Oplev Det Blå ØstjyllandKom med til Det Blå Østjylland og sejl i vikingernes farvand.

Oplev et enestående sejlerområde med kulturhistoriske interessante områder og fantastiske naturoplevelser både på vand- og landsiden. Hent inspiration til turen her på siderne, hvor vi har samlet en lang række forslag til nye spændende sejleroplevelser.

Glæd dig til at besøge de mange østjyske havne med havnemiljøer i alle kategorier. Sejl til de små stemningsfulde øhavne eller nyd de hyggelige havne langs kysten, der bugter sig og byder på smukke vige og godt fiskevand. Fra flere af de jyske havne kan i gå på opdagelse i storbymiljøer.

I Det Blå Østjylland findes mange gode muligheder for at være aktiv i naturen.

Kom på land og oplev naturen langs de mange vandrestier og cykelruter, eller tag på togt i havkajak og kom helt tæt på dyrelivet i vandkanten.  

Det østjyske farvand er det perfekte udgangspunkt for vikingeoplevelser både fra vand- og fra landsiden. Fra nord til syd gemmer farvandet på en guldgrube af historiske oplevelser fra vikingetiden og vidnesbyrd om en højdramatisk tid i danmarkshistorien. 

Velkommen i Det Blå Østjylland med enestående sejleroplevelser i vikingernes farvand.Kom med til Det Blå Østjylland og sejl i vikingernes farvand. Oplev et enestående sejlerområde med kulturhistoriske interessante områder.

Eksempler på oplevelser
 Marselisborg Lystbådehavn Velkommen til Marselisborg Lystbådehavn
En moderne marina placeret perfekt mellem natur og kultur ved Århus. Lystbådehavnen har sin egen app: http://marselisborghavn.dk/havneapp/
Her får I hyggelige, naturskønne omgivelser, som hurtigt og nemt kan byttes ud med det pulserende århusianske byliv kun få kilometer væk. På Marselisborg Lystbådehavn kan vi tilbyde god stemning og følelsen af god tid. Vi har et varieret udbud af restauranter og muligheder for Gør-Det-Selv-mad ved vores fire vedudbyggede grillområder og de indendørs køkkenfaciliteter.
Til børnene er der en stor legeplads og spændende snorkle- og dykkemuligheder ved dykkerstranden. Et mere børnevenligt alternativ, Bellahage Strand, ligger kun et kvarters gang fra havnen. 
På Marselisborg Lystbådehavn finder I også familiebaderum, gratis cykeludlejning, bådudstyrsbutik og reperationsservice. Der er indkøbsmuligheder i gåafstand. Havnekontoret er placeret i tårnet centralt på havnen. Her går vi meget op i at give jer den bedste service, og vi er altid klar til at hjælpe.
Udflugter fra havnenÅrhus ligger ’lige henne ad vejen’ og gode busforbindelser ind til byen gør, at underholdning og oplevelser altid er inden for rækkevidde. Oplev bl.a. mavesus i Tivoli Friheden, nostalgi i Den Gamle By, moderne kunst på Aros, stemningsfuld shopping i Latinerkvarterets historiske gader eller kulturhistorie på Moesgård Museum. 
Natur i gå-afstand Er I mere til en gåtur i det grønne, vil vi anbefale Marselisborg Skovene, Marselisborg Slotspark og Galopbanen. Mod vest grænser havnen op til Tangkrogen med store grønne arealer – perfekt til en madkurv eller en god bog i solen.
Havnehotellet i MarselisborgSkal I skifte besætning, eller kommer der besøg udefra, kan vi anbefale Havnehotellet, hvor der er overnatningsmuligheder. Der er desuden en holdeplads til autocamperturister mod øst. Marselisborg Lystbådehavn ligger en dagstur fra Tunø, Samsø, Ebeltoft, Øer, Hou, Juelsminde. Hold dig orienteret om oplevelser og begivenheder nær Marselisborg Lystbådehavn herunder eller på havnens hjemmeside.

