Godt igang fest på Struer Havn den 29. juni

28. juni 2018
Fejring af starten på projekt By+Havn fredag den 29. juni 2018
 
Anlægsarbejdet der skal skabe forbindelse mellem By og Havn i Struer, bliver indviet med snorklipning om formiddagen og asfaltbal til langt ud på aftenen. 
 
PROGRAM
Kl. 11.00 Officiel indvielse v. borgmester Niels Viggo Lynghøj, Struer Kommune, og filantropidirektør Anne Skovbro, Realdania.
 
Senere på dagen giver forskellige bands den gas med musik for enhver smag på byens nye plads ved brobuerne. Det bliver både underholdende - og en fortælling om at Struer har fået et nyt byrum, som står klar til at blive brugt.
 
14.15: Borgmester Niels Viggo Lynghøj åbner festen
14.30: Stonefoot Zoo
16.15: Tom Donovan
17.30: Nice Little Pinguins (Rådhuspladsen)
18.30: Midt om natten
20.30: Hvide løgne
 
Festen slutter kl. 22.00
 
Baggrund for projekt By+Havn
I Struer har der gennem mange år været et ønske om at styrke forbindelsen mellem den centrale del af byen og havnen. Det ønske er på vej til at blive opfyldt, for projekt By+Havn er godt i gang med at blive anlagt i samarbejde med Realdania.
 
Landskabsarkitektfirmaet Schønherr har sammen med entreprenørfirmaet M. J. Eriksson og ingeniørfirmaet Viggo Madsen vundet totalentreprisekonkurrencen om den nye indretning af området. 
 
I starten af april 2017 tog borgmester Mads Jakobsen første spadestik på anlægsprojektet. Derefter gik anlægsarbejdet i gang, området blev ryddet og belægningen fjernet. 
 
Projektet består af to hoveddele – dels skal det styrke forbindelsen mellem byen og vandet og åbne havnen med alle dens rekreative muligheder mere op for borgere og besøgende. Det skal styrke bylivet og dermed Struer som attraktiv købstad og havneby. Struers placering gør byen udsat for stormflod fra Limfjorden og ved kraftig regn samles vandet bag brobuerne. Derfor er en væsentlig del af projektet samtidigt at klimasikre havneområdet og byen mod oversvømmelse.
 
Konkret indrettes en række nye byrum. Til sammen skaber de åbne pladser, små oaser, mindre butikker og cafeer samt aktiviteter inde under brobuerne. Desuden skaber et stort kurvet trædæk forbindelsen helt ned til vandet. 
 
Stormflodssikringen står som en elegant bølge gennem området og skaber rammen for de nye byrum. Den ydre ramme gør, at brobuerne træder uforstyrret frem og får karakter af aktive byrumsmøbler i området - i stedet for som i dag at være en ”tavs”, fysisk barriere mellem byen og vandet.
 
”Projekt By+Havn vil forstærke de muligheder, Struer har ved at ligge lige i vandkanten. Jeg glæder mig til at se projektet realiseret og tage fat på de muligheder, byen får. Det er virkelig en ære at kunne sætte dette skelsættende projekt i gang,” sagde borgmester Mads Jakobsen om projektet i forbindelse med første spadestik. 
 
Realdania var også repræsenteret, da projektet blev sat i gang, og projektchef Pelle Lind Bournonville sagde i den anledning:
 
”Mange købstæder og havnebyer rundt om i Danmark står med nogle af de samme udfordringer som i Struer, når det gælder byudvikling og klimatilpasning. Derfor håber vi, at projektet kan være til inspiration for andre byer og aktører i det byggede miljø, og vi glæder os til at se det færdige resultat af projektet her i Struer”. 
 

Flere nyheder

Copyright 2024 © Havneguide.dk