Det Blå Østjylland

Loading...
  Eksempler på oplevelser
   Blå rute 5,5 km - Kløverstierne Grenaa Fra istid til golfbane - 5,5 km Oplev det foranderlige landskab. Ruten går gennem Ågade, hvor man i 1910 gjorde et møntfund fra 1235, og hen forbi Kulturhuset Pavillonen. Herefter fortsætter ruten ud i det åbne landskab. Golfbanen er anlagt i 1984 på Grenaas tidligere losseplads, og længere fremme kan man fortsat se den forhistoriske kystlinje fra dengang, det var muligt at sejle derfra gennem Djursland til Randers Fjord.

  Landhævninger op mod 6 meter skabte Kolindsund, hvor man i 1872 indledte udtørring af det ca. 4.000 tdl. store lavvandede sund. Landskabet forandredes derefter brat til store flade områder. Især frøavl i det udtørrede sund var en god forretning. Turen går også forbi Grenaas gamle rettersted Galgebakken, hvor man indtil ca. 1800 henrettede ved brænding, halshugning eller hængning. Nyd din frokost i haven Ved Enslevgården kan madpakken nydes i haven eller i madpakkehuset, eller man kan overnatte i de opstillede shelters. På turen tilbage mod byen kommer man igennem det gamle anlæg med egetræet, som er plantet i anledning af kvindevalgretten i 1915. #visitdjursland #visitaarhusregionen 
  Vandrestier Se på kort
   Horsens Ny Teater Horsens Ny Teater er byens levende kulturhus, der er garant for kvalitetsoplevelser i intime og eksklusive rammer.
  Vi præsenterer årligt mere end 200 arrangementer – alt lige fra klassiske koncerter over rock, jazz, stand-up til teaterforestillinger og shows.

  Vi søger at skabe oplevelser, der i sin mangfoldighed henvender sig til alle.
  På vores tre indendørsscener optræder kunstnere af meget forskellig art - fra det lokale talent, over de største professionelle stjerner i Danmark til internationale artister i verdensklasse. Vi søger at mætte det voksende behov i Horsens og omegn for kulturelle oplevelser, ligesom det er en evig bestræbelse samtidig at udfordre og overraske vores publikum, for således både at være kulturleverandør og kulturskaber i vores lokalområde.

  Udover publikumsarrangementer har huset også faciliteterne til at afholde møder og konferencer.
  Kulturoplevelser Se på kort
   Tunø Købmandsgård I hjertet af Tunø ligger Tunø Købmandsgård, som er øens eneste dagligvarehandel. Med apoteksudsalg, posthus, GLS-pakkeshop, benzin, olie og gas fungerer købmandsgården som en vigtig livline for øens beboere. Hos Tunø Købmandsgård har vi åbent året rundt, så du kan proviantere dig, uanset hvornår på året du besøger øen. Her har vi nemlig alt, hvad du kan få brug for på din tur. Vi har et stort udvalg af friskbagt morgenbrød fra vores eget lille bageri, som kan bestilles på forhånd. Da Tunø er bilfri, tilbyder vi levering på hele øen med traktor. Det er også muligt at købe en kop kaffe eller en frisksmurt sandwich og nyde den i vores café. En stor sandwichbolle koster ca. 35 kr, en trekantsandwich koster ca. 25 kr., og det er også muligt at bestille mad til picnickurven eller nyde en is eller kolde drikkevarer i vores hyggelige siddeområde. Uden for sæsonen tilbyder vi varm mad og smørrebrød samt buffet til selskaber. Dagens ret koster 45-75 kr. Vi glæder os til at tage imod dig hos Tunø Købmandsgård – hvad enten du er fastboende, overnattende turist eller på endagstur til vores skønne ferieø. Spis godt Se på kort