Vind i sejlene til Havnens Dag

14. juni 2017

100.000 besøgende til Havnens Dag 

Danskerne valfartede lørdag den 10. juni til deres lokale havn og fik smagsprøver på mange af de fritidsaktiviteter, som de danske lystbådehavne tilbyder.

Danskerne er vilde med vand
Det er Vild med Vand, skabt af Foreningen for Lystbådehavne i Danmark, der står bag Havnens Dag i samarbejde med Dansk Sejlunion samt lokale foreninger, klubber og forretningsliv, der alle har gjort en kæmpe indsats.

"Med mere end en fordobling i forhold til antal gæster sidste år, er det en herlig succes at stå med i dag. "Havnens Dag" er den dag, hvor de danske havnes mest engagerede mennesker åbner havnen op og viser gæsterne det skønne, blå friluftsliv. De begejstrede lokale ildsjæle er klart dem, der er bedst til at vise vejen om hvordan man kan komme i gang med det blå klubliv og nyde havnen som centrum for klubliv og fritidsaktiviteter.

Og det er kernen i "Havnens Dag" - at præsentere og udvikle brugen af de skønne, danske havne og få flere ud på og gerne også i vandet," siger Lone Buchardt, projektleder i Vild med Vand-sekretariatet og fortsætter:

"Flere tusinde frivillige har i tiden op til og i dag løftet, båret og skabt begivenhederne både lokalt og nationalt. Uden deres engagement var "Havnens Dag" aldrig blevet til den succes, vi har set i dag," fortæller hun.

Åben Båd - Velkommen om bord
På Havnens Dag inviterede bådejere ombord til en snak og en kop kaffe, her fra Havnens Dag i Brøndby Havn.

Efterdønninger på havnen
Det helt centrale for Havnens Dag og Vild med Vand er, at de gode oplevelser på dagen skaber efterdønninger i form af flere nye brugere på havnen og på vandet fremover. Derfor fortsætter Vild med Vand-havnene med at udbyde flere gratis Vild med Vand-aktiviteter igennem sommeren. 

De åbne Vild med Vand-aktiviteter, som Vild med Vand-havnene følger op med efter Havnens Dag, vil både blive annonceret lokalt samt under de respektive havne på www.vildmedvand.dk 

Havnens Dag er en del af projekt Vild med Vand, skabt af Foreningen af Lystbådehavne I Danmark og Dansk Sejlunion. Projektet er støttet af Nordea-fonden.

Vil du vide mere f.eks. besøgstal i de enkelte havne mv. så kontakt projektsekretariatet i Vild med Vand: Presseansvarlig Lone Buchardt, tlf.: 71 70 17 00, lone@vildmedvand.dk


Flere nyheder

Copyright 2024 © Havneguide.dk