Oplev Det Blå ØstjyllandKom med til Det Blå Østjylland og sejl i vikingernes farvand.

Oplev et enestående sejlerområde med kulturhistoriske interessante områder og fantastiske naturoplevelser både på vand- og landsiden. Hent inspiration til turen her på siderne, hvor vi har samlet en lang række forslag til nye spændende sejleroplevelser.

Glæd dig til at besøge de mange østjyske havne med havnemiljøer i alle kategorier. Sejl til de små stemningsfulde øhavne eller nyd de hyggelige havne langs kysten, der bugter sig og byder på smukke vige og godt fiskevand. Fra flere af de jyske havne kan i gå på opdagelse i storbymiljøer.

I Det Blå Østjylland findes mange gode muligheder for at være aktiv i naturen.

Kom på land og oplev naturen langs de mange vandrestier og cykelruter, eller tag på togt i havkajak og kom helt tæt på dyrelivet i vandkanten.  

Det østjyske farvand er det perfekte udgangspunkt for vikingeoplevelser både fra vand- og fra landsiden. Fra nord til syd gemmer farvandet på en guldgrube af historiske oplevelser fra vikingetiden og vidnesbyrd om en højdramatisk tid i danmarkshistorien. 

Velkommen i Det Blå Østjylland med enestående sejleroplevelser i vikingernes farvand.Kom med til Det Blå Østjylland og sejl i vikingernes farvand. Oplev et enestående sejlerområde med kulturhistoriske interessante områder.

Eksempler på oplevelser
 Don Juan Italiensk restaurant og pizzeria. Menukortet byder på kød-, fiske- og pastaretter og et stort udvalg af hjemmelavede pizzaer.
Også mad ud af huset.
Spis godt Se på kort
 Den Gamle By - Danmarks Købstadmuseum Velfærdsdanmark Gå tilbage i tiden og start turen i din egen eller dine forældres tid i en bydel med gader, lejligheder, butikker, baggårde og værksteder fra 1970'erne. Her i 70'er-kvarteret kan du blandt andet kigge ind til radio- og tv-forretningen Pouls Radio, minimarkedet, gynækologen, børnehaven og frisøren. I lejlighederne bor forskellige mennesker som en kernefamilie, et kollektiv og en blind mand. I baggården står en folkevogn og VVS-mandens Citroën – og kig også ind i knallertværkstedet og spejderlokalet eller i den historiske Jazzbar Bent J, der ligger enden af Havnegade, og hvor der også af og til er levende musik på scenen. Der var engang før 1900 Den ældste del af Den Gamle By er som en mindre dansk købstad med huse, haver, boliger, butikker og værksteder. Bygningerne stammer fra byer i hele Danmark og er genopført på museet. Fra april og resten af året kan du møde mennesker fra dengang i køkkener, stuer og i købmandsbutikken. Populære biler og nye tider i 1920'erne I 1927 er byen blevet moderne med biler, fortove, gadelamper, telefontråde og gavlreklamer. Kvarteret i Den Gamle By har en isenkramforretning, en boghandel, Schous sæbehus, posthus, telefoncentral og flere boliger fra før 1930'ernes krise satte Danmark i stå. Du kan også opleve den autentiske automobilforretning ’Automobilforretning Carl Christensen’ med eget værksted. Her finder du flotte, gamle biler, udstillingslokale, butik med reservedele og værksteder til motorrenovering og cykelreparation. Du kommer helt tæt på bilismens barndom og bliver klogere på datidens forskellige, fascinerende køretøjer. Et levende museum Du kan også møde mennesker, der er klædt, arbejder og gebærder sig som i gamle dage. De laver mad, hugger brænde, laver håndarbejde eller ekspederer kunder i butikken. Her kan du stoppe op og få en snak med dem, men pas på - måske bliver du sat til at hente vand ved brønden eller bære affald på møddingen. Tag en tur med hestevognen eller gør en god handel i de historiske butikker. Drik en fadøl i kælderen og nyd Traktørstedets kaffe og lækre kringle. På Festpladsen kan kan du være med til at dyste i styltegang, keglespil og prøve luftgyngerne og karrusellen. Særudstillinger og mindre museer I løbet af året er der temadage, koncerter, aktiviteter for børn og flere særudstillinger. I Den Gamle By finder du også flere mindre museer – se oversigten nedenfor under relateret indhold.  Når Den Gamle By holder åbent kan du møde mennesker, der forestiller at leve i slutningen af 1800-tallet, i 1927 og i 1974. #dengamleby #visitaarhus #visitaarhusregionen GRATIS ADGANG FOR ALLE UNDER 18 ÅR Kulturoplevelser Se på kort
 Sejlture med veteranskibet Skødshoved Veteranskibet Skødshoved  "Skødshoved" er Danmarks sidste paketbåd og veteranskibet har besejlet Aarhus Bugten siden 1907. Skibet kan chartres af alle og søfolkene bag laver i samarbejde med Nationalpark Mols Bjerge alle former for sejladser, firmaudflugter, fødselsdage, familieferier, bryllupper og skoleudflugter. I er selv med til at planlægge turen og der kan også sørges for forplejning til turen.  Book ture for en eller flere personer på www.oplev-djursland.dk.  #visitdjursland #visitaarhusregionen Naturoplevelser Se på kort