Tips til din planlægningSejleroplevelser i verdensklasse. 

Det sydfynske Øhav er den perfekte sejler destination, hvad enten I har mulighed for at tilbringe et par dage eller flere uger i båden. Det er verdens største druknede istidslandskab, der byder på  sjældne planter langs strandegnene og og ynglepladser og opholdspladser for tusindvis af ynglefugle. Farvandet kan være udfordrende men aldrig utrygt.

Et hav af muligheder. Med sine 55 øer, 30 havne og 15 ankerpladser er der altid land i sigte og noget nyt at se på. Her ligger en uendelighed af dejlige oplevelser og venter. Vi giver her forslag til 4 forskellige ruter der alle byder på oplevelser der veksler mellem natur og kultur, mellem byliv og stilhed.  

Fortællerturen: Tag på en historisk sejlads rundt i et farvand fyldt med fortællinger, både over og under havoverfladen. Der ser fredeligt ud, men undervejs passerer I en mangfoldighed af dramatiske fortællinger om det liv der har været levet og får ny viden, krydret med sjove anekdoter , om de begivenheder der har formet livet på og omkring øerne. Skattejagt og krigens spor. Her ligger Danmarks Maritime vugge og I får et sjældent indblik i de historiske begivenheder der ligger til grund for samfundet som vi kender det i dag. Kan I lokalisere Iholmskatten? Så må I hellere have styr på Dødemanden først..

Øhop: Med udgangspunkt fra Bøjden eller Faldsled havn, har vi lagt en rute der fører jer rundt om og indtil de smukkeste øer.  I kan sejle rundt om Illumø, tager ind til Lyø og spiser frokost og herefter fortsætte sejladsen til Avernakø. Her kan I tilbringe en dejlig aften med grill på havnen, en gå tur på den smukke hovedvej der fortsætter igennem hele øen, eller leje cykler og opleve øens særkende. Idyl og mågeskrig. Næste dag kan I sejle til Søby, som er en aktiv værfts- og fiskeriby med skibsværft, handelsliv, færgedrift og fiskerihavn, hvert år i juli danner  byen rammen om Ærø Singel Folk festival. Herfra kan I fortsætte til Skarø, som betager med sin stilhed og rige dyreliv. Nyd en af de verdensberømte Skarø-is, inden I næste dag drager videre og kaster anker ved Svelmø eller indtager frokosten på Fjællebroen, endnu en af de charmerende mindre havne som det Sydfynske Øhav er så rigt på.

Tåsinge rundt: Fra Lundeborg eller Lohals havn går turen ned langs bæltet. Indtag frokosten i hyggelige Rudkøbing, hvor det charmerende byliv når helt ned til havnen. Sejl styrbord om Strynø og videre til Ærøskøbing. Her kan I nyde den historiske købstads smukke gamle huse, lokale gourmetrestauranter og en gåtur langs de berømmede og farvestrålende badehuse. Kultur og uberørt natur. Næste dag kan I gå i land ved Korshavn på Avernakø eller kaste anker ved Revkrogen mens i indtager frokosten. Lad sejladsen fortsætte  og overnat ved Fjællebroen. Dagen efter kan I fortsætte gennem Skaarup Sund til Thurø. Læg til og nyd frokosten i Troense, som både byder på Søfartsmuseum og smukke bindingsværkshuse, inden sejladsen Tåsinge Rundt slutter

Ferie i Øhavet: Det Sydfynske Øhav byder på så mange fascinerende oplevelser at I snildt kan tilbringe hele ferien her - og alligevel opleve nyt hver eneste dag. Kodeordet er tid - tid til at være, opleve og nyde! I får her et forslag til en sejlrute der giver jer mulighed for at opleve alle varianter af havne, byer, kulturer, øer og atmosfære. Havn på havn på havn - Øhavets styrke. En komprimeret tur der tager jer gennem hele øhavet tager her sit udspring fra Sønderborg, op gennem Marstal Bugt, forbi Strynø og Rudkøbing, nord om Tåsinge, opankring i Lunkebugten, en afstikker til Lundeborg, nord forbi Svendborg igennem Svendborg Sund. Ned forbi Skarø og Drejø, mulighed fro opankring ved Avernakø, igennem ved Faaborg og Lyø, nordpå i Lillebælt, vende ved Assens eller Middelfart og den smukke tur ned gennem Alssund.

Naturoplevelser

Du er her
Loading...
Find flere på stort kort

Naturoplevelser

Her er en variation i naturen som få andre sejlerområder i Danmark, og i hver en havn er der en vej ud til disse naturoplevelser, der kan give endnu flere gode minder til din sejleroplevelse i Øhavet.

Læs mere
Eksempler på oplevelser
 Svendborg Havn På Bølgen kan du ligeledes opleve, dans, teater, musik, gæt en fisk og meget andet. Underholdning udføres af byens lokale... Øhavne Se på kort
 Rudkøbing Løb Nord for Bredningen ligger Rudkøbing Løb. Et løb er en naturlig eller gravet rende, som fører igennem et lavvandet farvandsafsnit. Rudkøbing Løb var oprindelig afløb... Søkortsfortællinger Se på kort
 Til fods i Øhavet Øhavsstien er med sine 220 km et fyrtårn for vandreoplevelser i Det Sydfynske Øhav. Øhavsstien har et meget alsidigt forløb gennem et enestående kulturlandskab, med flot... Vandrestier Se på kort