Det Blå Østjylland

Loading...
  Eksempler på oplevelser
   Fiskeri Bønnerup Havn Fiskeri ved Bønnerup Havn og strand Vandet ved Bønnerup kan betegnes som fladfiskevand (skrubbe, ising og rødspætte), men det er også muligt at fange torsk og havørred. Vandet er lavvandet, hvorfor det er bedst at fiske fra molen eller fra båd. Havnen har en god rampe til søsætning, men vær opmærksom på at det er en betalingsrampe. Betaling skal ske til Havnefogeden. Havnen har også et skur med rindende vand og rensebord.  #bønneruphavn #visitdjursland #visitaarhusregionen   Se på kort
   Langør Havn Velkommen til Samsø. Langøre Havn ligger på den nordlige del af Samsø på østsiden i den fredede Stauns Fjord. Langøre er en naturhavn, der er brugt siden vikingetiden. Havnen har ca. 4.000 gæsteanløb årligt. Havnen bliver det meste af året brugt af de lokale bundgarnsfiskere til fiskeri i fjorden og kystnært fiskeri. Havnen ejes af Samsø kommune, består af et kajanlæg med anlægspladser på S- og W-siden samt af 2 bassiner SW herfor. Yderbassin har egen indsejling. På havnen finder du et spisested og røgeri, der har åbent hver dag frem til slutningen af august. Du kan også bestille frisk morgenbrød i det lille havnekontor. Østjyllands havne Se på kort
   Eva Keramik Eva Pedersen er uddannet på Århus Kunstakademi i årene 1984-90 og har Raku Keramik som speciale.

  RAKU er en gammel japansk teknik til brænding af keramik. De gamle japanere søgte efter ro og harmoni ved at omgive sig med smukke ting, en af de dyder RAKU-KERAMIKKEN besidder med sin meget smukke overflade. RAKU betyder: Ro og harmoni.

  Efter at genstanden, F.eks. en krukke, er formet i det keramiske ler, forglødes den i ca. 1000 grader varm ovn. Herefter glaseres den og sættes atter i ovnen, denne gang til ca. 900 grader.
  Efter ca. 20 minutter er glasuren smeltet, krukken tages ud og svinges frem og tilbage for at fremprovokere krakeleringer. Efter denne luftning lægges krukken i en lukket beholder med savsmuld, en proces der er med til at trække de smukke farver frem og giver en meget spændende glasur. Ilten trækkes ud af leret, og krakeleringerne giver smukke tegninger. En sidste påvirkning opnås ved et chok i vandbad, mens krukken endnu er glødende.

  Vejr, vind og brændemetode har stor indflydelse på hvorledes de enkelte brændinger falder ud, men netop det uforudsigelige i hvorledes udfaldet bliver, gør at RAKU-KERAMIK er en spændende kunstart, som efter sit japanske forbillede nu indgår i vesteuropæisk kunsthåndværk.

  Ud over Raku-keramik laver Eva også figurer i bronze og glas. Blandt de færdige værker er ofte skønne fade, figurer som klovne, damer og fugle. 

  Åbningstider: 3. april - 1. oktober kl. 11-17.
  Lukket mandag og tirsdag. Ellers efter aftale. Ring gerne i forvejen på tlf. 51 34 04 82.
  Kulturoplevelser Se på kort