Fredericia klædt i rødt og hvidt, den 5. og 6. juli

04. juli 2017

Fredericia klædt i rødt og hvidt, den 5. og 6. juli 

Vær med når den gamle fæstningsby markerer den historiske sejr i 1849. Oplev historien, når kanonsalutter allerede fra morgenstunden markerer en af Danmarks sjældne og berømte militære sejre.

I den gamle fæstningsby Fredericia er dagene 5. og 6. juli helt særlige, for det var i de dage, at danske tropper i 1849 overraskede og vandt over Schleswig-Holstenske tropper, der havde belejret byen.

Fredericianerne er stolte over den historiske sejr, der kaldes Udfaldet fra Fredericia, og markerer den hvert år med en blanding af fest, traditioner, taler, blomster, kranse og optog.

Der er optog fra Sct. Michaelis Kirken til Trinitatis med både sørgemusik for de faldne soldater og sejrsmusik for at markere udfaldet. Fredericias vartegn Landsoldat pladsen danner en fantastisk kulisse med et hav af blomster og opstillede soldater.

Blandt de musikalske indslag er jazz- og blues samt mange andre hyggelige events forskellige steder i byen. Dagene afsluttes med et festfyrværkeri fra Fredericia Vold.

Det aktuelle program for dagene vil blive vist på www.visitlillebaelt.dk

Er I sejlende til Fredericia kan I læse mere om Fredericia Lystbådehavn her på Havneguide - her kan I også booke en plads i havnen.

 

 

 

 


Flere nyheder

Copyright 2024 © Havneguide.dk