Krudt, kugler og kanoner!

20. juni 2018
Gratis omvisning hver søndag i juni, juli og august
I mundingen til Roskilde Fjord ligger en lang række hyggelige lystbådehavne. Sejler I med familien og har I lyst til at opleve seværdigheder på land, er Krudtværket bestemt et besøg værd.
Krudtværket ligger ca. 2 km. fra Frederiksværk Lystbådehavn, og hver søndag kl. 13.00 i hele juni, juli og august, er der gratis rundvisninger for børn. Billetpris for voksne 60 kr. 
 
Rundvisningen varer ca. ½ time.
 
I gamle dage var Krudtværket en arbejdsplads med stor fare for eksplosioner. Bare rolig, sådan er er det heldigvis ikke i dag.
 
På Krudtværket blev der fremstillet krudt til Danmarks hær og flåde i mere end 200 år. Et besøg på værket giver mulighed for at se de mange bygninger, hvor krudtproduktionen foregik og der bliver mulighed for at se krudtmøllerne i funktion. 
Krudtmøllerne ligger på række i det smukke landskab langs med kanalen, der løber gennem hele Frederiksværk. Kanalen var forudsætningen for, at der kunne blive etableret industriel virksomhed på stedet, for vandet leverede energien til at drive møllerne.
 
Mødested: Krudtværksalléen 1, Frederiksværk
 
 
Sejler I til Frederiksværk Lystbådehavne, kan I læse mere om havnen her
Læs også om alle de mange andre fantastiske oplevelser nær lystbådehavnene på Nordsjælland i oplevelsesuniverset her på Havneguide.
 

Flere nyheder

Copyright 2024 © Havneguide.dk