Østjyllands havne Se på kort
 Kyststien Juelsminde - Snaptun Sporet mellem Juelsminde og Snaptun er en utrolig smuk 22 km lang vandretur. 

Du kan begynde turen i Juelsminde eller Snaptun, men også tage turen i etaper. Der er f.eks. gode parkeringsmuligheder ved Naturcenter Tønballe, Pøt Strandby, As Vig, Kirkholm, Palsgaard og i Bugten. På turen kan du opleve et spændende landbrugs- og kulturlandskab. Der er opsat informationstavler langs sporet, og du kan aflægge besøg på Tønballe Naturcenter, hvor der bl.a. er en udstilling om kultur, natur, geologi m.v. Her er et par highlite og historiske fakta, når du din vandretur starter i Juelsminde.  Juelsminde 
Juelsminde er i dag kendt som en kyst- og ferieby med et myld­rende liv på havne­n. Allerede omkring 1500-tallet, var der færge-forbindelse mellem Bogense og Klak­ring. Sandbjerg Vig
Lokalt kaldes stedet Bugten, der ligger skønt ved skov, strand og hav.
Her går du forbi nogle af de tidlige badehuse, der blev rykket op i kanten af skoven.

As Hoved
På vej ud mod As Hoved passeres Håbet, et tidligere lavvandet havområde, der blev inddiget og afvandet i 1884. Ruten går ind over land til Palsgård og videre ud til det gamle voldsted på nordsiden af As Hoved.
Ved Kirkholm kommer man forbi As Kirke, der ligger helt ned til vandet. Palsgaard
Herregården med den flotte park, store virksomhed og velholdte gamle bygninger er et besøg værd.
På stierne rundt gennem parken kommer man forbi hovedbygningen, der højt på sin banke skuer ud over Bugten ved Juelsminde.
Parken byder på kunst, smukke staudebede, mægtige Rhododendron og en række sjældne træarter. Jensgaard
Ruten går rundt om Jensgaard, herregården med det smukke bindingsværk, og gennem Nederskov, der ligger med stejle skrænter
ud til Kattegat.
Tønballegård med Svenskerskansen ved vandet passeres på det sidste stykke vej, inden man når havnen ved Snaptun. As Vig
Den fine strand tiltrækker badegæster og det har med tiden udviklet sig til et stort sommerhusområde langs kysten.
Ruten går forbi sommerhuskolonierne, der i flere tilfælde har navn efter den gård eller gårdejer, der lagde jord til kolonien. Sønderby
Turen går videre gennem Sønderby Skov til Pøt. Da stranden videre frem er svær eller umulig at gå på, drejer ruten nu ind i land
til Østrup og ned forbi Jensgaard. Herfra går det gennem skoven ud til skrænterne langs vandet på stien mod Snaptun.

Havnebyen Snaptun
Snaptun blev grundlagt i 1856-57 som et landingssted for landbrugs­produkter fra Hjarnø og Endelave.  Kyststien Snaptun - Juelsminde er en del af vandrestier fra Spor i Landskab, der giver alle interesserede mulighed for at opleve sider af den danske natur, som ellers ikke er tilgængelig for offentligheden. 
Naturoplevelser Se på kort
 Sort Rute Kløverstierne Kolind Landsbyruten på 13,8 km
Endelig er ”Landsbyruten” den lange tur på 13,8 km. Der er besøg i nogle af de gamle landsbyer omkring Kolind. Kløverstien fortæller bl. a. om Ebdrup Kirke og et specielt fredet gravsted på Kraghøjvej, Elløv Enge, Mårupvad og Svanebo. Ruten går ad gode veje, primært grusveje, og er velegnet til både en god trave/løbetur eller på cykel. Se oversigt over ruterne her Se kort med publikum faciliteter her  
Cykelruter Se på kort