Oplev Det Blå ØstjyllandKom med til Det Blå Østjylland og sejl i vikingernes farvand.

Oplev et enestående sejlerområde med kulturhistoriske interessante områder og fantastiske naturoplevelser både på vand- og landsiden. Hent inspiration til turen her på siderne, hvor vi har samlet en lang række forslag til nye spændende sejleroplevelser.

Glæd dig til at besøge de mange østjyske havne med havnemiljøer i alle kategorier. Sejl til de små stemningsfulde øhavne eller nyd de hyggelige havne langs kysten, der bugter sig og byder på smukke vige og godt fiskevand. Fra flere af de jyske havne kan i gå på opdagelse i storbymiljøer.

I Det Blå Østjylland findes mange gode muligheder for at være aktiv i naturen.

Kom på land og oplev naturen langs de mange vandrestier og cykelruter, eller tag på togt i havkajak og kom helt tæt på dyrelivet i vandkanten.  

Det østjyske farvand er det perfekte udgangspunkt for vikingeoplevelser både fra vand- og fra landsiden. Fra nord til syd gemmer farvandet på en guldgrube af historiske oplevelser fra vikingetiden og vidnesbyrd om en højdramatisk tid i danmarkshistorien. 

Velkommen i Det Blå Østjylland med enestående sejleroplevelser i vikingernes farvand.Kom med til Det Blå Østjylland og sejl i vikingernes farvand. Oplev et enestående sejlerområde med kulturhistoriske interessante områder.

Eksempler på oplevelser
 Høll Strand (Fladstranden) Mellem Vejle og Fredericia ligger de populære strande Mørkholt, Hvidbjerg og Høll (Fladstranden). Høll Strand danner med sin ret brede, stenfri og indbydende strandbred afgrænsningen mod syd til den lille havn ved Rands Fjords udløb.

Handicappede kan parkere på parkeringspladsen ved Børnenes Vel. Der er adgang ned til vandkanten via en rampe.

Der er ingen offentlig parkering ved Høll Strand, men der er gode parkeringsmuligheder på Hvidbjergvej kun et par hundrede meter fra stranden.

De børnevenlige badestrande, den gode vandkvalitet og den smukke natur, gør at hele strækningen fra Mørkholt til Høll er velbesøgt i sommersæsonen. Her finder du en mangfoldighed af sommerhuse, campingpladser, gode parkeringsforhold og indkøbsmuligheder.

Den nationale cykelrute nr. 5, Østkystruten, går gennem området.

Bus nr. 204 kører omkring Høll på ruten mellem Vejle og Fredericia.
Naturoplevelser Se på kort
 Brasseriet - Molskroen Strandhotel Meget mere end mad De, der har oplevet den franske brasserie-kultur på tæt hold, vil kende til den helt særlige stemning, der er på sådanne steder. Det handler om meget mere end bare maden - ikke mindst om rammerne og måden, maden nydes på. Frem for at fokusere på form og etikette, er det i brasseriets ånd at servere enkle og uprætentiøse retter af de bedste råvarer - og skabe en uformel stemning, hvor gæsterne kan hygge sig og slappe af. Fransk brasserie Brasseriet på Molskroen Strandhotel åbnede i foråret 2014 med en af gastronomiens mestre, Michel Michaud, i spidsen for det klassiske franske brasserie-køkken. Daniel Simonsen har fortsat den gastronomiske linie siden 2016 med retter præget af fisk og skaldyr og senest også med et nyt udvidet steak kort. Herudover er der take-away retter af høj kvalitet. #molskroenstrandhotel #visitdjursland #visitaarhusregionen Spis godt Se på kort
 Museum på Farvergården Farvergården - et unikt museum
Farvergården er det eneste bevarede købstadsfarveri i Nordeuropa og er en af de mest særprægede og velbevarede gårdmiljøer i byen.
Gården ligger midt på Ebeltofts travle hovedgade. Farvergården, der er opført i 1700-1850, var tidligere rammen om en driftig håndværksvirksomhed, hvor der blev farvet garn og klæde for folk i byen og omegnen. Farveriet var i drift 1772-1788 og igen fra 1824-1920erne. Den sidste farver, Johan Petersen, stoppede med at farve omkring 1925. Han blev boende på stedet og fremviste selv gården som museum frem til sin død i 1959. Lær mere om Farvergårdens historie I Farvergården møder du formidling af det gamle farverhåndværk og det liv, som levedes omkring det. Oplev blandt andet fascinerende filmoptagelser af Johan Petersen ved arbejdet i farveriet. Lær også om farvestofferne, som blev brugt til klæde- og garnfarvning. Kig indenfor i det fantastiske historiske miljø, hvor du både kan opleve farveri og privatbolig. Find en fin ting i museumsbutikken og snyd ikke dig selv for en tur rundt i den eventyrlige have, der ligger i forlængelse af Farvergården. 
Du er også velkommen til at spise medbragt mad i haven. Gratis adgang. #farvergårdeniebeltoft #visitdjursland #visitaarhusregionen
Kulturoplevelser Se på kort