Oplev Det Blå ØstjyllandKom med til Det Blå Østjylland og sejl i vikingernes farvand.

Oplev et enestående sejlerområde med kulturhistoriske interessante områder og fantastiske naturoplevelser både på vand- og landsiden. Hent inspiration til turen her på siderne, hvor vi har samlet en lang række forslag til nye spændende sejleroplevelser.

Glæd dig til at besøge de mange østjyske havne med havnemiljøer i alle kategorier. Sejl til de små stemningsfulde øhavne eller nyd de hyggelige havne langs kysten, der bugter sig og byder på smukke vige og godt fiskevand. Fra flere af de jyske havne kan i gå på opdagelse i storbymiljøer.

I Det Blå Østjylland findes mange gode muligheder for at være aktiv i naturen.

Kom på land og oplev naturen langs de mange vandrestier og cykelruter, eller tag på togt i havkajak og kom helt tæt på dyrelivet i vandkanten.  

Det østjyske farvand er det perfekte udgangspunkt for vikingeoplevelser både fra vand- og fra landsiden. Fra nord til syd gemmer farvandet på en guldgrube af historiske oplevelser fra vikingetiden og vidnesbyrd om en højdramatisk tid i danmarkshistorien. 

Velkommen i Det Blå Østjylland med enestående sejleroplevelser i vikingernes farvand.Kom med til Det Blå Østjylland og sejl i vikingernes farvand. Oplev et enestående sejlerområde med kulturhistoriske interessante områder.

Eksempler på oplevelser
 Egå Engsø Egå Engsø er et naturskønt område for både små og store med et rigt fugle- og dyreliv. Tag på udflugt med hele familien Det børnevenlige område danner de perfekte rammer til en sjov oplevelse i naturen, hvor man kan lave mad på bål og pakke soveposerne og overnatte i de gratis shelters. På den rå og naturprægede legeplads kan børnenes sanser blive stimuleret. Legelandskabet er indrettet med et Stenaldertema, der indbyder til et afbræk fra hverdagen med alsidig leg og læring. Sjældne fugle og flotte fisk Egå Engsø er et stort tilholdssted for mange kendte og sjældne fugle, der yngler og holder til i de flotte omgivelser. Du får et flot udsyn over hele området fra fugletårnet, hvor der hænger plancher over nogle af de mange fugle, der er set ved Egå Engsø. Hver fugleillustration er forsynet med artsnavn, så du selv kan foretage bestemmelse af de fugle, du ser fra tårnet. På gode dage kan du se op til 10.000 rastende fugle, der er på træk til eller fra deres vinter- og sommeropholdssteder. Er du heldig, kan du spotte sjældne fugle som den sorthalsede lappedykker og lille præstekrave, sjældne rovfugle som havørn, fiskeørn, hedehøg, lærkefalk og vandrefalk eller smukke og ualmindelige fugle som tranen og isfuglen, der også er set i området. Liv under vandet Under vandet er der også liv. Egå Engsø er både hjem for den glubske gedde, skrubber, skaller, havørreder, ål, aborrer og den nipiggede hundestejle, og i vandkanten kan du finde salamandere, skrubtudser og butsnudet frøer. Hvis du står meget tidligt op, kan du være heldig at se rådyr, der kommer ned til søen for at drikke. Læs mere om områdets mange dyr og planter i Aarhus Kommunes pjece, der også indeholder en række kort over området. Med rundt til fods eller på cykel Hele vejen rundt om søen er der anlagt stier, der både er velegnet til at gå og cykle. Hele turen er 5,2 km. Hjerteforeningen har opsat kilometermål, så du løbende kan følge med i, hvor langt du har gået eller cyklet. Undervejs kan du tage en velfortjent pause og nyde den smukke natur på en af de mange opstillede bænke. Hvis du downloader Opdag Aarhus' app, kan du få inspiration til ruter og aktiviteter i området.  Let at komme til Der er to P-pladser med gode adgangsforhold. Den ene ligger på Lystrupvej syd for motorvejsfletningen, den anden ligger på Viengevej 7, 8240 Risskov. #egåengsø #visitaarhus #egåengsørundt Naturoplevelser Se på kort
 Saksild Strand Saksild Strand hører til Østkystens absolut bedste. Meget børnevenlig sandstrand, hvor der hverken er store bølger eller understrøm at bekymre sig om. Her summer det af liv og aktiviteter.

Blå Flag-status samt god adgang for kørestolsbrugere.

Hele sommeren står trænede livreddere klar til at træde til på Saksild Strand, hvis badegæsterne er i fare. De hjælper med alt fra bistik og hedeslag til redning i vandet. Se efter det rød- og hvidstribede livreddertårn. Husk: Selv om livredderne holder et vågent øje med gæsterne, bør forældre aldrig lade deres børn ude af syne. Når den friske havluft har skærpet appetitten er der flere muligheder for et let måltid eller du kan nyde et måltid i hyggelige omgivelser på restauranten ved stranden og smage is fra isbutikken.

Specielle aktiviteter: Legeplads m.m.
Oplevelser til børn Se på kort
 Cykelfærgen mellem Alrø-Snaptun Sejl med den lille cykelfærge over Horsens Fjord og ta' cyklen med - med øhop via Hjarnø. Hele sommeren sejler person- og cykelfærgen på strækningen mellem Snaptun - Hjarnø - Alrø. Smuk natur og fine cykelstier - og for øhoppere er der rig mulighed for nye oplevelser i ”Det østjyske Øhav”. Sejlads mellem Alrø og Hjarnø: Cykelfærgen. - du får nu muligheden for at opleve en ekstra ø for samme pris.
Sejlads mellem Hjarnø - Snaptun: Hjarnøfærgen. Sejlperiode 2018
5/5 - 29/6 Weekend
30/6 -12/8 Alle dage
13/8 - 30/9 Weekend Tider
Afgang fra Snaptun Havn, Snaptun Strandvej, 7130 Juelsminde
10.10 (via Hjarnø 10.30)
15.20 (via Hjarnø 16.00) Afgang fra Alrøs sydspids, Alrøvej, 8300 Odder
11.30 (via Hjarnø 12.30)
16.30 (via Hjarnø 17.10) Priser
Pr. person inkl. cykel: 75 kr.
Børn under 3 år: gratis Man kan komme med uden bestilling, hvis der er plads (færgen sejler med max 12 passagerer) Men vi anbefaler at man køber billet i forvejen. Online Booking Book senest to timer før afgang Book afgang: Snaptun - Hjarnø - Alrø Book afgang: Alrø - Hjarnø - Snaptun VIGTIG INFO
På turen mellem Alrø-Snaptun har du mulighed for at blive og opleve Hjarnø og tage en valgfri færgeafgang til Snaptun - Se færgetiderne for Hjarnø-færgen. Dette er ikke muligt i retning Snaptun-Alrø pga. begrænsede pladser på cykelfærgen (12 pladser) Læs mere om Hjarnø Alrø Snaptun Vidste du: At den lille cykelfærge har sejlet over Horsens Fjord siden år 2000. Først med en lille fiskekutter kaldet "Gitte Marie" og siden 2014 med Hjarnøfærgens reservefærge "Lille Hjarnø". AUF DEUTSCH - ON ENGLISH
Cykelruter Se på kort