Oplev Det Blå ØstjyllandKom med til Det Blå Østjylland og sejl i vikingernes farvand.

Oplev et enestående sejlerområde med kulturhistoriske interessante områder og fantastiske naturoplevelser både på vand- og landsiden. Hent inspiration til turen her på siderne, hvor vi har samlet en lang række forslag til nye spændende sejleroplevelser.

Glæd dig til at besøge de mange østjyske havne med havnemiljøer i alle kategorier. Sejl til de små stemningsfulde øhavne eller nyd de hyggelige havne langs kysten, der bugter sig og byder på smukke vige og godt fiskevand. Fra flere af de jyske havne kan i gå på opdagelse i storbymiljøer.

I Det Blå Østjylland findes mange gode muligheder for at være aktiv i naturen.

Kom på land og oplev naturen langs de mange vandrestier og cykelruter, eller tag på togt i havkajak og kom helt tæt på dyrelivet i vandkanten.  

Det østjyske farvand er det perfekte udgangspunkt for vikingeoplevelser både fra vand- og fra landsiden. Fra nord til syd gemmer farvandet på en guldgrube af historiske oplevelser fra vikingetiden og vidnesbyrd om en højdramatisk tid i danmarkshistorien. 

Velkommen i Det Blå Østjylland med enestående sejleroplevelser i vikingernes farvand.Kom med til Det Blå Østjylland og sejl i vikingernes farvand. Oplev et enestående sejlerområde med kulturhistoriske interessante områder.

Eksempler på oplevelser
 Skovruten Skovruten De to ruter mødes i den lille landsby Terp og følger derefter den gamle kirkesti forbi Lisbjerg Kirke til Lisbjerg Skov. Der er også mulighed for at lægge vandreturen mellem de to startsteder – fra A til B. Skovruten er kun delvist egnet til cykel. Derimod kan man med lidt Manpower godt komme frem med en klapvogn.

Skovruten er 10,7 km t/r fra punkt A, 11 km t/r fra punkt B og 6,3 km fra A til B. Løberute: Mollerup Skov Gul løberute 2,7 km, Rød løberute 3,5 km. Se ruten her. Se rutebeskrivelse og kort over Skovruten #skovruten #visitaarhus #visitaarhusregionen
Vandrestier Se på kort
 Yogamo og Samsø Retreat Yoga på smukke Samsø
Giv dig selv et fredfyldt pause på din ferie. Med en fantastisk beliggenhed i skoven ved havet, tilbyder Anette Meldgaard yoga året rundt, på Ørnslund ved Brattingsborg skoven. Der er faste yogahold hele året. I højsæsonen undervises der dagligt i strandyoga på stranden i Ballen bagved ishuset. Hold øje med hjemmesiden for aktiviteter. Anette Meldgaard
Anette Meldgaard står bag Yogamo, og har undervist i yoga i mere end 10 år. Undervisningen foregår i et roligt flow med grundig instruktion, hvor du både får mulighed for at træne smidighed og styrke samt finde indre ro. Anette væver elementer fra mindfulness ind i sine timer med fokus på, at du får mulighed for at vende opmærksomheden indad, mærke dig selv og måske lære dig selv bedre at kende undervejs. Yogaretreat på Samsø året rundt
Anette tilbyder yogaretreats hele året rundt på Samsø med flere dygtige samarbejdspartnere, sådan at hun kan tilbyde dig noget af det bedste. Hendes retreats afholdes hos Samsø Retreat, på Ørnslund ved Brattingsborg skov nær havet.
Samsø Retreat er en tolænget nyistandsat gård, indrettet med en smuk yoga- og meditationssal med lyse trægulve, synlige bjælker og udsigt til skoven. Det smukke hus ligger omgivet af den dejligste have med æbletræer, valnøddetræer, morbær, ægte kastanie og masser af fine og forskellige haverum. Hele stedet summer af stilhed og ro, som du kan lade dig synke ind i, hvis du vælger et retreat hos Anette Meldgaard. Fra stedet fører vejen ind igennem skoven helt ud til Samsøs sydkyst, med smuk og fredfyldt sandstrand. Skoven har en helt særlig ro og energi, som du kan opleve hvis du kommer til stedet. Er I en gruppe på minimum 10, kan Anette Meldgaard arrangere en yogatime for jer, planlægge en yogaweekend eller tilbyde et retreat, lige som I ønsker det.
Kulturoplevelser Se på kort
 Nordisk Spisehus Glæd dig til at opleve de overraskende og enestående smagssammensætninger, der opstår i mødet mellem teknikker, traditioner og råvarer fra nær og fjern. Gastronomiske samarbejder  Nordisk Spisehus’ personale rejser jævnligt på verdensomspændende inspirationsture, og med sig hjem bringer kokkene og tjenerne den nyeste viden fra verdens mest velrenommerede køkkener. Gennem tiden har Nordisk Spisehus samarbejdet med adskillige af verdens bedste Michelin-kokke, og derfor kan du som gæst forvente at opleve alt det bedste fra den internationale gourmetscene hos Nordisk Spisehus. Du finder Nordisk Spisehus i M.P. Bruuns Gade, kun 2 minutters gang fra Aarhus Hovedbanegård.  #nordiskspisehus #visitaarhus #visitaarhusregionen Spis godt Se på kort