tage Klee

SydkystDanmark har noget helt særligt at byde på, når det gælder sejlervand, sejlermiljø og ikke mindst, sejloplevelser. 

SydkystDanmark byder på Danmarks længste kystlinje med masser af oplevelser på, i og ved vandet. Her sejler du lige ind i fortællinger fra Danmarkshistorien i noget af Danmarks smukkeste farvand, hvor der er korte afstande mellem destinationens havne. 

Her venter masser af spændende oplevelser lige rundt om hjørnet, når du først har lagt til kaj. På den lange kystlinje finder du en masse hyggelige og unikke havne, der alle er fyldt med charme og atmosfære. 

Når du besøger havnene i SydkystDanmark kan du være sikker på, at der aldrig er særlig langt til en god oplevelse. SydkystDanmark har nemlig noget for enhver smag, og her er oplevelser til alle aldre. 

Uanset om du ønsker aktive oplevelser i naturen med vandring, cykling eller til vands, hvor du i sandhed kan komme ud på Blå Eventyr. Eller om du hellere vil tages tilbage i tiden på nogle af de spændende museer eller besøge de mange særlige spisesteder, der ligger i eller tæt ved havnene. 

Her er mange gode familievenlige attraktioner, hvor I kan være sammen som familie og få en masse gode oplevelser. 

På turen rundt i SydkystDanmark kan du opleve store naturoplevelser ved de to imponerende klinter, og du kan komme højt til vejrs i det 45 meter høje Skovtårn, der giver et vidunderligt view over hele Sydsjælland. 

Når mørket falder på, er det værd at huske at kigge op mod himmelen, hvor du på Møn og Nyord kan opleve den helt fantastiske stjernehimmel i Nordens første certificerede Dark Sky park. Besøger du de mønske havne, så sejler du direkte ind i UNESCOS Biosfære område. 

Velkommen til Sejleruniverset SydkystDanmark - her begynder historierne! 

TILBAGE TIL KORTET

Læs om rabatter i SydkystDanmark igennem hæftet FunPass her

Foto: Tage KleeVandoplevelser og Strande

I SydkystDanmark venter jer mange spændende blå eventyr, over, under og på vandet. Her er gode snorkelstier, dykkersteder og rig mulighed for at prøve kajak og Stand up Paddling.

Læs mere

Eksempler på oplevelser
 Vordingborg Nordhavn Velkommen til Vordingborg Havn. Nordhavnen er kendt som borgcenter og for at have en af de flotteste indsejlinger mod byens vartegn, Gåsetårnet, der knejser over ruinen af Valdemar Atterdags Slot - en af Danmarks største middelalderborge. Fra Gåsetårnets top kan du nyde en fantastisk udsigt over by, land, vand. Besøg samtidig Sydsjællands Museum (på slots- ruinen), hvor du får indblik i byens spændende historie og andre udstillinger. Er du heldig, er der en arkæologisk udgravning med besøgsmulighed i gang på Slotsruinen. Hvert år i uge 28 er der Vordingborg festuge, med de største musiknavne i kongeriget. Alle koncerterne er gratis. Hele byen er giret op til festugen, der er boder overalt, det summer af liv. Når festugen slutter med et stort fyrværkeri, er havnen det bedste sted at være, for en stor oplevelse. Tag også en tur i byens grønne omgivelser. Du kan leje cykel via turistbureauet, der ligger ved Slotsruinen. Besøg sommerudstillingen på det gamle kystfort, Masnedøfortet - hvor du mødes af den smukkeste udsigt til den største af Danmarks "gamle" broer, Storstrømsbroen. Vordingborg Nordhavn er en smuk naturhavn renoveret i 2004 midt i byen med gå-afstand til centrum og byens seværdigheder. Både med dybgang på op til 2,1 m kan anløbe i bassinet mellem bro 2 og 3. Der er gode toilet- og bade- forhold, klubhus, restaurant og café. Se komplet liste over oplevelser, spisesteder og seværdigher nedenfor. Havne i SydkystDanmark Se på kort
 Næstved Kunstby Næstved Kunstby er et kunstprojekt i hele Næstved by som bliver skabt af internationale kunstnere som der sædvanligvis ikke ville komme forbi Næstved. Projektet er blandt andet etableret for at inspirerer de lokale unge og for at udsmykke nogle af de kedelige og glemte overflader i byen med både national og international kunst, især med fokus på graffiti-kulturen. Det største projekt i kunstbyen er de ca. 22 gavlmalerier der findes rundt om i byen, hvor internationale kunstnere som DAIM, TOAST, ARYZ, LOOMIT, LIMPO er nogle af de kunstnere som har udsmykket gavlene. Derudover findes der også en håndfuld retro busskure i Næstved og omegn som er udsmykket, her er det også kunstnere som LIMPO, CMP ONE m.fl. der står bag disse.. På hjemmesiden er det muligt at se mange af malerierne, inkl. information om kunstnere og hvor de forskellige udsmykninger er henne. Derudover kan man også læse mere om hele projektet.   I denne folder er det også muligt at se på et kort præcis hvor de enkelte gavlmalerier er i byen.  Kultur og historie Se på kort
 Naturguide Møn - en del af Dark Sky Når mørket sænker sig i det østmønske landskab forandres naturens scene, både for planter og dyr, og ikke mindst for mennesker. Ændringer i lyde, dufte, temperatur og lys skaber forandrede sanseindtryk for os mennesker og giver os en helt unik og intens oplevelse af at være tilstede i naturen. Hvornår har du sidst været dybt inde i naturens verden helt i mørke?  Kast dig ud i naturens uforudsigelighed med Naturguide Møn og mærk at du er i live. Få en oplevelse med hjem fra Møn som du aldrig glemmer!   Forbindelsen mellem menneske og natur var før i tiden en forudsætning for at vi kunne overleve. Mennesket oplevede sin omverden gennem sanserne på en helt anden intens og selvfølgelig måde end vi gør i dag. Mennesket duftede til fisken og smagte på bladet inden det blev spist, lyttede til lydene i skoven for at lokalisere dyr, spejdede i horisonten efter storme og eventuelle fjender eller venner på vej,  mærkede vandet i den kolde bæk eller varmen fra ilden på kinden. Mennesket så månens faser som et tegn på at begyndelse og slut ikke findes men at alt er i evig gentagelse og forbundet, også menneskets plads i den verden. Denne klare forbundethed til naturen, kloden, himmelrummet leder mange mennesker efter i dag. Alt er i dag blevet så bekvemt at det civiliserede moderne menneske ikke behøver at blive eksponeret for naturen. Men længslen efter at genopleve kontakten til naturen er netop det som får mange turister og nytilflyttere til at finde til Møn. For Møn har så rigeligt med vild natur, og stilhed, og kysthorisonter, og lysende mælkevej i nattemørke, og spiselige strandurter, og majestætiske havørne i luften. Møn og Nyord Dark Sky Park mørket kan opleves i tryghed sammen med med Naturguide Møn, der er uddannet Dark Sky Guide. Naturoplevelser Se på kort