Vandoplevelser og strandeTag på Blå Eventyr i SydkystDanmark

Er du vild med at opleve verden under vandet, så er der rigelig med oplevelser at tage af. Der findes flere gode snorkelstier og dykkersteder i området. Her kan der både opleves skibsvrag eller bopladser fra jægerstenalderen. Ved Møns Klint kan du opleve den helt særlige verden, der folder sig ud tæt ved klinten.  

Vil du hellere opholde dig oven på vandet, så er der masser af muligheder for surfing, kite-surfing, SUP, kano og kajaksejlads. Især i området omkring Farøbroerne er der helt eminent at surfe og det er et populært sted blandt kitesurfere. Er du mere til en kajaktur, er Præstø Fjord et skønt sted at tage ud. 

Tag ud i det blå og lad vandoplevelserne folde sig ud.

Læs mere om vandoplevelserne og de mange strande her

Læs mere om Blå Eventyr her

Foto: Per Rasmussen

Vandoplevelser og Strande


I SydkystDanmark venter jer mange spændende blå eventyr, over, under og på vandet. Her er gode snorkelstier, dykkersteder og rig mulighed for at prøve kajak og Stand up Paddling.

hello
Eksempler på oplevelser
 Liselund Slotspark Dark Sky Stjernespot Fantastisk stjernespot i den romantiske have. Da slotsparken ligger inde i skoven, skal du ikke være bekymret over blæsevejr eller lysforurening. Husk at medbringe tæppet med for at lægge ned og kigge op i den uendelige nattehimmel. Selvom det er meget mørkt inde i Slotsparken og det kan være svært med at finde rundt uden pandelampen, er det alligevel anbefalet at du ikke bruger lys, hvis man vil kigge på stjerner. Det tager ca. 10 minutter for at få nattesyn, som man kan bruge til at finde vej i mørket.

Den tætpakkede stjernehimmel over Møn og Nyord er enestående. Derfor blev Møn og Nyord udnævnt som Nordens første Dark Sky Park og Community. I en Dark Sky Park er nattemørket beskyttet mod lokal lysforurening, så du har det bedste og klareste udsyn til stjernehimlen.
Naturoplevelser Se på kort
 Snorkling ved Knudshoved Odde Knudshoved Odde er et meget familievenligt snorkelspot med en naturskøn strand. Vandet er ofte helt klart og på en solrig dag byder stedet på et ganske særligt lys. Her kan du opleve mange småfisk og yngel, som f.eks. Tangsnarre. Det er desuden et virkelig godt spot til undervandsfilm og fotooptagelser. Vær opmærksom på at området er totalfredet. Husk sikkerheden: Læs vinden og vandet, lær at svømme, gå aldrig alene i vandet og slip ikke hinanden af syne. Adresen er Knudsskovvej 48, her går der en grusvej ned mod vandet mod syd. Der er en p-plads ved vandet. Arealet er kommunalt eget og derfor offentligt tilgængeligt.   Her kan du møde tangsnarren Tangsnarren er i familie med hundestejlen og den går også under øgenavnet ”15 pigget hundestejle”. Den lever kun i saltvand og findes derfor ikke i havet syd for Sjælland, fordi vandet bliver for fersk.
Det er hannen, der står for rede bygning og yngelpleje. Hannen har en kirtel bagtil, hvorfra han laver en tråd, og med sin krop som synål, syer han en rede i en tangbusk. Hunnen afsætter æggene i reden og dør kort efter. Hannen passer på æggene indtil de klækker, så de ikke bliver spist af andre fisk. Når ungerne er sikkert på vej, har fisken gennemlevet sit liv og dør. Den bliver derfor kun et år gammel. Resten af sommeren ses yngel af tangsnarren på det lave vand. Den er en langsom svømmer, og er nem at følge som dykker.
Vandoplevelser og Strande Se på kort
 Frederiksminde Hotel Frederiksminde ligger idyllisk og diskret afskærmet af naturens favntag, kun halvtreds meter fra strandkanten ved Præstø Fjord. Udsigten fra vores klassiske hotelbygning er enestående. Både inde og ude er alt ført tilbage til den originale romantiske stil fra 1890’erne. Nyd den unikke ro i vores 19 elegant udsmykkede værelser og suiter der alle er indrettet forskelligt i romantisk stil og med personlig atmosfære. Vores Michelin-stjerne restaurant byder på et køkken med råvarer, som er af ypperste kvalitet - havets friske udbud, sæsonens vildt og lækkerier fra små lokale producenter. Nærliggende turistattraktioner omfatter Nysø Slot (Thorvaldsens samling) og både København samt Møns Klint kan nås inden for 1 times kørsel. 

Se mere på hjemmesiden for at bestille bord.
Spis godt Se på kort