Vilde heste på LangelandPå Sydlangeland og ved Tranekær på Langeland kan du opleve vilde heste af racen exmoor-pony, som er noget af det nærmeste vi kommer på fortidens nu uddøde, europæiske vildhest. 

De vilde heste på Langeland klarer sig selv året rundt med minimal menneskelig indblanding. På Sydlangeland kan du besøge ca. 60 vilde heste i området mellem Dovns klint i Syd og Søgård i nord og på Nordlangeland finder du ca. 25 vilde heste på Flået, der hører til Tranekær Gods.

Hestene er ikke kun i området til glæde for besøgende. De vilde heste har en vigtig funktion med at pleje landskabet. De afgræsser områderne, hvori de bor, så sollyset kan nå helt ned til jordoverfladen og give mulighed for at mange forskellige plantearter kan vokse her – og give føde til mange forskellige dyr.

De vilde heste har samme adfærd som heste i den vilde natur. De vil forsvare sig, hvis de føler sig truet. Følg derfor følgende færdselsregler, når du færdes indenfor hegnet hos hestene – for din egen sikkerhed:

  • Hold afstand til hestene – mindst 50 meter
  • Du må ikke klappe eller fodre hestene
  • Lad være med at gå ind imellem hestene. Der skal altid være plads til, at de kan komme væk
  • Lad føllene være i fred
  • Hunde må ikke medtages i det indhegnede område

Se mere om de vilde heste på www.langeland.dk og på Facebook: De Vilde Heste på Sydlangeland.

Naturoplevelser

Du er her
Loading...
Find flere på stort kort

Naturoplevelser

Her er en variation i naturen som få andre sejlerområder i Danmark, og i hver en havn er der en vej ud til disse naturoplevelser, der kan give endnu flere gode minder til din sejleroplevelse i Øhavet.

Læs mere
Eksempler på oplevelser
 Rudkøbing På Det Gamle Apotek i Brogade voksede den berømte danske fysiker H.C. Ørsted (1777-1851) op sammen med sin bror Anders Sandøe Ørsted. I apotekets have kan man fortsat ... Kulturmiljøer Se på kort
 Falsled Havn Falsled er mest kendt for Falsled Kro som byder på gourmet mad. Men der er også mulighed for at tage en vandretur på Øhavsstien, som udgår fra havnen.Det er mul... Øhavne Se på kort
 Thurø og Troense For 200 år siden sagde man på Thurø om fiskerne, at de er så fattige, at de må bo ved vandet. I dag er det helt omvendt. Omkring Svendborg er sundets bredder ... Søkortsfortællinger Se på kort