Oplev Det Blå ØstjyllandKom med til Det Blå Østjylland og sejl i vikingernes farvand.

Oplev et enestående sejlerområde med kulturhistoriske interessante områder og fantastiske naturoplevelser både på vand- og landsiden. Hent inspiration til turen her på siderne, hvor vi har samlet en lang række forslag til nye spændende sejleroplevelser.

Glæd dig til at besøge de mange østjyske havne med havnemiljøer i alle kategorier. Sejl til de små stemningsfulde øhavne eller nyd de hyggelige havne langs kysten, der bugter sig og byder på smukke vige og godt fiskevand. Fra flere af de jyske havne kan i gå på opdagelse i storbymiljøer.

I Det Blå Østjylland findes mange gode muligheder for at være aktiv i naturen.

Kom på land og oplev naturen langs de mange vandrestier og cykelruter, eller tag på togt i havkajak og kom helt tæt på dyrelivet i vandkanten.  

Det østjyske farvand er det perfekte udgangspunkt for vikingeoplevelser både fra vand- og fra landsiden. Fra nord til syd gemmer farvandet på en guldgrube af historiske oplevelser fra vikingetiden og vidnesbyrd om en højdramatisk tid i danmarkshistorien. 

Velkommen i Det Blå Østjylland med enestående sejleroplevelser i vikingernes farvand.Kom med til Det Blå Østjylland og sejl i vikingernes farvand. Oplev et enestående sejlerområde med kulturhistoriske interessante områder.

Eksempler på oplevelser
 Restaurant Galionen Restaurant Galionen ligger i de smukkeste omgivelser på sydsiden af Vejle Fjord. Med udsigt over fjorden og den idylliske Brejning Lystbådehavn. Nyd et lækkert måltid tilberedt af de bedste råvarer i den hyggelige restaurant eller på terrassen ved vandkanten. 

Menukortet byder bl.a. på traditionelle danske frokostretter, eftermiddagskaffe, dagens fisk og en 3-retters månedens menu. Og der er altid køligt Hancock på fad.

Snyd heller ikke dig selv for en gåtur ovenpå en lækker frokost i Restaurant Galionen. Enten langs fjorden, på de skovklædte bakker eller i den lille by Brejning med dens herskabelige bygninger og parker.

Restaurant Galionen ligger kun ca. 15 minutters kørsel fra Vejle eller Fredericia. Der er gode faciliteter til gæstesejlere på Brejning Lystbådehavn. For åbningstider se hjemmesiden www.galionen.com
Spis godt Se på kort
 Høll Strand (Fladstranden) Mellem Vejle og Fredericia ligger de populære strande Mørkholt, Hvidbjerg og Høll (Fladstranden). Høll Strand (Fladstranden) danner med sin ret brede, stenfri og indbydende strandbred afgrænsningen mod syd til den lille havn ved Rands Fjords udløb.

Handicappede kan parkere på parkeringspladsen ved Børnenes Vel. Der er adgang ned til vandkanten via en rampe.

Der er ingen offentlig parkering ved Høll Strand, men der er gode parkeringsmuligheder på Hvidbjergvej kun et par hundrede meter fra stranden.

De børnevenlige badestrande, den gode vandkvalitet og den smukke natur, gør at hele strækningen fra Mørkholt til Høll er velbesøgt i sommersæsonen. Her finder du en mangfoldighed af sommerhuse, campingpladser, gode parkeringsforhold og indkøbsmuligheder.

Den nationale cykelrute nr. 5, Østkystruten, går gennem området.

Bus nr. 204 kører omkring Høll på ruten mellem Vejle og Fredericia.
Naturoplevelser Se på kort
 Vikingefortællinger - Tunø Rejsende sig op af Aarhusbugtens sydlige bølger, dominerer den lille ø Tunø, den sydlige rute ind i bugten.Dens navn stammer fra det ældgamle navn ”Tund” som betyder det stejle stykke land, og i tusinder af år, var Tunø hjemsted for Bronzealderens Guder. Hvert år kom de Jyske folkestammer til øen for at danse for guderne, og ofre for et godt år, men i løbet af jernalderen og vikingetiden, transformeredes Tunø om til en militær flådebase af stor betydning.Dengang skilte havet næsten den lille ø i to, hvilket skabte en hemmelig lagune som var det perfekte gemmested for en hemmelig drageflåde, som kunne kontrollere og beskytte den sydlige rute ind i Aarhusbugten. Tunø blev derfor en del af det kæmpemæssige forsvarssystem, som omgav Skandinaviens største vikingeflådebase, den kongelige fæstning Aros (Aarhus).En magtfuld høvding har levet på Tunø og forsvaret havet for de store kriger-konger i Jelling. Vi kan nemt forestille os, hvordan en anerkendt kriger er vendt hjem, fra togterne og krigene i Vest, og fået overdraget Tunø, som betaling for hans beskyttelse af den kongelige drageflåde, som lå gemt inde i Aros.Høvdingen på Tunø har uden tvivl været tvunget til at vise Jelling-dynastiet sin loyalitet. I året 1046, sejlede en vældig dansk vikingeflåde ud for at møde deres norske fjender i Aarhusbugten, lige nord for Tunø.Et blodigt søslag begyndte, og den norske kong Magnus den Gode, slagtede Danerne, indtil bugtens bølger farvedes røde og den danske kong Svend Ulfson, måtte flygte for at redde sit liv. Vikingefortællinger Se på kort