Oplev Det Blå ØstjyllandKom med til Det Blå Østjylland og sejl i vikingernes farvand.

Oplev et enestående sejlerområde med kulturhistoriske interessante områder og fantastiske naturoplevelser både på vand- og landsiden. Hent inspiration til turen her på siderne, hvor vi har samlet en lang række forslag til nye spændende sejleroplevelser.

Glæd dig til at besøge de mange østjyske havne med havnemiljøer i alle kategorier. Sejl til de små stemningsfulde øhavne eller nyd de hyggelige havne langs kysten, der bugter sig og byder på smukke vige og godt fiskevand. Fra flere af de jyske havne kan i gå på opdagelse i storbymiljøer.

I Det Blå Østjylland findes mange gode muligheder for at være aktiv i naturen.

Kom på land og oplev naturen langs de mange vandrestier og cykelruter, eller tag på togt i havkajak og kom helt tæt på dyrelivet i vandkanten.  

Det østjyske farvand er det perfekte udgangspunkt for vikingeoplevelser både fra vand- og fra landsiden. Fra nord til syd gemmer farvandet på en guldgrube af historiske oplevelser fra vikingetiden og vidnesbyrd om en højdramatisk tid i danmarkshistorien. 

Velkommen i Det Blå Østjylland med enestående sejleroplevelser i vikingernes farvand.Kom med til Det Blå Østjylland og sejl i vikingernes farvand. Oplev et enestående sejlerområde med kulturhistoriske interessante områder.

Eksempler på oplevelser
 Nørreskoven og Dyrehaven, Vejle Nørreskoven, på nordsiden af Vejle Fjord, er en af områdets mest besøgte skove og indbyder til mange oplevelser i det fri. I den meget afvekslende natur, kan du bl.a. opleve gravhøje, udtørrede kilder og mindesten. Nørreskoven er kendt for de store bøge fra begyndelsen af 1700-tallet, og skovens ældste træ er Kong Hans’ Eg. Nyd også en rolig slentretur i Dyrehaven, se skoven fra oven i klatreparken, Gorilla Park Vejle eller prøv kræfter med den udfordrende skovbane ved Vejle Idrætshøjskole. Af byens ældste privilegier fra 1327 fremgår det, at Nørreskoven allerede på det tidspunkt har hørt under Vejle Byfred. Et stisystem går gennem alle dele af skoven. Dyrehaven
Dyrehaven strækker sig over et 30 hektar stort område i den sydøstlige del af Nørreskoven. Motorvejen skærer sig midt gennem arealet, men der er passage mellem de to skovdele gennem Vejlefjordbroens brobuer, hvor du kan beundre det enorme byggeri. Det er muligt at komme helt tæt på de to hjortearter, dådyr og sika. Bemærk: dyrene må ikke fodres. Forhindringsbane, mountainbike-spor og discgolf
Ved Vejle Idrætshøjskole i den nordøstlige del af Nørreskoven er der både mountainbikespor, forhindringsbane (Skovbanen) og dicgolfbane. Der er adgang til området fra Nørremarksvej via Ørnebjergvej øst for skolen. Den meget kuperede Nørreskov er ideel til kørsel på mountainbike og på det fem kilometer lange etablerede mountainbikespor kan alle være med. Sporet er formet som et ottetal med to forskellige sværhedsgrader. Underlaget er fast, så sporet kan køres året rundt, uanset vejrforhold. Noget mere krævende er den 600 meter lange forhindringsbane, bygget af skovens materialer. I området ligger også en disc golf bane, der bookes via højskolens kursuscenter. Nørreskovens fortællinger
Nørreskoven består af områderne Forkobbel, Bagkobbel og Polakkerskoven. En af kuriositeterne i Bagkobbel er den tidligere skihopbakke, der blev bygget under Anden Verdenskrig i forbindelse med de meget kolde vintre. Polakkerskoven har fået sit navn fra nogle polske lejesoldater, der huserede i skoven under svenskekrigen i 1658-60. Byens borgere fangede polakkerne og lod deres hovedskaller indmure i nordgavlen på Sct. Nicolai Kirke, hvor de stadig kan ses.

Du kan også besøge Helligkilden, der blev besøgt af syge mennesker Valborgs dag 1. maj og Sankt Hans dag langt op i 1800-tallet. I 1905 blev kilden istandsat, men er siden udtørret.
Naturoplevelser Se på kort
 Ristorante Venezia - Italiensk mad Byens hyggeligste restaurant, ægte italiensk spisekort med udvalg af forskellige pizzaer og pastaretter, lækre møre bøffer af kalvefilet og oksemørbrad, supper og salater, voksen og børne menuer.

Menu på italiensk, dansk og engelsk. Take away
Bestil take away fra Venezia, hent din mad i restauranten og nyd den derhjemme. Se udvalget på venezia-horsens.dk/mad-ud-af-huset.  

Åbningstider:
Tirsdag-søndag åbent fra 16:30
Spis godt Se på kort
 Historisk vandretur rundt om Bjørnsknude 5,5 km. historiske vandrerute, der starter ved Fregatten Jyllands anker på havnen i Juelsminde og følger kysten omkring Bjørnsknude. Bjørnsknude Rev strækker sig 2½ kilometer ud i havet mod sydøst. Engang har der ligget en ø eller halvø med skov og høje skrænter - endda måske med bjørne - men havet sled skrænterne væk, og noget af sandet og leret derfra endte op i bugten mod nord som en del af de lave strandenge, Juelsminde er bygget på. Denne rute går forbi digerne, sommerhusene, Bjørnsknude og det forhenværende fiskerleje Strandhuse. Desuden passeres stederne, hvor blandt andet Kysthospitalet, Juelsminde Teglværk og Jens Missers hus lå. En rask travetur med vind i håret og historisk vingesus! Oplev kyst, skov og midtby på tre vandreruter rundt i og omkring Juelsminde og få fortalt alle de gode fortællinger fra byen. Scan QR-koderne på ruterne med en mobiltelefon og hent historier og billeder undervejs. Ruterne er mellem 2 og 5 kilometer lange. Vandrestier Se på kort