Vandoplevelser og strandeTag på Blå Eventyr i SydkystDanmark

Er du vild med at opleve verden under vandet, så er der rigelig med oplevelser at tage af. Der findes flere gode snorkelstier og dykkersteder i området. Her kan der både opleves skibsvrag eller bopladser fra jægerstenalderen. Ved Møns Klint kan du opleve den helt særlige verden, der folder sig ud tæt ved klinten.  

Vil du hellere opholde dig oven på vandet, så er der masser af muligheder for surfing, kite-surfing, SUP, kano og kajaksejlads. Især i området omkring Farøbroerne er der helt eminent at surfe og det er et populært sted blandt kitesurfere. Er du mere til en kajaktur, er Præstø Fjord et skønt sted at tage ud. 

Læs mere om Blå Eventyr her

For inspiration til oplevelser ved, på og under vandet læs mere her

Foto: Per Rasmussen

Danmarks længste kyststrækning forpligter - nyt VANDMAGASIN sat i søen

Vordingborg Kommune har lanceret et nyt, stort vandmagasin, hvor der findes nyttige oplysninger om kommunens 385 km kyststrækning og om livet ved vandet. Her er spændende oplysninger om alt det du kan opleve og Skrænter, storslåede naturoplevelser og hyggelige købstæder. Her er oplevelser for alle, og for sejlere finder I beskrivelse af kommunens 9 lystbådehavne, der byder på 9 forskellige oplevelser.

DOWNLOAD VANDMAGASINET HER 

Vandoplevelser og Strande


I SydkystDanmark venter jer mange spændende blå eventyr, over, under og på vandet. Her er gode snorkelstier, dykkersteder og rig mulighed for at prøve kajak og Stand up Paddling.

hello
Eksempler på oplevelser
 Nyord Enge Naturreservat Nyord er ca. 5 km2 stor og består af ca.120 ha moræne-jord, hvor Nyord By og agerjorden ligger. Derudover består øen af 400 ha strandenge, som oversvømmes af saltvand hver vinter og afgræsses om sommeren. Engene er hjemsted for et meget rigt plante- og fugleliv og kendes som et af de bedste levesteder for vade- og svømmefugle i Danmark. Fuglelivet kan studeres fra fugletårnet ved landevejen, midt på engene. Du kan også besøge Hyldevang Naturcenter, Nyords eneste udflyttergård, der i dag ejes af Skov og Naturstyrelsen. Her findes en bålhytte, shelters, en sansehave og et handicapvenligt udsigtspunkt over engene. Naturoplevelser Se på kort
 Kajaktur fra Klintholm Havn til Møns Klint Tag på den smukke kajakrute fra Klintholm Havn til Møns Klint, turen er ca. 18-22 km lang og tager dig på en smuk og dramatisk tur ud i Østersøen, hvor du måske kan være heldig at møde sæler, marsvin, havørn, vandrefalk eller en fiskeørn. Det er muligt at sætte kajakken i vandet ved broen udenfor røgeriet i Klintholm Havn, men det er også muligt fra de to strande på hver side af havnene.
Vær også obs på at der ligger en del sten, tæt ved land så man kan med fordel ro et stykke fra land. Derudover kan der godt være en del bølger, vind og strøm. Især ud for Møns Fyr skal man være lidt ekstra opmærksom, da Øresund mødes med Østersøen som kan give uroligt vand. Turen kræver roerfaring, og fralandsvinden kan godt være strid, derfor anbefales det at man tjekker vindretningen, ikke tager afsted alene og passer godt på. Turen er meget smuk og ved klinten skifter vandet til en blot turkisblå farve. Husk at gemme lidt kræfter til turen tilbage, da den går samme vej. Man kan gå i land ved en af trapperne og nyde stranden eller besøge GeoCenteret. Ved Mandemarke kan man benytte shelterpladsen til et lille hvil. Læs mere om andre spændende oplevelser i vandet på www.blåeventyr.dk 
Vandoplevelser og Strande Se på kort
 Søfronten Lystbådehavn Søfronten Lystbådehavn er beliggende i skønne Karrebæksminde ved Susåens udmunding i Smålandshavet. Havnen har 87 både pladser og man kan nyde udsigten ud mod Smålandshavet samt  det skønne kig ind mod Græshoppebroen og Karrebæksminde. Havne i SydkystDanmark Se på kort