Det Blå Østjylland

Loading...
Eksempler på oplevelser
 Vikingefortællinger - Vejle Fjord Når du sætter kursen mod Vejle Fjord, fører du din køl ind i hjertet af Jelling-klanens magt, verdens mægtigste viking-konger.Vejle Fjord er lang og strækker sig mange kilometer ind i det østjyske landskab, og i vikingetiden endte fjorden i en lang række floder og vådområder, som kunne bære Jydernes drageflåder helt tæt på kongefæstningen i Jelling.Det er i denne fjord at berømte vikingeflåder såsom den berygtede Jomsborg-garde er sejlet igennem, hjemvendt fra togter i England og Baltikum, for at reportere tilbage og dele deres nyligt vundne krigsbytte, med den store Jelling-konge.Hver dag ankom ligeledes købmandsskibe, med friske varer fra Danelagen, Dublin og Normandiet, varer som blot gjorde Jelling-kongerne rigere og mere magtfulde. Præcis derfor, var Vejle Fjord iblandt de bedst beskyttede flådebaser i Jylland og derfor kan du i dag, gå i land, langs fjordens bredder, og genfinde vikingernes flådebaser og fæstninger, som dengang bevogtede indgangen til Kongernes Jelling.Ved den idylliske Rosenvold lystbådehavn, på den nordlige side af fjordens indløb, kan du gå på opdagelse og finde ”Staksevold”, som rummer sporene af både en vikingebase såvel som en senere middelalderborg.Herfra har kongens vagter, kontrolleret al indsejling ind og ud af Fjorden. Et stykke længer inde, på fjordens sydlige bred, finder du den hyggelige Brejning havn, som også gemmer på hemmeligheder fra vikingetiden. Her kan du hoppe fra borde, og gå på opdagelse efter ”Trindvolden”, som er et vikingefort og flådebase, som kontrollerede det indre af Vejle Fjord.Stående på volden kan du nemt forestille dig, fortidens stolte drageflåder passere forbi dig ude i fjorden, så sæt jeres sejl efter et eventyr og følg i drageflådernes kølvand ind i hjertet af vikingernes rige. Vikingefortællinger Se på kort
 Skipperly Med sin unikke beliggenhed på sydmolen i Ballen, hvorfra man har udsigt til livet i havnen, er Skipperly og dens hyggelige atmosfærefyldte terrasse, et eftertragtet spisested for mange af Samsøs besøgende og lokale gæster. Menukortet byder på dejlig hjemmelavet mad, hvor man prioriterer brugen af råvarer fra øens eget spisekammer. De mange lokale leverandører sørger dagligt for de friske varer, der er med til at skabe den helhed, der gør et måltid på Skipperly til en smagfuld oplevelse. Til frokost kan du blandt andet nyde det store sildebord med Skippers forkellige specialiteter – og måske en hjemmelavet kryddersnaps. Aftenmenuen følger også sæsonens råvarer, og skiftes løbende. Essensen af køkkenets tilbud er derfor præget af det lokale tilsnit, og en mærkbar fornemmelse af en tilberedning med stor kærlighed til håndværket. Skipperly er mere end et spisested; stemning, gode vibrationer, hygge og glæden ved at være vært.
Børn og hunde er også meget velkomne. Bordbestilling er tilrådeligt.
Se på kort
 Juelsminde Havn og marina En af de faste havne, man skal besøge hvert år, er Juelsminde Havn & Marina. Den ligger ganske tæt på sejlernes hovedvej, og er det perfekte stop, uanset om ruten går mod Kattegat i Nord og eller Lillebælt og øhavet i Syd. Selve havnen ligger midt i den travle turistby, Juelsminde. Her er der rig mulighed for at proviantere i de mange flotte butikker eller nyde de mange gode spisesteder. Juelsminde Havn og Marina er delt i fire sektioner, den livlige Gl. havn, Østhavnen, fiskerihavnen og den mere fredfyldte Sandbjerg Marina.
Topmoderne faciliteterI Juelsminde Havn og Marina er man blandt de bedste, når det gælder gode havnefaciliteter. Havnen blev af tursejlere valgt til Årets Havn i 2012 og det er en titel, der kan mærkes som gæst i havnen.
Her er grillpladser, ishus, fiskeforretning, restauranter, bådudstyr og masser af aktiviteter for både store og små. Benzin og dieselPå havnen er der mulighed for at tanke diesel og benzin fra et helt nyt tankanlæg. Der er mulighed for at tanke hele døgnet. Der findes desuden sugeanlæg til holdingtanke på havnen. Betaling af havnepengeMan klarer selv betaling af havnelejen i cash loader på havnekontoret og klubhuset i Gl. Havn. Samtidig kan du købe et kort, der dækker strøm, varmt brusebad, vaskemaskine og tumbler og giver adgang til åbne alle døre til servicefaciliteter og klubhus. Her i Juelsminde har man dog valgt fortsat at køre rundt på broerne og byde gæstesejlerne velkommen, og det giver mulighed for at betale overnatning og køb af strøm hos havnefogeden.
Vær opmærksomme på, at sejler I flerskrogsbåd er prisen for både under 12 m 225 kr. og for både over 12 m 275 kr.
Overnatter man i 6 dage er den 7 dag gratis.
Der er ingen kode til Wi-fi.Her i Juelsminde har man dog valgt fortsat at køre rundt på broerne og byde gæstesejlerne velkommen, og det giver mulighed for betaling af overnatning samt køb af strømkort hos havnefogeden.
AutocamperI højsæson koster autocamper 175 kr. pr. overnatning i perioden 1/4 - 31/10I perioden 1/11 - 31/3 koster autocamper pr. overnatning 100 kr. Børn om bordOgså børnene er der tænkt på. I bunden af den gamle fiskerihavn findes der en stor og meget populær legeplads, og her finder I også en stor krabbe-bro "kun for børn".  På begge sider af havnen finder I store flotte sandstrande, der indbyder til en frisk dukkert og timevis af leg ved vandet.   I 2011 udvidede man havnen fra 350 pladser til 500 pladser, så nu behøver du ikke være nervøs for ikke at finde en gæsteplads.
VELKOMMEN TIL JUELSMINDE HAVN & MARINA. Ny service i Juelsminde: Biludlejning til sejlergæsterne
Sejlergæsterne tilbydes biludlejning på havnen i Juelsminde i perioden 23. juni til 20. august. Udlejning via Juelsminde TuristkontorBiludlejningen er et samarbejde med Europcar og al administration af udlejningen foregår i samarbejde med Juelsminde Turistkontor 200 m fra havnen, dvs. bestilling af bil, udfærdigelse af lejeaftale, udlevering af bilnøgler mv. Adressen erVisit JuelsmindeRousthøj Allé 17130 JuelsmindeTelefon: +45 75 68 33 13turist@visitjuelsminde.dk PriserPrisen er pr.dag for Dag 1: 750 kr. og for de efterfølgende dage 500 kr. pr. dag, inkl. 24 timers vejhjælp via Europcar, ansvars- og kaskoforsikring med selvrisiko samt personulykkeforsikring. Læs mere om biludlejning i Juelsminde Havn & Marina her  
Østjyllands havne Se på kort