Vandoplevelser og strandeTag på Blå Eventyr i SydkystDanmark

Er du vild med at opleve verden under vandet, så er der rigelig med oplevelser at tage af. Der findes flere gode snorkelstier og dykkersteder i området. Her kan der både opleves skibsvrag eller bopladser fra jægerstenalderen. Ved Møns Klint kan du opleve den helt særlige verden, der folder sig ud tæt ved klinten.  

Vil du hellere opholde dig oven på vandet, så er der masser af muligheder for surfing, kite-surfing, SUP, kano og kajaksejlads. Især i området omkring Farøbroerne er der helt eminent at surfe og det er et populært sted blandt kitesurfere. Er du mere til en kajaktur, er Præstø Fjord et skønt sted at tage ud. 

Læs mere om Blå Eventyr her

For inspiration til oplevelser ved, på og under vandet læs mere her

Foto: Per Rasmussen

Danmarks længste kyststrækning forpligter - nyt VANDMAGASIN sat i søen

Vordingborg Kommune har lanceret et nyt, stort vandmagasin, hvor der findes nyttige oplysninger om kommunens 385 km kyststrækning og om livet ved vandet. Her er spændende oplysninger om alt det du kan opleve og Skrænter, storslåede naturoplevelser og hyggelige købstæder. Her er oplevelser for alle, og for sejlere finder I beskrivelse af kommunens 9 lystbådehavne, der byder på 9 forskellige oplevelser.

DOWNLOAD VANDMAGASINET HER 

Vandoplevelser og Strande


I SydkystDanmark venter jer mange spændende blå eventyr, over, under og på vandet. Her er gode snorkelstier, dykkersteder og rig mulighed for at prøve kajak og Stand up Paddling.

hello
Eksempler på oplevelser
 Dyrlev Feriebolig Dyrlev Feriebolig Kom tæt på naturen  Ferieboligen ligger i den lille landsby Dyrlev, tæt på den gamle købstad Præstø.
Her har I en unik mulighed for at bo tæt på skov og strand i fredelige omgivelser.  Vi tilbyder 2 store værelser med hems, tv i hvert værelse, stort køkken og badeværelse.  Fra køkkenet er der udgang til en skøn have med stor terrasse og grill faciliteter tæt på mange smukke naturoplevelser såsom:  Møns Klint Camp Adventure BonBon-Land Knutheborg Safaripark  Stevns Klint  Kun 1 times kørsel fra København  Priser kan ses på hjemmesiden. 
Se på kort
 Klintens Sandwichproviant Her finder I en cafe med hjemmelig hygge og bæredygtighed.  Med en skøn beliggenhed på havnen i Rødvig får I både god mad, stemning og udsigt.  Klintens Sandwichproviant tilbyder frisksmurte sandwich, lavet på gode råvarer, og Hansens økologiske gammeldags vaffel is og soft-Ice. Som noget nyt kan I også sætte tænderne i friskbagte croissanter fra morgenstunden eller nyde en god tapas platte om aftenen. Kommer I bare for en hurtig kop kaffe og kage, kan I både nyde en god økologisk kaffe fra Bønne og et stykke lækkert belgisk kage.  Klintens Sandwichproviant er ikke en traditionel cafe og I vil derfor også have mulighed for at købe en lille gave med, fra et af de små salgs områder i cafeen.      Spis godt Se på kort
 Noorbohandelen Danmarks første specialforretning for spirituosa i løs vægt. Noorbohandelen har egen import af spirituosa og har butik på Nyord og i København. Butikken åbnede i 2007, og er igennem årene blevet udvidet, og produktionen indeholder både lokale snapse, bitre, likører og den populære Nyord Sennep. Nyord Naturprodukter laver naturkosmetik helt fra bunden af lokale vilde urter og blomster. Det lille fine udvalg af cremer, shampoo, mygge-lotion mm. sælges fra en montre i Noorbohandelen. Caféen byder på forfriskninger, fortrinsvis baseret på lokale specialiteter. I sæsonen bages dagligt frisk speltbrød. Foruden egen Nyord sennep, sælger butikken også specialiteter fra Møn & Sydsjælland samt kunst og håndværk fra eget værksted. I Cafeen kan du se udstillinger med værker fra gæstekunstnere. Besøg også Nyord lokalhistorisk udstilling som ligger i samme bygning og der er også muligt at besøge Nyord Sennepsmølle. Der er gratis adgang til begge dele.  Shopping Se på kort