Oplev Det Blå ØstjyllandKom med til Det Blå Østjylland og sejl i vikingernes farvand.

Oplev et enestående sejlerområde med kulturhistoriske interessante områder og fantastiske naturoplevelser både på vand- og landsiden. Hent inspiration til turen her på siderne, hvor vi har samlet en lang række forslag til nye spændende sejleroplevelser.

Glæd dig til at besøge de mange østjyske havne med havnemiljøer i alle kategorier. Sejl til de små stemningsfulde øhavne eller nyd de hyggelige havne langs kysten, der bugter sig og byder på smukke vige og godt fiskevand. Fra flere af de jyske havne kan i gå på opdagelse i storbymiljøer.

I Det Blå Østjylland findes mange gode muligheder for at være aktiv i naturen.

Kom på land og oplev naturen langs de mange vandrestier og cykelruter, eller tag på togt i havkajak og kom helt tæt på dyrelivet i vandkanten.  

Det østjyske farvand er det perfekte udgangspunkt for vikingeoplevelser både fra vand- og fra landsiden. Fra nord til syd gemmer farvandet på en guldgrube af historiske oplevelser fra vikingetiden og vidnesbyrd om en højdramatisk tid i danmarkshistorien. 

Velkommen i Det Blå Østjylland med enestående sejleroplevelser i vikingernes farvand.Kom med til Det Blå Østjylland og sejl i vikingernes farvand. Oplev et enestående sejlerområde med kulturhistoriske interessante områder.

Eksempler på oplevelser
 Smagen af øen - Nordby Gl. Købmandshandel Smagen af øen ligger i den stemningsfulde gamle købmandshandel i Nordby og præsenterer Samsøs specialiteter og delikatesser. Der serveres også kaffe og kage mv. samt veltillavet frokost i idylliske omgivelser. De lokale specialiteter kan betragtes som moderne udgaver af Den lille Havfrue. De er souvenirs til minde om Samsø. Smagen af øen har mange stamkunder, der kommer igen år efter år, mange af produkterne er “afhængighedsskabende”, og mange tager turen til Samsø år efter år for at hente de gode produkter og få smagen af øen med hjem. Besøg Smagen af øen og bliv afhængig af Samsøs mange skønne specialiteter. Spis godt Se på kort
 Byvandring på Samsø - Brundby Velkommen til sti- og byvandring rundt i Brundby.
Brundby er en hyggelig landsby med masser af spændende veje, gemmesteder og historier.

Rundt i byen finder du en række farvemarkerede skilte, som henviser til ruter. Følg ruterne, og opdag den del af Brundby, der er gemt lidt af vejen.

På nogle af stierne kan du også cykle eller ride på hest - disse er markeret med symboler.

Hav respekt for naturen og landbyens beboere. Og hav en rigtig god tur.

Brundby Borgerforening

Fire ruter ad Brundbys bagveje
Der er fire ruter i og omkring Brundby, som du kan følge. Her vil du opleve seværdigheder og fantastiske udsigter:

Den røde rute tager dig på en flot tur til og rundt om den omtrent 400 år gamle stubmølle, der er Brundbys vartegn.
Distance: 750 meter
Terræn: Ruten foregår på både asfalteret vej, stier og markveje.

Den gule rute tager dig forbi Genforeningspladsen, Kærlighedsstien, op til Vandtårnet og langs østsiden af byen. Du vil opleve en flot udsigt til øst.
Distance: 1,3 kilometer
Terræn: Grusvej, sti med lidt stigning med enkelte trapper.

Den grønne rute tager dig ad Brundbys bagveje, der i sin tid fungerede som brandvej. Her vil du bl.a. opleve tre udsigtspunkter.
Distance: 2,4 kilometer.
Terræn: Ruten foregår dels på markveje, dels på asfalterede veje.

Den blå rute tager dig op til byens bedste udsigtspunkt - møllestubben på Bøgebjerg, som bakken hedder.
Distance: 100 meter hver vej
Terræn: Turen foregår på skovsti. For at nå platformen, skal man gå på trapper.

Stien til Ballen kan enten tages til fods eller på hest. Stien kan også cykles, hvis du ikke har for smalle dæk på. Ved megen regn kan stien være svær at færdes på.
Vandrestier Se på kort
 MS Tunø Veteranpassagerskibet M/S TUNØ sejler Sælsafari, ture til Tunø og fri charter (bestilte ture). Engang var M/S Tunø tunboernes livline til omverdenen. I dag er skibet et stykke sejlende kulturhistorie, som på fornem vis dokumenterer en svunden tid for passagerskibsfarten til de danske småøer. Hvert år sejler flere tusinde glade mennesker med veteranskibet, der ned til de små detaljer er bevaret, som dengang det blev bygget. I 2005 kom skibet tilbage til sit gamle farvand og er nu hjemmehørende på Samsø og Tunø. Statens Skibsbevaringsfond har erklæret M/S TUNØ for bevaringsværdig med det formål at sikre skibet som varigt kulturminde. Skibet kan medtage 38 passagerer og er godkendt hertil af Søfartsstyrelsen. Sælsafari
Alle tirsdage og onsdage i sæsonen sejler M/S TUNØ tre daglige ture til sælreservatet omkring stenrevet Bosserne, hvor hundredvis af sæler holder til. På sejlturen passerer båden Kyholm, Vejrø, Lindholm og Besser Rev. Ved stenrevet Bosserne gøres holdt, hvor passagererne kan beundre de mange sæler i reservatet. Sælerne er nysgerrige og de kan komme ganske tæt på skibet, som de kender ganske godt. I kolonien findes adskilligege hundrede individer, voksne som unger, af plettet sæl, som er den mest forekommende art i vore farvande, men i de sidste tre-fire år har en gråsæl-familie (en stor han med fra tre til seks hunner) haft fast bopæl her. Gråsælen er ikke så almindelig i indre danske farvande. Den er Danmarks største rovdyr. Hannen kan veje 3-400 kg. Ved Kyholm fortæller bådens skipper bl.a. om øens spændende historie som skanse- og karantænestation. Turen tager ca. 2½ time. Heldagsture til Tunø
Torsdage og fredage sejles der ture til naboøen Tunø – skibets gamle hjemhavn. Tunø er en bilfri ø med 120 indbyggere og et yndet udflugtsmål for sejlere. På øen er der købmand, kro, restaurant, minigolf, tennis, cykeludlejning og sommerbutikker. Tunø har en dejlig afvekslende natur, og man kan på tre timer gå hele øen rundt langs kysten. I forbindelse med torsdagssejladserne kan arrangeres guidet tur på øen. Priser
For begge ture gælder: Voksne kr. 150, børn under 14: kr. 75, børn under 4 år sejler gratis med.
Billetter kan købes online på MS Tunøs hjemmeside eller kontant hos: Om bord (MobilePay, Swipp og PayPal accepteres) VisitSamsø, Tranebjerg Sælvigbugtens Camping Ballen Strandcamping Camping- og Feriecenter Samsø M/S TUNØ kan lejes til skoleklasser, lejrskoler, firmature, sø-bisættelse m.m.
Få et tilbud på 71 99 60 66.
Oplevelser til børn Se på kort