Det Blå Østjylland

Loading...
Eksempler på oplevelser
 Munkebjergskoven, Vejle Langs sydsiden af Vejle Fjord strækker Munkebjergskovens stejle skrænter sig. Den meget kuperede tur ad skovens stier, belønnes med en frodig vegetation og smukke udsigtspunkter. I klart vejr er det muligt at se Ejer Bavnehøj mod nord. Det er typisk i Munkebjergskoven, at Danmarks første bøge springer ud.

I skoven vokser det gamle fredede takstræ, som tidligere blev brugt til fremstilling af buer og værktøj. På de stejle lerskrænter ud mod havet vokser kristtjørn og stor frytle.

Hasselmusen findes kun i få skovområder i Jylland, og Munkebjergskoven er et af dem. Den idylliske skovsø blev opstemmet i 1885, og der blev udsat karper og åkander.

Som en del af skoven ligger Vejle Golf Clubs baner og danner kunstige, grønne lysninger. Munkebjergskoven er også populær blandt mountainbike-ryttere. Ved Ibæk Strand er der kiosk, bålplads og en primitiv lejrplads.

Munkebjerg som udflugtssted
Schweizerpavillonen blev bygget som det første traktørsted på Munkebjerg i 1878 af gårdejer Ole Nielsen. I 1880 fulgte så Munkebjerg Badehotel tæt ved. Stedet kaldte han Munkebjerg efter den tilstødende Munkeskov, som var opkaldt efter herremanden Hans Munk på Hvilsbjerggård. Og nu begyndte først vejlenserne, siden hen billedkunstnere og alverdens turister at valfarte dertil.

Pinsedag d. 16. maj 1880 sejlede det første dampskib fra I/S Vejle Dampskibsselskab til Munkebjerg med passagerer og lagde til ved den nyanlagte landgangsbro. Der blev også lavet trinbræt og ventesal ved Munkebjerg Jernbanestation. Sidste gang trinbrættet blev benyttet var d. 7. juli 1967.

Fra 1855 kunne man benytte den 218 trin lange Munkebjergtrappe, hvis man ikke ønskede at gå den naturskønne tur ad snoede skovveje.

I 1933 bragte Fritz Poulsen, som var forpagter af Munkebjerg Badehotel, den berømte rullende trappe til Munkebjerg. Den 200 fod lange trappe havde han set på Nordjysk Udstilling i Ålborg, hvor den vakte stor opsigt. I dag er trappen erstattet af en almindelig trappe af træ.

På stedet ligger i dag det 4-stjernede Munkebjerg Hotel. Fra hotellets terrasse kan man nyde den storslåede natur.
Vandrestier Se på kort
 Kulturmuseet Spinderihallerne Oplev seks fantastiske fortællinger i Vejles kulturhistoriske museum: - ’Danmarks Manchester’ - fortæller om Vejle som bomuldsspinderiby.
- ’Blot til lyst’ - en udstilling om Vejles kultur- og fritidsliv herunder det kendte og populære danseetablissement Røde Mølle, som havde sin storhedstid i 1950’erne og 1960’erne.
- ’Mosens kraft’ – mød moseliget fra Haraldskær, som siden fik tilnavnet Dronning Gunhild.
- ’Tings tale’ – viser de genstande, der var i brug i dagliglivet i jernalderen.
- ’Asen og masen’ – en legeplads, der samtidig formidler levevilkår og dagligliv for børn i slutningen af 1800-tallet og begyndelsen af 1900-tallet.
- Årets særudstilling ’Trangen, manien og værdien’ om samlere og samlinger. (Fra 22. marts 2018) Kulturmuseet Spinderihallerne holder lukket alle mandage, dog åbent 2. påskedag og 2. pinsedag. VejleMuseerne udsender hver måned en flyer, der fortæller om månedens aktiviteter. Flyeren kan fås på turistkontoret og på museer og udstillingssteder. Den kan også læses på www.vejlemuseerne.dk
Oplevelser til børn Se på kort
 Anne's Frokost & Sandwich Anne's Frokost og Sandwich er et godt og sundt alternativ når sulten melder sig - enten i frokostpausen eller om aftenen. Vi har et bredt udvalg af kød, kartofler, salater, pastasalater og selvfølgelig har vi også vores kendte sandwiches. Vi har noget for enhver smag, og vi laver også gerne mad ud af huset til dit næste arrangement.

Kom ind forbi butikken, og se vores udvalg. Ellers er du velkommen til at ringe til os på 22133578, hvis du har spørgsmål, eller ønsker at bestille mad.
Spis godt Se på kort