Flere havne med nyt brændstof

07. august 2018
Flere havne med nyt brændstof
I løbet af 2018 er listen over lystbådehavne, der tilbyder Shell GTL brændstof vokset og dækker nu havne i både Jylland, på Fyn og på Sjælland. Herunder finder du listen over havneanlæg med GTL.
GTL står for Gas-To-Liquids. Det er et flydende brændstof til dieseldrevne motorer fremstillet af naturgas i stedet for råolie. Produktet brænder renere end råoliebaseret diesel, og der udledes derfor færre skadelige stoffer.
 
Shell GTL kan uden videre hældes på en dieselmotor. Motoren skal ikke omstilles og du kan lugte og se forskel fra første øjeblik motoren kører på ren GTL. Brændstoffet er farveløst og brænder renere med mindre røg og bedre koldstart.
 
Ingen diesellugt
Årsagen til at det nye brændstof hurtigt er blevet populært blandt sejlere er, at man med GTL slipper for diesellugt, oliefilm på vandet og risikoen for dieselpest reduceres – derudover sker der en renere forbrænding. 
 
Opfylder EU-normen
GTL opfylder den nye EU norm EN15940 for brændstof til dieselmotorer, der opfordrer til brug af ”emissionsreducerende paraffinske brændstoffer”. Normen dækker fuldt ud den almindelige dieselspecifikation EN590 pånær vægtfylden, som er lidt lavere, selvom energitætheden er stort set ens. 
 
Her finder du havneanlæg med Shell GTL brændstof:
Bogense Havn & Marina 
Rønnerhavnen, Frederikshavn
Frederiksværk Lystbådehavn
Holstebro-Struer Havn
Korsør Lystbådehavn
Lynetten
Lynæs Havn
Marina Minde P/S
Middelfart Havnetank
Roskilde Havn
Rungsted Havn
Skovshoved Havn
Skælskør Havn
Svendborg Havnetank Munch Oil
Århus Lystbådehavn
 
Læs mere om Shell GTL Fuel her 
 

Flere nyheder

Copyright 2024 © Havneguide.dk