Oplev Det Blå ØstjyllandKom med til Det Blå Østjylland og sejl i vikingernes farvand.

Oplev et enestående sejlerområde med kulturhistoriske interessante områder og fantastiske naturoplevelser både på vand- og landsiden. Hent inspiration til turen her på siderne, hvor vi har samlet en lang række forslag til nye spændende sejleroplevelser.

Glæd dig til at besøge de mange østjyske havne med havnemiljøer i alle kategorier. Sejl til de små stemningsfulde øhavne eller nyd de hyggelige havne langs kysten, der bugter sig og byder på smukke vige og godt fiskevand. Fra flere af de jyske havne kan i gå på opdagelse i storbymiljøer.

I Det Blå Østjylland findes mange gode muligheder for at være aktiv i naturen.

Kom på land og oplev naturen langs de mange vandrestier og cykelruter, eller tag på togt i havkajak og kom helt tæt på dyrelivet i vandkanten.  

Det østjyske farvand er det perfekte udgangspunkt for vikingeoplevelser både fra vand- og fra landsiden. Fra nord til syd gemmer farvandet på en guldgrube af historiske oplevelser fra vikingetiden og vidnesbyrd om en højdramatisk tid i danmarkshistorien. 

Velkommen i Det Blå Østjylland med enestående sejleroplevelser i vikingernes farvand.Kom med til Det Blå Østjylland og sejl i vikingernes farvand. Oplev et enestående sejlerområde med kulturhistoriske interessante områder.

Eksempler på oplevelser
 Juelsminde Den populære turistby med cirka 4000 indbyggere, hvor bylivet centrerer sig omkring havnen, de børnevenlige strande og den hyggelige bymidte.
Her kan du gå til byens spændende forretninger, kunsthåndværkere, spisesteder og attraktioner. Prøv de mange sjove aktiviteter: legepladser, krabbebroen, golf i mini og fuld størrelse, lystfiskeri ved Put & Take eller langs kysten samt gode cykel- og vandreruter. Populære tilbagevendende events er:
Juelsminde Havnefest med tivoli, stand-up, livemusik, øltelte og fest tæt på vandkanten. Altid uge 28. 
Fest i i Hvalen med live musik, sjove aktiviteter for både små og store. Hovedattraktionen er 96 timers konkurrence i pælesidning. Altid uge 33.
Palsgaard Sommerspil sensommer musicals af høj kvalitet på en af Danmarks smukkeste friluftsscene i Palsgaard Slotspark.  Juelsminde ligger mellem Horsens og Vejle Fjorde, og ved Bjørnsknude syd for byen mødes de to farvande Kattegat og Lillebælt.
Byen er det perfekte udgangspunkt for din ferie. Tæt på de store attraktioner i Østjylland, men uden for stresszonen, med plads til både afslapning og action.
Kulturoplevelser Se på kort
 Kanotur hos Djursland for Fuld Damp Kanoudlejning hos Djursland for fuld Damp  Alling Å er et godt alternativ for de, der søger en fredelig sejlads. I kan sejle på strækninger helt op til 17 kilometer tur/retur til blandt andet Gammel Estrup eller Uggelhuse. Der er ture for både nybegyndere og for de lidt mere erfarende. Oplev vådområder og fantastisk dansk natur. Lej kanoerne hos Djursland for fuld Damp og få en både sjov og aktiv dag med familien. #visitdjursland #visitaarhusregionen Se på kort
 Bjergruten Underlaget på stierne er både grus og asfalt. Ruten slynger sig fra Hasle Bakker i vest gennem Skjoldhøjkildens spændende naturområde til True Skov i øst. Kuperet terræn med forskellig vegetation Området ved de tre nye bjerge ind mod Ringvejen er fra 1997 og præges af åbne arealer med høj urtevegetation. Og fra bjergtoppene er der vid udsigt i alle retninger. Mod vest bliver landskabet gradvist mere tilgroet med små lunde, sumpskov og nyskov. Rigt dyreliv Den rige og varierede natur giver levested for en masse af de almindelig arter, men de mange mindre søer og vandhuller byder med lidt held også på isfugle og løvfrøer.
 
Se rutebeskrivels og kort over Bjergruten #bjergruten #visitaarhus #visitaarhusregionen
Vandrestier Se på kort