Det Blå Østjylland

Loading...
Eksempler på oplevelser
 Hou Lystbådehavn (Odder) Hou Lystbådehavn er en moderne havn med gode faciliteter bla. ny servicebygning med dejlige og rummelige toilet og badeforhold, samt køkken og vaskemuligheder. ( vask og tørretumbler ) På havnen findes en ny legeplads, ligesom der er lavet stor overdækket terrasse rundt ved klubhuset. Flere muligheder for at grille rundt ved de stationære grill. Ved terrassen findes der krydderurter du er velkommen til at benytte til din madlavning. Som noget nyt, er der mulighed for at låne en cykel, lige pt. står der fire cykler til fri afbenyttelse. Hou by byder på flere forretninger bla. har vi i 2010 fået en helt ny Dagli Brugs. Byen rummer også en Slagter, samt en Cafe på havnen og i byen. Der går busser hver halve time til Odder. Fra industrihavnen afgår der færge til Tunø og Samsø. Ca. 800 m. fra havnen er der mulighed for at besøge Vandhalla, som er en lækker svømmerhal (https://www.vandhalla.dk/)Havnebetaling og bade/elkort købes i Cashloader, ved havnekontoret.Fri internet til havnens gæster. Husk at vi sælger benzin og diesel døgnet rundt. Velkommen til Hou Lystbådehavn, vi håber I vil nyde jeres ophold. Venlig hilsen Anders Roed, Havnefoged Østjyllands havne Se på kort
 Skærup Zoo I Skærup Zoo kan du opleve 100 forskellige dyrearter. Du kommer tæt på legesyge aber, farlige rovdyr og søde dyrebørn. På legepladsen kan børnene muntre sig eller de kan kæle med de søde klappedyr. I weekender, ferier og på helligdage er der ponyridning og fodringer af dyrene. 

Skærup Zoo er indrettet så du nemt kan finde et sted at nyde din medbragte mad. Du kan også vælge at købe mad og drikke i kiosken. Mange af dyrene må fodres med foder købt i kiosken.
Dyrefoder koster 20 DKK. I skoletjenesten for skoler, institutioner og andre grupper skræddersyes et program efter jeres ønsker. Der er mulighed for overnatning for grupper.
Oplevelser til børn Se på kort
 Vikingefortællinger - Samsø Ravnegudens vinde vil føre dine sejl til hans ø, Samsø, og du føre dit skib direkte ind i hjertet af sagaerne.Fra Ballen havn kan du gå på opdagelse ind på øen og finde ”Odinsbjerget” (Onsbjerg), og Samsø rummer ligeledes den mest berømte af alle vikingelegender, legenden om kong Angantyr.Angantyr var en berømt Bersærker, som bar det forheksede sværd Tyrfing. Tyrfing skænkede endeløs magt og evig sejr på slagmarken, men med, fulgte også en forbandelse om evig fortabelse til ejermanden og hans slægt.Sværdet forlangte blod, så Angantyr erobrede hele Danmark og grundlagde den første danske stat, med sit centrum på Samsø. Her konstruerede Angantyr en kæmpemæssig kanal, som borede sig tværs gennem øen, og kaldtes Kanhavekanalen. Med den på plads, kunne Angantyr placere sine drageflåder i Stavns Fjord, hvorfra den nu kunne slå til, både mod Øst og Vest.Når du ligger til, ved Langør havn, befinder du dig faktisk i hjertet af Angantyrs flådebase, så hop fra borde og gå på opdagelse efter resterne af den berømte Kanhavekanal, hvor drageflåderne passerede i gammel tid. I Vikingetiden kaldtes Mårup Vig for Munarvagr, som betyder Længslernes bugt, og her samledes krigens mørke skyer over Angantyrs rige, for Tyrfings forbandelse skulle endelig indhente Danmarks første konge.I et stort og mægtigt slag, mod en invaderende hær, faldt både Kong Angantyr samt hans 11 Bersærker-brødre omtrent i året 728 e.kr, og kongen blev højlagt, med det forheksede sværd ved sin side og omgivet af sine 11 brødre, i bakkerne langs Munarvagrs kyst. I dag kan du lægge til i Mårup havn og gå i fodsporene af Kong Angantyrs sidste kamp, eller finde hans gravhøje, som kaldes ”Angantyrs høje” i nærheden af Sælvig, og her finder du den sidste legende om den berømte bersærker-konge.Angantyrs og hans brødres spøgelse ville ikke hvile i deres høje, fordi Odin ikke lod dem passere gennem Valhallas porte, så længe det forheksede sværd, Tyrfing var i deres besiddelse. Så om natten blev Samsø hjemsøgt af ildsøjler og lyn der stod op fra spøgelseskrigernes grave, og luften genlød af lydene fra svundne slag.Dette blev ved indtil den dag da Angantyrs datter, den berømte skjoldmø Hervør, kom til øen, gik gennem de magiske ildsøjler og overtog det forheksede sværd, som sin arv, fra sin faders spøgelse. Siden hen faldt der ro over den smukke ø, og i dag hviler Angantyr trygt på Samsø. Vikingefortællinger Se på kort