Årets Havn og årets skulderklap 2023

19. december 2023
Lynæs Havn

Siden 2008 er de danske havne blevet hædret gennem den prestigefyldte konkurrence ”Årets Havn”. Danske Tursejlere er atter vært for konkurrencen i år, i tæt parløb med Foreningen for Lystbådehavne i Danmark (FLID), Dansk Sejlunion, Bådmagasinet og Minbaad.dk.

Traditionen tro blev der i juni åbnet for den populære konkurrence, og siden da har 2178 sejlere fra hele landet været inde og afgive en stemme til deres yndlingshavn. 209 havne har været i spil i år – havne, der alle har gjort et positivt og blivende indtryk på de danske lystsejlere. Deltagerne har udover at stemme på ”Årets Havn” også nomineret havne til ”Årets Skulderklap”, en pris der blev tilføjet konkurrencen sidste år, for at anerkende mindre og unikke havne for deres særpræg.

”Det er intet mindre end fantastisk, at så mange sejlere har stemt, og delt deres rosende ord om de skønne danske havne. Og deltagernes samlede vurderinger af forholdene på havnene vidner om en generel høj tilfredshed med faciliteter og service på landsplan. Det kan havnene være stolte af. ” – udtaler Sune Abelgren Olsen, sekretariatschef i Danske Tursejlere.

Og vinderen af Årets Havn 2023 er….

Lynæs Havn løb med sejren og de medfølgende 10.000 præmiekroner. Udnævnelsen skete d. 29/11 på FLIDs årlige havnemesse i Vingsted Centret i Vejle, der også markerede konkurrencens 16. år.

Den smukt beliggende havn i den nordlige del af Isefjorden var blandt de fem havne, der fik flest publikumsstemmer, og var dermed med i puljen af havne, som juryen skulle finde vinderen blandt. Ved afgørelsen lagde juryen bl.a. vægt på den rivende udvikling, som havnen har undergået fra lidt sovende fiskerleje til aktiv moderne havn med top moderne faciliteter og masser af aktiviteter. Desuden har området et af landet mest aktive surf miljøer anført af Lynæs Surfcenter, som på imponerende vis tiltrækker nye målgrupper i alle aldre til hele området.

Det var et glad hold repræsentanter fra Lynæs Havn, der var på scenen og modtage prisen og den prestigefyldte titel:

”For 10 år siden bød Lynæs Havn på forhold af noget tvivlsom karakter. Men siden da har vi arbejdet benhårdt på at udvikle havnen og kan i dag være stolte af at tilbyde topmoderne toilet- og badeforhold, 20 tons kran, 3 restauranter, sauna, badeområde og meget mere. Alt dette og meget mere betyder, at vi på 5 år er gået fra 800 gæstesejlere i 2019 til hele 3000 af slagsen i 2023. Samtidigt har vi oplevet en enorm stigning i besøgene fra landsiden, hvilket også vidner om, at vi har skabt et attraktivt miljø for mange forskellige målgrupper. Det er vi stolte af” – udtaler formand for Lynæs Havn, Gert Møller.

De fire øvrige havne i Top-5 var Bogense Havn & Marina, Dyvig Bro, og sidste års vindere af hhv. ”Årets Havn” og ”Årets Skulderklap”, Juelsminde Havn & Marina og Brejning Lystbådehavn. 

Årets Skulderklap 2023

For anden gang uddeltes ligeledes prisen for ”Årets Skulderklap”, og denne gik i år til Dageløkke Havn, der modtog 5.000 præmiekroner. Den lille hyggelige havn på det nordvestlige Langeland er udvalgt af juryen på baggrund af de mange tusinde kommentarer, som publikum har givet med på vejen i afstemningen. Og særligt Dageløkke Havn havde fået mange positive af slagsen. Én af de mange positive kommentarer lød:

Fantastisk projekt og mennesker! Virkelig en perle som skiller sig så dejligt meget ud fra, hvad man ellers ville forvente af en traditionel havn. Det er meget tydeligt, at der er brugt rigtigt mange kræfter for at få det op på det sindssygt høje niveau, de har formået her. Absolut anbefalelsesværdigt herfra!”

Også dommerpanelet havde bemærket Dageløkke Havns imponerende transformation fra sovende havneleje til aktiv sydlandsk inspireret kvalitetshavn med tapasbar, eventsted og ikke mindst en spritny strandfestival med det sigende navn Liv & Glade Dageløkke.

 

Til at modtage prisen på scenen var Mark Højgaard fra Dageløkke Havn:

”Vi er enormt stolte over, at det hårde arbejde bliver anerkendt på denne måde. Vi håber, at vores projekt kan tjene som inspiration til andre, som måtte have mod på at tænke lidt anderledes, og tage udfordringen op med at forvandle en stille havn til et sprudlende aktivitetscentrum, som både lokale og turister ynder at besøge fra både land- og vandsiden.” – udtalte de stolte vindere fra scenen.

Viden til havnene

I det nye år udgiver Danske Tursejlere endnu en gang en mini-rapport, hvor den værdifulde viden med brugernes feedback til havnene bliver stillet til rådighed for netop havnene, for at give et godt grundlag for den videre udvikling af faciliteter, service osv.   

For yderligere information og interviews kontakt

Danske Tursejlere
Sune Abelgren Olsen
Sekretariatschef
Tf. 51 43 86 36
Mail: sune@dansketursejlere.dk

Lynæs Havn
Gert Møller
Formand
Tlf. 23 38 15 06
Mail: gert.moeller@outlook.com

Dageløkke Havn
Kim Loudrup
Havnemyndighed
Tlf. 27 11 42 42
Mail: havn@dagelokke.com


Flere nyheder

Copyright 2024 © Havneguide.dk